Canal ramas gol dupa extractie masea
Dupa extractia unei masele din partea de sus a maxilarului, canalul ramas nu s-a umplut cu cheagul de sange care se formeaza in urma unei asemenea interventii.
Am fost din nou in cabinetul stomatologului care mi-a umplut canalul cu un material maroniu, ce semana cu niste fire.
Deoarece dupa umplerea canalui am fost nevoita sa tin un pansament in acel loc, nu am mai avut cum sa il intreb pe medicul dentist ce urmeaza sa se intample cu locul in care a fost maseaua.
Intrebarea mea este ce se va intampla cu acel material introdus in alveola; se va forma tesutul gingival in jurul lui ca in cazul cheagului de sange? Precautiile sunt aceleasi ca dupa extractie?
Am fost din nou in cabinetul stomatologului care mi-a umplut canalul cu un material maroniu, ce semana cu niste fire.
Deoarece dupa umplerea canalui am fost nevoita sa tin un pansament in acel loc, nu am mai avut cum sa il intreb pe medicul dentist ce urmeaza sa se intample cu locul in care a fost maseaua.
Intrebarea mea este ce se va intampla cu acel material introdus in alveola; se va forma tesutul gingival in jurul lui ca in cazul cheagului de sange? Precautiile sunt aceleasi ca dupa extractie?
2 comentarii
Buna ziua,
In alveola o sa se formeze os inpreuna cu tesut gingival de acoperire. Procesul de formare a osului dureaza aprox. 6 luni. Din pacate nu imi pot da seama ce anume aveti pus in alveola dentara dar cel mai probabil, daca medicul dumneavoastra nu a facut o noua programare pt aceasta situatie, supstanta respectiva se resoarbe.
In alveola o sa se formeze os inpreuna cu tesut gingival de acoperire. Procesul de formare a osului dureaza aprox. 6 luni. Din pacate nu imi pot da seama ce anume aveti pus in alveola dentara dar cel mai probabil, daca medicul dumneavoastra nu a facut o noua programare pt aceasta situatie, supstanta respectiva se resoarbe.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16Osteoporoza si BONVIVA
- 5durere dupa extractie - e normal?
- 3dureri dupa extractie nerv
- 3infectie dupa extractie?
- 7Usturimi faringe sus in spatele luetei
- 1Extractie la toti dintii din fata
- 5gust alterat de la extractia dentara sau poate sa fie si de la candidoza bucala?
- 5daca scot masele, pozitia dintilor se va mai schimba, maxilarul se retrage?
- 4durere limba dupa ce am fost la dentist pt o extractie si o plomba
- 4Puroi dupa extractie de masea
- 4Operatie pentru extractia maselei de minte
- 1Dupa extractie
- 1Dupa extractie molar de minte inclus..
- 10Extractie Masele de minte
- 8Riscurile extractiilor de premolari in scop ortodontic
- 6Abces dentar, extractie sau nu la cald?
- 1Ajutor! miros foarte urât de unde am scos molarul de minte
- 1Extracție radacina masea
- 3Sangerare nazala după tratament pe canalul molarului
Mai multe informații despre: Extractia dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: