blocarea genunchiului

18-05-2010
octav80
Nu este medic/terapeut
octav80
Buna ziua,

Am 30 ani si de vreo cateva luni am dureri la genunchiul stang. Cand stau pe genunchi simt cum se deplaseaza putin osul din genunchi iar in momentul in care vreau sa ma ridic, genunchiul este blocat si numai daca il fortez isi revine printr-o trosnitura. V rog sa-mi dati niste sfaturi
8 comentarii
0
18-05-2010, ora 21:02
octav80
Nu este medic/terapeut
octav80
Am uitat sa specific ca am 1, 8 m si 74 kg si practic aikido. Nu imi aduc aminte ca in urma unui antrenament sa fi capatat durerea. Cand flexez genunchiul aud in interiorul lui niste mici trosnisturi sau "scartaieli". Imi este frica sa nu ma ridic brusc si sa cedeze genunchiul.
1
18-05-2010, ora 22:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Poate fi orice, de la o simpla entorsa si pana la leziuni meniscale, ligamentare sau cartilaginoase.
Un consult la un specialist in artroscopia genunchiului va elucida problema.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-05-2010, ora 22:42
octav80
Nu este medic/terapeut
octav80
Multumesc de raspuns. Imi puteti recomanda un specialist sau cabinet in brasov?
0
18-05-2010, ora 22:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Din pacate nu cunosc pe nicunul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-09-2010, ora 11:12
octav80
Nu este medic/terapeut
octav80
Buna ziua,
Am revenit la acest topic deoarece in perioada asta am facut consultatia la un medic ortopedic, RMN si acum 4 zile am fost operat artroscopic pentru ruptura de menisc. Deoarece am cateva nelamuriri, va rog sa-mi dati cateva sfaturi.
Dupa consultul la medicul ortoped am fostr trimis pt un examen RMN, genunci stang cat si genunchiul drept ( aveam ceva dureri si la dreptu si medicul mi-a recomandat sa fac investigatia RMN deoarece cu un an in urma am suferit de o entorsa la genunchiul acesta)
Iata fisa de examinare RMN:
1. Genunchi drept
- meniscul intern prezinta contur neregulat al marginei libere, cu mici rupturi parcelare si banda orizontala de hipersemnal la nivelul bazei corpului si cornului posterir
-menisc extern fara modificari
-hipersemnal neomogen la nivelul tesuturilor moi periarticulare postero-interne, pe fata profunda si de-a lungul tendonului muschiului semimembranos si la nivelul insertiei superioare a capsulei articulare
-LIA cu hipersemnal interstitial, usor alungit, cu discreta deplasare anterioara a platoului tibial
-LIP este ondulat, integru
-ligamente colaterale continue
-condili femurali, platou tibial fara modificari de structura, cu corticala integra bine conturata si cartilaj articular de grosime normala
-rotila tip Wiberg II normal situata, fara modificari de semnal, cu cartilajul posterior de grosime normala
-tendon rotulian, cu lungime normala, fara leziuni
-mici cantitati de lichid intraarticular
2. Genunchi stang
-ruptura orizontala corp-corn posterior menisc intern
-menisc extern fara modificari
-Ligamente incrucisate si colaterale continue, fara leziuni
-condili femurali, platou tibial fara modificari de structura, cu corticala integra bine conturata si cartilaj articular de grosime normala
-rotila tip Wiberg II normal situata, fara modificari de semnal, cu cartilajul posterior de grosime normala
-tendon rotulian, cu lungime normala, fara leziuni
-lama fina de lichid intraarticular

Dupa operatia artroscopica la genunchiul stang am iesit cu urmatorul diagnostic:
-leziune menisc intern (complexa corn posterior cu "limba de clopot" luxata anero-intern).Ruptura completa de LIA (dezinsertie femurala).Condropatie dr. I-II platou tibial.

Ceea ce pe mine ma uimeste e ca dupa operatie m-am trezit ca am o ruptura complete de LIA, iar in examenul RMN nu am gait nimic referitor la vreo leziune de LIA.In concluzia RMN la gen stg nu specifica decat ruptura menis intern.
Nici medicul care m-a operat nu mi s-a parut convingator referitor la LIA deoarece in timpul operatiei mi-a spus caexista o desprindere de 2-3 mm la LIA, ca poate nu o sa fie necesar o interventie chirurgicala, apoi dupa operatie mi-a zis ca de fat desprinderea e de vre-o 5-6 mm si daca nu ma operez ajung la artroza.
Va rog sa-mi dati niste sfaturi despre situatia LIA la gen stg.De asemenea, ce sfaturi imi dati pt gen drept.

