buza amortita dupa extractie molar de minte

Buna ziua,
In urma cu aproape 3 luni mi-a fost extras molarul de minte din partea inferioara stanga, si de atunci am jumatatea stanga a buzei inferioare amortite. La incepu imi era amortita partea stanga inferioara complet, adica nu imi simteam nici dintii. Acum doar buza nu o simt si cand ma ating simt asa niste frunicaturi, dar incep sa ma speri pentru ca a trecut asa mult timp. Doamna doctor mi-a zis ca poate sa dureze pana la 6 luni pana sa revina sensibilitatea. Oare este asa? O sa imi revina sensibilitatea sau poate sa ramana asa definitiv?
Multumesc
In urma cu aproape 3 luni mi-a fost extras molarul de minte din partea inferioara stanga, si de atunci am jumatatea stanga a buzei inferioare amortite. La incepu imi era amortita partea stanga inferioara complet, adica nu imi simteam nici dintii. Acum doar buza nu o simt si cand ma ating simt asa niste frunicaturi, dar incep sa ma speri pentru ca a trecut asa mult timp. Doamna doctor mi-a zis ca poate sa dureze pana la 6 luni pana sa revina sensibilitatea. Oare este asa? O sa imi revina sensibilitatea sau poate sa ramana asa definitiv?
Multumesc
1 comentarii

Buna ziua! Nervul care inerveaza zona respectiva este posibil sa fi fost atins in timpul anesteziei sau in timpul extractiei, daca era in contact cu molarul de minte (lucru ce se observa pe radiografie, ct etc). De cele mai multe ori, nervul este afectat reversibil; daca sunt modificati de sensibilitate in sensul maririi ariei sensibile, sunt semne bune. In primele 6 luni este, intr-adevar, cea mai mare sansa de recuperare, dar aceasta poate dura pana la 12-18luni. Multa rabdare!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Recomanda un stomatolog sau cauta unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online.
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8masea minte - operatie
- 37Dupa extractia dentara, sangerarea nu s-a oprit
- 4Durere ciudata masea
- 7Extractie masea de minte. Rog ajutor.
- 7O posibila infectie dupa extractie!
- 6Extractie dentara
- 6Care este maseaua de minte?
- 2Molarii de minte
- 0Extractie masea de minte
- 4masea rupta pe jumatate.reconstructie sau extractie?
- 1Extractie prmolar 3.4 - dureri foarte mari
- 2E normal aşa?
- 1Masea de minte rupta
- 3Extractie premolari, pareri
- 4Extracție Masea
- 1Infecție nedureroasa
- 0Probleme postextractionale ale unui rest radicular ce comunica cu sinusul!
- 1Obraz umflat fara durere la o luna dupa extragere molar de minte
- 1Extracție masea pacient diabetic
Mai multe informații despre: Anestezia dentara Extractia dentara Maseaua de minte
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: