Blocata intr-o relatie care nu evolueaza

27-12-2018
BlaccPearl
Nu este medic/terapeut
BlaccPearl
Buna,

Sunt intr-o relație de 8 ani.
Ne-am întâlnit când aveam 21 de ani și încă eram studenta.
El avea 26 de ani, avea un job bun și locuia împreună cu părinții săi.
Nu am vorbit niciodată despre planurile noastre și despre viitorul nostru împreună.
Ori de câte ori încercam să deschid conversația, el se înfuria și imi spunea că nu se va căsători niciodată și că nu vrea copii.

Am crezut că-l pot schimba.

El obișnuia să mă critice (încă o face) despre ceea ce ar trebui să port, cum să-mi fac părul, cum este machiajul meu etc; M-a lovit chiar o data pentru ca nu am purtat sandalele pe care le-a dorit. L-am iertat.
Când e afectuos cu mine, îi place să mă muște pentru a mă provoca durere. El spune că mă iubește.

De-a lungul anilor, lucrurile nu s-au schimbat.
Eu locuiam într-un apartament închiriat cu cea mai buna prietena a mea, până când îmi permiteam să fac credit și să cumpăr un apartament.
L-am întrebat dacă am putea să facem creditul împreună si sa ne casatorim.
El nu a vrut, intrucat spune ca are casa părinților săi. M-a făcut să plâng, m-a făcut să sufăr, mi-a adresat injurii: "proasto, idioato, de ce ai nevoie de o casă? Vreau să te muti cu mine și cu părinții mei!" El chiar m-a lovit la acel moment din cauza dorinței mele.

Ei bine, mi-am urmărit planul și mi-am cumpărat în sfârșit o casă.
L-am lăsat să se mute cu mine.

Acum, îi cer să avem o familie împreună: căsătorie și copii și să cumpere un apartament cu 2 camere (are un job stabil si isi poate face un credit, sunt sigura ca poate face rost si de un avans).
Locuiesc într-o garsoniera, nu-mi pot permite să cresc un copil în acest fel.

Voi avea 30 de ani în câteva luni; dintre care 8 ani petrecuți cu el.
El încă nu vrea (pentru că nu are bani, are datorii, nu are ce să-i dea copilului să mănânce etc.) Situația nu este rea, așa cum spune el. Este foarte zgarcit.

Sunt atât de blocata în această relație... dar, nu vreau să fiu o ratata la 40 de ani.

Ce ati face în situația mea?

Vă mulțumesc anticipat pentru timpul și răspunsurile voastre.
7 comentarii
1
27-12-2018, ora 18:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In locul dv., mi-as cauta un viitor sot. As renunta la aceasta relatie care nu e de dragoste, ci de codependenta. Nu conteaza la ce varsta va casatoriti. Dar dupa cate il descrieti, nu prea pare a fi un tata de familie adecvat. Cred ca meritati mai mult si ca va subestimati.
1
27-12-2018, ora 19:36
BlaccPearl
Nu este medic/terapeut
BlaccPearl
Multumesc pentru raspuns.
1
27-12-2018, ora 22:24
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Sunteti deja inscrisa pe o traiectorie gresita, intr-o relatie gresita. Barbatul acesta va tot spune niste lucruri dar nu vreti sa le auziti.
Daca nu ati aflat pana acum: nimeni nu poate schimba pe nimeni! Aveti 8 ani care demonstreaza asta. Ce mai asteptati?
0
28-12-2018, ora 10:10
BlaccPearl
Nu este medic/terapeut
BlaccPearl
Multumesc pentru raspuns.
1
28-12-2018, ora 10:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Atâta timp cât planurile voastre de viață nu coincid, nu văd ce viitor puteți avea împreună. Ce-i mai rău e faptul că te lași umilită, chiar lovită și nu ai știut să pui limite.
Dacă tu nu te respecți, nimeni nu te va respecta. Faptul că ajunge să-ți impună și cum te îmbraci, cum să te porți, modul cum îți vorbește, ar trebui să-ți dea de gândit. Dacă acum se poartă așa, cum va fi viața ta peste, 5, 10, sau mai mulți ani? Vrei o astfel de viață, sau vrei să fii tu însăți?
0
10-01-2019, ora 21:06
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Poti concepe un copil cu el pe care sa ti-l asumi chiar daca nu veti mai fi impreuna in viitor ! Esenta casatoriei este conceperea de copii, deci ratarea ar fi tocmai o relatie sterila de 8-10 ani ! Parerea mea !
1
10-01-2019, ora 23:26
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
BlaccPearl a scris:" Nu am vorbit niciodată despre planurile noastre și despre viitorul nostru împreună.
Ori de câte ori încercam să deschid conversația, el se înfuria și imi spunea că nu se va căsători niciodată și că nu vrea copii. "

Si numai atat si ar fi trebuit incheiat pe loc totul. Asta este un comportament egoist. Fac cu nervii cand aud de relatii. Relatia inseamna NIMIC. REsponsabilitate Zero. Si eu ce am dat in aceasta relatie cu responsabilitate zero???... Am dat cei mai buni ani si am primit NIMIC! Puteam sa am unu doi copii, familie si AM NIMIC.
Tin minte sotia mea cum a pus o limita clara."Nu vreau sa stam numai impreuna vreau sa ne casatorim." Cand m-am atins de ea i-am spus ce ganduri am si in ceva mai bine de 2 luni am avut nunta. In mai putin de un an am avut copil.
Respectati-va si pune-ti o limita, eu cred ca omul asta nu merita sa mai continuati.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul