Cum sa las fumatul?

28-11-2025
identity
Nu este medic/terapeut
identity
Fumator de mai multi ani. Am incercat diverse metode. Nu a mers nimic pana acum. Sunt cu dg de boala psiho. Dr psihiatru ar putea sa mi dea ceva medicamente pastile pentru a ma ajuta sa renunt la fumat? Dar dr de familie imi poate da o reteta?
14 comentarii
0
28-11-2025, ora 16:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Dr. psihiatru ar putea sa iti dea ceva temporar sa te lasi de fumat.
1
29-11-2025, ora 15:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Un antidepresiv care se numeste Bupropiona.
0
29-11-2025, ora 16:14
identity
Nu este medic/terapeut
identity
Da normal ca temporar pana las fumatul definitiv. Nu eram sigur ca am citit ceva pe net acum cativa ani despre asta. Multumesc pentru informații.
0
29-11-2025, ora 17:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru putin.
0
15-12-2025, ora 14:23
slowlydepersonalization
Nu este medic/terapeut
slowlydepersonalization
Cea mai buna chestie ce poti sa faci e sa te lasi complet de fumat asta e cert! Si ca sa faci asta poti sa mergi cu parintii/prietenii intr o excursie pe munte cu cortul, undeva sa ramai fara tigari pe varf de munte! Daca insisti sa fumezi in continuare Dr. Cezar spune ca fumatul a 7 tigari( hai sa spunem 8 ) pe zi nu ar face chiar asa mult rau daca ai tutun de calitate! Eu asta fac de mult timp si o duc bine, orele mele de fumat sunt identice cu cele din spital si anume: ora 7 dimineata, 9, 11, 13, 16, 18, 20, 21 si vreau sa reduc si mai tare fumatul si sa trec la pipa care chiar nu face nici un rau! Orele astea sunt sfinte! pauza de la 13 la 16 o castigi seara la 20 21 si ajuta foarte mult psihic pt ca nu suntem militari sa rezistam din 2 in 2 ore fix! Iti urez succes! P.S. mananca dulce cand ai pofta de tigara!
0
15-12-2025, ora 15:49
identity
Nu este medic/terapeut
identity
Îți mulțumesc pentru sfaturi si pentru încurajare. Mai degrabă bomboane fara zahăr consum zilnic 7, 8 maxim 10 pe zi in loc de tigari si ieși mai bine din punct de vedere al sanatatii. Inca nu am încercat bupropiona, am timp nu ma grăbesc. Vorbesti serios in legătură cu pipă?
0
15-12-2025, ora 17:49
slowlydepersonalization
Nu este medic/terapeut
slowlydepersonalization
Probabil exista un mic risc si la pipa mai ales daca o tragi in plamani...oricum aia cu vacanta cu cortu e baza, in casa simti ca innebunesti fara tigari pt ca ai bani si poti sa ti iei oricand tigari sau suni un prieten dar cand te prinde furtuna prin paduri CURENT OBJECTIVE: SURVIVE
0
15-12-2025, ora 18:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fratele meu a fumat 7-8 tigari pe zi si a murit la 38 de ani.
0
15-12-2025, ora 18:20
slowlydepersonalization
Nu este medic/terapeut
slowlydepersonalization
hmm, n o avut tutun de calitate inseamna
0
15-12-2025, ora 18:21
slowlydepersonalization
Nu este medic/terapeut
slowlydepersonalization
hai ma ca glumesc! Imi pare rau de fratele tau! Condoleante!
0
15-12-2025, ora 18:42
identity
Nu este medic/terapeut
identity
Fumatul este o boală. Nu e usor de lăsat dupa aproximativ 25 ani de fum. Incurajez fumatorii sa lase obiceiul ăsta nociv ca dăunează grav sanatatii cum scrie și pe pachete.
0
16-12-2025, ora 01:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mersic!
0
17-12-2025, ora 19:51
slowlydepersonalization
Nu este medic/terapeut
slowlydepersonalization
mi-am luat pipa...Nu e sanatoasa! Scoti fum 10-15min si iti arde limba! Ca si experienta se merita incercata o data in viata daca esti fumator dar tigara tot tigara e!
0
17-12-2025, ora 20:23
identity
Nu este medic/terapeut
identity
Bănui ca ai incercat si altceva care scoate fum si este in afara legii ca sa descriu asa mai simplu. Poate si acum esti sub influenta sau doar ai baut ceva. Subiectul l am deschis in speranta ca cineva ma poate ajuta invata cum sa las fumatul. Multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat?
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Pachetele „vorbitoare” de țigări ar putea descuraja fumatul
  • Imaginile grafice de pe cutiile de țigări au impact asupra creierului
  • Renunțarea la fumat, bruscă sau graduală?
  • Faza luteală a menstruației poate ajuta femeile care doresc să renunțe la fumat
  •