Batatura deget mic picior

04-01-2018
Alexandru84
Nu este medic/terapeut
Alexandru84
In urma cu vreo 2 luni m am pricopsit cu o batatura la degetul mic al piciorului, ce cu timpul s a transformat in rana.Dupa o perioada de repaus in care am stat mai mult neincaltat aceasta rana a trecut.ramanand doar o crusta relativ mica.dar durerea de la deget a ramas..si mai mult s a acutizat.In prezent degetul este foarte inflamat doare f tare la orice atingere..exista si un lichid sub aceasta crusta... si mai mult decat atat s a umflat putin si laba piciorului.
Precizez faptul ca nu ma pot incalta cu absolut nimic iar durerea se "duce" in sus pe picior ingreunand mult chiar si mersul.
Dupa efectuarea de radiografii si ecografie (parti moi) toata parerile si indicatiile medicale sunt ca se impune interventie chirurgicala pentru a se inlatura aceasta batatura ramasa.
Din pacate sau din fericire nu sunt 100% convins ca aceasta este calea de urmat dar durerile sunt f mari di nu stiu ce sa fac!
1 comentarii
0
13-01-2018, ora 15:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Batatura reprezinta o reactie de auto-protectie a organismului (a pielii) la adresa unei agresiuni exterioare (frecare exagerata, presiune excesiva, incaltaminte inadecvata, efort exagerat etc).
Prin urmare, este total aberant sa indepartati chirurgical o batatura (o reactie de auto-protectie). Este ca si cum, in cazul unei infectii bacteriene grave, in loc sa administrati antibiotic (care ajuta reactia imunitara), alegeti sa administrati citostatic (care blocheaza reactia imuna), iar astfel stimulati proliferarea bacteriilor, respectiv muriti datorita infectiei.
Solutia este una singura: adaptarea incaltamintei la forma piciorului, astfel incat incaltamintea sa nu mai agreseze piciorul, iar acesta sa nu mai fie nevoit sa se apere prin intermediul unei bataturi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar bătăturile?
  •