Buna ziua.
Ma numesc Andreea.Am o operatie la piciorul drept la genunchi de 4 ani, dar tot nu mi-au trecut problemele.Am fost si am facut un rmn.La rezultat scrie: - meniscul postero-intern si antero-extern prezinta o fisura orizontala.
-Nu se constata modificari ale ligamentelor colaterale sau Lip
-Lia nu se vizualizeaza, cu suspiciune de ruptura
-Minima cantitate de lichid intraarticular.
-Fara modificari in structura osoasa tibio-femurala.
Concluzii : Fisuri in meniscul PI si AE. Minima hidartroza.Ruptura Lia ?
As dori sa imi spuneti daca am nevoie de o operatie si unde anume as putea sa o fac.Va multumesc anticipat.
-Nu se constata modificari ale ligamentelor colaterale sau Lip
-Lia nu se vizualizeaza, cu suspiciune de ruptura
-Minima cantitate de lichid intraarticular.
-Fara modificari in structura osoasa tibio-femurala.
Concluzii : Fisuri in meniscul PI si AE. Minima hidartroza.Ruptura Lia ?
As dori sa imi spuneti daca am nevoie de o operatie si unde anume as putea sa o fac.Va multumesc anticipat.
5 comentarii
Buna ziua!
D-voastra descrieti o interpretare scrisa a unui RMN, absolut nesemnificativa, dar nu ne descrieti suferinta concreta, antecedente, varsta, sex, greutatea, toate acestea fiind infinit mai importante decat RMN-ul.
Esentiale sunt simptomele si consultul clinic. RMN-ul are valoare numai ca imagine propriu-zisa, in timpul consultului clinic specializat si nu separat de acesta.
Prin urmare, consultati un ortoped cu buna practica in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
D-voastra descrieti o interpretare scrisa a unui RMN, absolut nesemnificativa, dar nu ne descrieti suferinta concreta, antecedente, varsta, sex, greutatea, toate acestea fiind infinit mai importante decat RMN-ul.
Esentiale sunt simptomele si consultul clinic. RMN-ul are valoare numai ca imagine propriu-zisa, in timpul consultului clinic specializat si nu separat de acesta.
Prin urmare, consultati un ortoped cu buna practica in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Am 19 ani.De 5 ani am probleme.genunchiul meu se blocheaza si nu mai pot merge.tot timpul mi se spunea ca nu am nimic.Dupa un an de zile am fost operata, adica acum 4 ani.Nu pot sa alerg, nu pot sa fac nimic.De multe ori se deplaseaza chiar si cand stau in pat si ramane blocat.de cate ori merg la spital doar imi pune piciorul in ghips.Simt o durere imensa cand se deplaseaza.Am o operatie de menisc.
Buna ziua!
Blocajele articulare reprezinta cel mai adesea semnul leziunii meniscale, iar instabilitatea si entorsele repetate, semnul leziunii ligamentului incrucisat.
Un ortoped bine specializat in artroscopia/ligamentoplastia genunchiului va sti sa va examineze clinic si sa decida, impreuna cu D-voastra, atitudinea terapeutica optima.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Blocajele articulare reprezinta cel mai adesea semnul leziunii meniscale, iar instabilitatea si entorsele repetate, semnul leziunii ligamentului incrucisat.
Un ortoped bine specializat in artroscopia/ligamentoplastia genunchiului va sti sa va examineze clinic si sa decida, impreuna cu D-voastra, atitudinea terapeutica optima.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Va multumesc mult pentru raspunsul dat..Cu stima Andreea
Buna ziua!
Mama mea are 43 de ani si e mai plinuta. A fost diagnosticata cu fisura femurala si i s-a spus ca trebuie sa se opereze la tg mures , sa i se puna o placuta... ma puteti ajuta va rog cu un nr de telefon , o adresa de maill ceva.. MULTUMESC!
Mama mea are 43 de ani si e mai plinuta. A fost diagnosticata cu fisura femurala si i s-a spus ca trebuie sa se opereze la tg mures , sa i se puna o placuta... ma puteti ajuta va rog cu un nr de telefon , o adresa de maill ceva.. MULTUMESC!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Menisctomie interna bilaterala
- 1Leziuni menisc grad 2, netratate
- 1Dureri toate articulatiile muschi slabiti
- 1Intrebari fisura tibie
- 6Durere denunchi, șold, glezne, rigiditate
- 9Fractura Calcaneu
- 1Fractură cominutiva calcaneu
- 2Sclerodermie difuza Scl70
- 1Durere oase, articulatii
- 2RMN genunchi - post accident schi