Calvitia hipotiroidiana!

29-02-2016
teonia
Nu este medic/terapeut
teonia
Buna ziua.In '95 am fost operata la Spit Bagdasar ( caci la Constanta mi s-a zis ca nu exista nici medici, nici aparatura pt efectuarea unei astfel de operatii) de meningion TPO dr. cu biopsie: atipic.Am facut radio, cimio-terapie 1 an. In urma acestora s-a instalat menopauza pt care am urmat o serie de tratamente specifice cu hormone prescrise la Spit Parhon(fara progesteron intrucat mi s-a zis ca este contraindicat. De 4 ani am mers pe remifemin, iar 2015 l-am trecut cu soy-aid. Ca urmare a aparitiei unui chist porencefalic pe patul tumoral s-au instalat crizele de comitialitate drept care mi-a fost prescris incepand cu 1998 fenobarbital, depakine chrono, gabapentine, detralex.
Am facut aceasta introducere pt a se lua in calcul orice efect secundar asupa pb cu care ma cunfrunt in prezent.
Din 2011 mi-a fost descoperita hipotiroidia drept pt care mi-a fost prescris euthyrox de 25, la inceput, in present: 100.
Pb cu care ma confrunt in prezent si pt. care cer ajutor este caderea masiva a parului. Mamama mea a facut o forma de tiroida imunitara cu tiroida autodistrusa, calvitie totala pe zona scalpului, sprancene, gene, intreg corpul si a urmat si urmeaza tratam permanent cu euthyrox de 100. Imi ieste teama sa nu ajung ca ea ajutati-ma!
Cand mi s-a descoperit pb glandei primul impuls a fost sa alerg la Bucuresti. La Medsana era totul bine, la dermato la fel, dar dupa mai multe tratamente atat naturiste cat si dicamentoase rezultatul e acelasi( parul cade in continuare).Avand experienta mamei am facut tot ce este omeneste posibil. am citit tot ce e mai nou pe net, si am incercat.
Cui sa ma adresez? Ce tratament pot urma? Ma poate ajuta cineva? Sunt disperata stiu ce inseamna sa fiu fara par (am mai fost fara par si am suferit enorm mai ales jignirilor celor din jur, in plus o vad pe mama cat se chinuie cu o peruca artificiala intrucat una narurala nu si-a permis) Va multumesc anticipat si nu ocoliti aceasta ostare.
4 comentarii
0
29-02-2016, ora 14:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sapun moale vegetal si Chelstop de la Plafar. Costa impreuna cam 30 de lei. Ar trebui sa se opreasca aceasta cadere a parului dupa primele 4 spalari.
Eu m-am confruntat cu o cadere a parului din cauze hormonale si am stopat-o folosind aceste produse. Puteti citi despre ele pe diferite forumuri pe net.
0
29-02-2016, ora 15:26
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
Problema dvs est de natura hormonala si va continua atata vreme cat luati doar Euthyrox. Ati putea posta niste analize mai recente ale hormonilor tiroidieni (tsh, fT4 si fT3) si estrogeni ?
0
02-03-2016, ora 11:48
teonia
Nu este medic/terapeut
teonia
PT. NSTA: rezultatele ultimelor analize din 25.11.2015 sunt: TSH= 0.433, FT4= 1.35, ATPO=10.0. Estrogeni nu mi s-au facut de cand mi-a fost descoperita intaia oara pb. dereglarii care s-a considerat a fi o urmare a radio-cimioterapiei;in plus tot in noiembrie 2015 mi-a fost descoperit si un nodul de cca 3 mm la nivelul lobului dr. al tiroidei.
Cat timp am facut tratament hormonal chimic am avut ceva pb cu ovare polichistice si chisturi mamare si urmam tratament paralel cu bromocriptin si inca ceva pe baza de litiu, nu mai stiu exact dar acum au disparut aceste pb.
Daca mi-ati oferi o adresa de e-mail as putea sa va trimit rezultatele scanate.
Va multumesc f. mult pt. interesul acordat.
0
02-03-2016, ora 18:44
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
Caderea parului(in special la femei) este un simptom al hipotiroidismului(pe langa altele-stres, poluare, etc) si al carentei de fier, vit B12 si D3, excluzand cauze de natura canceroasa, chimioterapie, iradiere, genetica, probleme ale scalpului, etc.. Tinand strict doar de simptomatologia hipotiroidismului, ar fi fost util sa fi avut o analiza a fT3 ptr ca TSH si fT4 pot fi in limite normale sub tratamenul cu Euthyrox dar daca fT3 este la limita de jos sau sub valoarea intervalului dat de laborator inseamna ca tratamentul nu este eficace, dumneavoastra neavand conversia T4-T3 din organism(in special ficat)eficienta ramaneti cu simptome de hipo printre care si caderea parului. La modul general vorbind(ptr ca nui asa, aici suntem pe un forum) repet, ar fi utila o analiza recenta a fT3 si fT4 precum si a fierului(siderimie, feritina)in primul rand dupa care se poate trage o concluzie pertinenta(din pct. de ved. endocrinologic).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • Peste 200 de gene implicate în apariția cheliei
  • Tratamentul tulburărilor tiroidiene ușoare în sarcină nu ar avea beneficii
  • Laptele de vacă interferă cu absorbția levotiroxinei
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • Terapia cu levotiroxină și calitatea vieții la pacienții cu hipotiroidism
  • Viața cu hipotiroidism
  • Chelia poate să devină istorie
  • Hipotiroidismul și autoimunitatea tiroidiană pot crește riscul de infertilitate feminină
  •