cand ma enervez nu ma mai pot controla

06-12-2008
coco28
Nu este medic/terapeut
coco28
buna ziua,

Problema mea se pare este mai veche dar dupa cum observ s-a acutizat in ultima vreme pe baza stresului cauzat de serviciu-grijile zilei de maine.

Am inceput sa ma enervez foarte des, ma cert cu familia -mai ales cu sotia, iar in ultimul timp am devenit si violent fata de ea.La nervi fac lucruri reprobabile, pe care in mod normal nu le-as face.
Consider ca nu este normal si as dori un sfat in acest sens. Intentionez sa consult si un medic psihiatru dar nu am avut timp si curaj sa o fac.
4 comentarii
1
06-12-2008, ora 16:29
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Este bine ca ti-ai dat singur seama de problema pe care o ai!Indiferent care ar fi cauza acestui stres, trebuie sa consulti un medic psiholog sau psihiatru, care o sa-ti prescrie un tratament in functie de gravitatea starii tale!Fa-ti timp neaparat pt asa ceva, pt.ca pe langa tine vor avea de suferit si cei dragi tie si multa vreme nu vor mai astepta sa te vindeci din senin si te vor parasi!!
Multa sanatate iti doresc
1
07-12-2008, ora 15:18
lore_dana_v
Nu este medic/terapeut
lore_dana_v
E o problema serioasa si pentru asa ceva timp trebuie sa se gaseasca. Cat despre curaj...chiar e nevoie de asa mult curaj? Psihiatrul e doar un medic pana la urma, ba, de cele mai multe ori, unul mult mai rabdator si mai intelegator ca altii...
1
10-12-2008, ora 19:57
Alexaaa_
Nu este medic/terapeut
Alexaaa_
pe cat posibil incearca sa elimini situatiile stresante de la servici si din jurul tau pt a nu te mai razbuna pe persoane nevinovate, respectiv sotia ta. Munca si stresul trebuie sa se incheie in momentu in care ai iesit de la birou. suntem oameni rationali, trebuie sa actionam in consecinta... si sa gandim inainte de a scoate ceva pe gura sau de a face un lucru
In timpul liber incearca sa te destinzi cat mai mult, plimabrile in aer liber fac bine, un weekend la munte...orice activitate interesanta o sa te ajute !
Iar cand o sa ai posibilitatea e bine sa consulti un psiholog... agresivitatea asta a ta probabil vine si din alte cauze, nu numai de la munca !
Numai bine !
1
29-12-2008, ora 16:41
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Problema cu nervozitatea necontrolata se datoreaza stresului cronic in care te afli, si lipsei concentratiei de serotonina in nivele optime.Cu cat nivelul de serotonina este mai mic, cu atat esti predispus la nervozitate si agresiune/violenta.Cercetatorii au facut multe teste clinice pe multi subiecti care aveau inclinatii spre violenta, descoperindu-se un nivel mic de serotonina la acestia.Stresul cronic face ca nivelul de serotonina sa scada brusc.Te sfatuiesc sa consumi multe alimente care sa contina tripofan, preparate din sunatoare, si chiar 5-HTP., somn odihnitor si schimbarea stilului de viata.Dupa acestea simptomele de nervozitate vor disparea definitiv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de concentrare la școlar – cum le identificăm, ce este normal și când cerem ajutorul
  • Aglomerarea informațiilor stocate în creier, o potențială explicație pentru problemele de memorie și concentrare de la bătrânețe
  • Modul în care medicamentul Ritalin crește concentrarea (cercetare)
  •