Candida Krusei, periculoasa??

21-04-2011
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua, recent mi s-a descoperit Candida Krusei in urocultura, as vrea sa stiu cat de periculoasa este aceasta ciuperca? Cautand informatii despre aceasta pe internet am gasit ca este mult mai periculoasa decat Candida Albicans si ca este asociata cu un nivel crescut de mortalitate, rog o parere avizata, as vrea sa stiu cat de serios sa tratez aceasta problema, am dureri osoase, articulare, si m multe simptome de o vreme, ma intreb daca nu cumva sunt cauzate tot de aceasta Candida Krusei... Va multumesc si astept parerea d-voastra.
4 comentarii
0
24-04-2011, ora 07:57
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Candida Krusei nu provoaca moartea..este, alaturi de alte cateva zeci de specii de Candida, o ciuperca saprofita care se afla in mod obisnuit pe piele si in tubul digestiv. Este o infectie mai rara.. diferenta de Candida albicand consta in faptul ca produce infectii profunde, sistemice si este mai greu de tratat. Candida Krusei poate afecta rinichiul si caile urinare, plamanul, ochiul, articulatiile [ produce artrite ]. inima [ endocardita ] etc..Aceste infectii apar la persoanele care au o rezistenta scazuta, slabita, a organismului, care au facut multe tratamente cu antimicotice si cu antibiotice, care au mai avut infectii renale sau alte probleme urinare netratate sau tratate incorect, la cei cu diabet zaharat, etc.. Tratamentul e mai problematic deoarece majoritatea tulpinilor de Candida krusei sunt rezintente la fluconazol [ Diflucan, Flucovim ], Ketoconazol [ Nizoral ], Nistatin, itroconazol [ Sporanox ]. Deci daca vei primi tratament cu aceste medicamente nu-ti garantez ca te vei vindeca.In schimb sunt doua-trei antifungice care pot omora acest fung, si anume Amfotericina B, Flucytosine si un medicament nou aparut in Europa, foarte eficace si cu toleranta buna numit Vfendl [ voriconazol ]...Dupa cum am eu informatii, la noi nu se gaseste, unui pacient de-al meu i-a fost trimis acest produs din Franta de catre rude acum doi ani.Vezi ce spune urologul si sa ne mai scrii ce s-a hotarat...
0
14-07-2013, ora 16:28
Daria45
Nu este medic/terapeut
Daria45
Si eu am fost diagnosticata in urma cu cinci ani, dar mi au spus, ca nu trebuie sa mi fac probleme.
Dar sunt ingrijorata.
0
07-06-2014, ora 01:47
voios23
Nu este medic/terapeut
voios23
Angelica in ce stadiu mai esti cu tratamentul pt candida krusei?
0
03-09-2015, ora 19:09
nick020
Nu este medic/terapeut
nick020
salutare, a reusit cineva sa indeparteze aceasta candida ?
Adaugă un comentariu / răspuns