Va multumesc.
0
13-09-2010, ora 08:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Artroscopia, ca metoda de investigatie, este infinit mai fiabila decat orice RMN, din simplul motiv ca permite vizualizarea directa si palparea LIA.
Prin urmare, daca la artroscopie ligamentul apare rupt, nu mai conteaza examenul RMN (care, oricum, nu este suficient de fiabil pentru a afirma un diagnostic de certitudine).
Atitudinea depinde de nenumarati factori obiectivi si subiectivi, plecand de la varsta, sex, status ocupational si sportiv, antecedente etc etc, dar mai ales de doleantele D-voastra in materie de activitati sportive viitoare. Mai exista un factor important: experienta specialistului in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-06-2011, ora 17:11
stdaniel
Nu este medic/terapeut
stdaniel
buna ziua, anu trecut am suferit o operatie de reconstructie LCA (operatie in italia prin artroscopie)si mi sa taiat si o bucatica mica din menisc, dupa vreo 9-10 luni am inceput sa joc fotbal, am facut un RMN si au zis ca totu este ok, insa eu simt genunchiul blocat (dar nu insemnand ca nu il pot misca)si acu o saptamana am auzit ca si cand ar scrasni oasele genunchiului si am simtit o usoara durere, si am continuat sa joc, genunchiu pare ca e stabil.e posibil sa fie meniscul?sau e posibil sa fie ligamentu colateral interior?sau poate e tendonu la care eu am mai avut probleme un urma cu vreo luna jumate?
0
17-08-2012, ora 21:20
cristINA15
Nu este medic/terapeut
cristINA15
Buna seara!

Am 20 de ani, 1, 56 inaltime si 51 kg.
Povestea e mai lunga si sunt dispusa sa va ofer informatii suplimentare daca este nevoie. As dori sa stiu ce afectiune a genunchiului cauzeaza blocaj articular. Istoricul meu in legatura cu genunchii este mai lung si putin cam incurcat insa nu am rezolvat mare lucru si nici macar lamuriri nu am primit. Ideea e ca am avut blocaj articular la ambii genunchi (da interval de cateva luni unul de celalalt). Prima data mi s-a blocat genunchiul stang, nu il puteam indrepta. Nu as putea sa imi amintesc un eveniment anume, doar ca noaptea am avut dureri ingrozitoare la ambii genunchi si imi era greu sa ii misc, iar dimineata m-am trezit cu genunchiul asa. Situatia a persistat cam o saptamana. La genunchiul drept blocajul a survenit in urma unei dureri care a aparut in timp ce ma sprijineam pe genunchi si a alunecat putin in exterior. Genunchiul a inceput sa isi piarda din mobilitate repede, partea iterioara era dureroasa la atingere si am avut uneori senzatia de amorteala. Genunchiul a ramas 'intepenit' intr-o pozitie incomoda, calcam cu greu pe varf ca sa pot merge prin casa si din cauza ca genunchiul era slabit si instabil (mai mult decat de obicei). Era aceeasi senzatie ca ar fi ceva in interiorul articulatiei si a persistat 6 zile. In mare parte blocajul a cedat, dar tot nu pot sa indrept piciorul de tot si inca ma mai doare la unele miscari si daca incerc sa ma las pe vine. Inca il simt inflamat, parca ma 'strange' putin pielea si simt pulsul (stiu ca e subiectiva descrierea, dar cred ca stiti la ce ma refer). Durerea este prezenta pe interiorul genunchiului, in interior si in partea din spate (nu pot sa o localizez exact). Simteam un fel de 'click' la mers. La spital mi-au facut radiografii, mi-au prescris paacetamol si m-au trimis acasa cu recomandarea sa ma vada un ortoped. Si am ajuns de unde am plecat. Va rog sa incercati sa ma ajutati ca sa stiu cum am grija de genunchi pana gasesc alt medic.

Mentionez ca ambii genunchi au laxitate si ii simt ca 'fug', si trebuie sa ii 'pun la loc'.

Multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.