Bronsita sau ceva mai grav?

02-10-2016
GreenAlex
Nu este medic/terapeut
GreenAlex
Buna ziua, de 2 luni am o tuse care nu imi da pace.
In astea doua luni am tusit destul de des, tuseam pana vomam, scuipam sputa cu firisoare de sange, dar nu atat de mult incat sa ma ingrijorez
Pana intr-o zi cand m-am trezit si am tusit, iar la cateva secunde am scuipat sange, mai mult ca de obicei. Am fost la urgente, unde mi s-a facut o radiografie care s-a dovedit a fii buna, mi-au facut o injectie si mi-au prescris un antibiotic pentru problemele de plamani, un supliment alimentar care ajuta la stoparea hemoptiziei, si unele pastile pentru tuse.
De atunci m-am simtit mult mai bine, tusea nu a mai fost asa deasa, doar dimienata cand ma trezeam si seara de cateva ori. Pana azi cand am scuipat sputa, apoi din gat sange cu sputa...in cantitatea a unei lingure.
Ma ingrijoreaza foarte tare, credeti ca e o problema mai grava?
Tin sa mentionez ca nu am facut febra, am pofta de mancare, am pofta de viata, doar ca sunt speriat si sufar de anxietate si ma sperie orice lucru.
Multumesc anticipat pentru raspuns
5 comentarii
0
02-10-2016, ora 13:18
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu trebuie sa mergi la urgente, ci la pneumologie cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Sunt specialisti in boli de plaman si acolo vei face investigatii mai multe si mai amnuntit ( examenul sputei, spirometrie, vei repeta radiografia toracica ; altfel priveste un specialist pneumolog o radiografie de plamani ). Incearca si fa o consultatie cum ti-am spus. Faptul ca ai tusit si expectorat cu sange nu e deloc bine, mergi chiar saptamana viitoare, nu amana. Si sa nu fumezi.
0
02-10-2016, ora 13:46
GreenAlex
Nu este medic/terapeut
GreenAlex
Am fost la urgente la pneumologie unde m-au trimist sa-mi fac radiografie, care a iesit destul de buna.
Doctorul de acolo mi-a prescris un antibiotic, un supliment alimentar pe nume tarosin, si unele medicamente pentru tuse. Mi-au spus ca nu e ceva grav, ca mai mult ca sigur m-am fortat sa tusesc si mi s-a spart vreun vas de sange. Si chiar ma fortez sa tusesc, ma panichez, ma sperii. :(
Tusea mi-a mai trecut, de 2-3 saptamani de atunci nu am mai expectorat nici macat sputa, doar azi dupa ce m-am fortat. Mi-e teama sa nu am cancer sau vreo tumora, sau cheaguri de sange la nivelul plamanului
Multumesc mult pentru raspuns!
0
02-10-2016, ora 21:37
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Am vazut ca ai mai postat odata problema ta. Daca era cancer se vedea la radiografie, nu la asta m-am gandit eu cand ti-am raspuns, ci la tuberculoza, destul de frecventa printre tineri in Romania. Nu intotdeuna se vad modificari la plaman daca TBC-ul este la debut. Un pneumolog iti facea mai multe investigatii si stateai si tu linistit, La policlinica de pneumologie trebuie sa mergi, cu bilet de trimitere.Cere o a doua opinie la alt medic cu acesta specialitate. Daca si el iti spune ca este bine si hemoptizia exclude ca si cauza TBC-ul, atunci linisteste-te.
0
03-10-2016, ora 08:46
GreenAlex
Nu este medic/terapeut
GreenAlex
Multumesc frumos, de ieri de cand mi s-a intamplat sa tusesc iar si sa expectorez sange pana in momentul de fata nici macar nu am mai tusit, dar tot o sa va urmez sfatul!
0
29-01-2018, ora 08:58
lati
Nu este medic/terapeut
lati
Doamna dr Balcan Anisoara, un sfat va rog.Am următoarea rx pulmonara de acum 3 săpt.Ingrosare diseminata bilateral a interstitiului pulmonare în cadrul unei pneumopatii interstitiala.Fara focare de condensare pulmonara.Am facut acest rx pt ca m am dus la medicul de fam pt cu totul o altă problemă și m a ascultat la plămâni.A auzit nu stiu ce în stetoscop.Mi a recomandat augmentin 7 zile.De atunci am o durere în inspir în partea stângă în fața ( partea unde a auzit la consult).Mentionez ca nu am avut febra si nici un semn de răceală.Ce părere aveți despre rx.Citisem ca una e pneumonie și alta e pneumopatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: