atacuri de panica|depresie sau ceva organic?

14-06-2010
akimika
Nu este medic/terapeut
akimika
Buna tuturor.
Site-ul acesta m-a ajutat destul de mult in trecut si in final mi-am luat inima-n dintit si m-am decis sa va scriu pentru a va cere opiniile, parerile...
Pentru inceput trebuie sa mentionez ca am 29 de ani si pana acum nu am avut nici un fel de afectiune fizica sau psihica in afara unei operatii de apendicita la 14 ani.
De 5 ani sunt in Anglia. Anul trecut in luna martie a inceput cosmarul vietii mele si nu speram sa se ajunga pana aici. Absolut din senin am inceput sa am dureri/junghiuri/arsuri in picioare, in special in zona din spatele genunchilor si dureri in bratul drept care persistau peste zi. In cateva zile, dimineata, imi simteam picioarele foarte grele si obosite, neputand sa ma misc. La cateva zile dupa a aparut primul atac de panica - dupa cum a fost diagnosticat de cei de la camera de urgenta. Dupa aceste momente in mintea mea au inceput sa incolteasca tot felul de ganduri negre cum ca am boli incurabile. Am fost la doctorul de familie in Anglia, iar acesta mi-a spus ca este o stare de anxietate combinata cu depresie. Starea mea fizica se inrautatea pe zi ce trecea: stari de oboseala, pierdere in greutate, dureri de cap, senzatie de amorteala, dureri, teama permanenta si frica ca ceva iminent se va intampla. Am ajuns sa fac cateva sedinte de psihoterapie fara a face nici un fel de tratament medicamentos. In iarna am plecat in concediu acasa si starile au inceput sa se agraveze. In final am ajuns la camera de urgenta dupa anul nou, fiind diagnosticata cu sinuzita cronica pe toata partea stanga; am facut punctii; am luat antibiotice; am facut analize la endocrinologie - unde mi s-a spus sa iau seleniu deoarace una dintre valori era crescuta peste limita si mi s-a recomdat sa refac analizele peste 6 luni, neurologie - analizele au fost bune; CT - numai sinuzita cronica. Mi s-a recomandat sa iau amitriptilina si milgamma. Acum, dupa 4 luni de la inceperea tratamentului si terminarea amitriptilinei acum saptamani, situatia s-a inrautatit din nou. Am avut 4 atacuri de panica weekendul acesta, dureri rebele de cap sub forma ascutita - junghiuri/amorteala sau surda, dureri in brate, dureri in piept, senzatii de lovitura in tibii si mai nou senzatie de amorteala a cefei si urechilor. Am ajuns din nou la camera de urgenta in Anglia si acelasi diagnostic: atac de panica.
De fiecare data cand am mici semne de durere incep sa plang si ma sperii ingrozitor ca as putea sa fac comotie sau infarct. Aceasta senzatie de amorteala in zona cefei/urechilor/obrajilor ma sperie foarte foarte tare. Nimic in viata mea nu mai este la fel si sunt teribil de speriata...
2 comentarii
0
15-06-2010, ora 16:34
akimika
Nu este medic/terapeut
akimika
De ieri seara am inceput sa am senzatii de amorteala (uneori senzatia ca ma trange cineva in locu respectiv) si frumicaturi pe partea dreapta a capului, senzatii care pleaca de la ceafa, cuprind urechea si ajung in obraz.
Poate cineva sa ma indrume ce sa fac? Sunt foarte speriata...
0
03-07-2010, ora 19:24
coffee
Nu este medic/terapeut
coffee
Ce descrii suna, intr-adevar, ca atacuri de panica. Nu-s doctor, dar daca mie-mi suna a atacuri de panica si doctorilor le suna a atacuri de panica, probabil despre atacuri de panica e vorba. Vestea buna e ca sansele sa patesti ceva rau dpdv fizic sunt minuscule. Durerile si amorteala se intalnesc adesea la atacurile de panica. La fel si teama de infarct. Totul e pe fond psihic, deci nu te poate rani.

Sfatul meu ar fi sa te duci la doctorul care ti-a prescris amitriptilina si sa vorbesti cu el. Amitriptilina e un antidepresiv. Astea sunt folosite, cu succes, la tratamentul starilor de anxietate dar, din cand in cand, imediat dupa incetarea tratamentului simptomele revin in forta pentru o vreme. Asta pare sa ti se fi intamplat. Doctorul respectiv te poate ajuta mai bine ca mine. Si nici psihoterapia n-ar trebui sa strice. Mult noroc!
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul