Aryzalera - somnolenta foarte puternică

13-05-2024
Lory92
Nu este medic/terapeut
Lory92
Bună ziua!!As vrea să știu dacă s a mai confruntat cineva după ce a luat prima pastila de Aryzapera, cu stări de moleșeală, parcă aș fi beată, mi s a încetinit gândirea :)nu am poftă de absolut nimic, și după 15 minute de când am luat pastila, m a luat o somnolenta foarte puternică.Este normal să mă simt așa de la prima pastilă ?Miercuri încep munca, și nu mă pot duce amețită și intr o stare de confuzie /betie.Un sfat, va rog
4 comentarii
0
13-05-2024, ora 16:26
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Orice antipsihotic are reacții adverse, mai ales la început.
0
14-05-2024, ora 11:19
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua! Aryzapera este un medicament care conține ingredientul activ aripiprazol, folosit frecvent în tratamentul anumitor condiții psihice, cum ar fi schizofrenia sau tulburarea bipolară. Reacțiile pe care le descrieți — moleșeală, sentimentul de a fi beat, încetinirea gândirii, lipsa poftei de mâncare, și somnolență puternică — pot fi efecte secundare ale acestui medicament.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre aceste simptome, mai ales dacă ele vă afectează capacitatea de a vă desfășura activitățile zilnice și, în special, munca. Iată câteva sfaturi și informații suplimentare:

1. Adaptarea la medicament: Uneori, efectele secundare ale unui nou medicament se atenuează după ce organismul se obișnuiește cu el, ceea ce poate dura câteva zile sau săptămâni. Este important să monitorizați cum evoluează aceste simptome și să comunicați orice schimbări medicului dumneavoastră.

2. Administrarea medicamentului: Verificați cu medicul dacă este posibil să luați medicamentul la un moment al zilei când efectele secundare ar fi mai puțin deranjante pentru activitățile dumneavoastră. De exemplu, dacă somnolența este intensă, poate fi util să luați medicamentul seara.

3. Revizuirea dozei: Medicul poate ajusta doza medicamentului sau poate recomanda un alt medicament dacă efectele secundare sunt prea puternice și nu se ameliorează.

4. Monitorizare și suport medical: Este esențial să aveți un suport medical adecvat în timpul tratamentului, inclusiv vizite regulate la medic pentru a evalua eficacitatea și tolerabilitatea tratamentului.

5. Sfaturi practice: Până când vă adaptați la medicament, ar putea fi prudent să evitați activitățile care necesită atenție sporită, cum ar fi conducerea autovehiculelor sau manevrarea unor mașini grele, mai ales dacă simțiți somnolență sau confuzie.

Vă recomand să discutați deschis cu medicul dumneavoastră despre toate aceste preocupări și să nu ezitați să solicitați ajustări ale tratamentului sau chiar alternative, dacă este necesar. Este important să vă simțiți confortabil și în siguranță în timpul tratamentului.
0
14-05-2024, ora 11:23
Lory92
Nu este medic/terapeut
Lory92
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
0
16-05-2024, ora 09:48
Gogu3
Nu este medic/terapeut
Gogu3
Ce doza de Aryzalera iei ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul