candidoza bucala

19-05-2015
alexia84
Nu este medic/terapeut
alexia84
Buna seara!

Ma confrunt de doua saptamani cu o problema. In urma unei dureri stomacale, medicul mi-a recomandat Pantoprazol. Pentru reducerea sucului gastric.dupa cateva zile de la inceperea tratamentului am observat ca limba mea are culoarea alba. DIN loc in loc mai apar cateva Pete rosii, ca si cum pe alocuri limba s-ar curata. Ea se curata daca o spal cu peria de dinti. Totodata trebuie sa mentionez ca sunt anemică si iau tratament cu fier, in urma caruia sufăr de constipatie. Nu e foarte grav, dar nu pot sa spun ca am un tranzit normal. Este posibil ca pe fondul consumului de pantoprazol sa fi facut candida? Ce investigatii trebuie sa fac în continuare si ce tratament? Va multumesc.
1 comentarii
0
20-05-2015, ora 17:38
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Nu cred ca IPP au legatura cu candidoza, in nici un caz dupa doar cateva zile de administrare. Si in anemie pot aparea modificari ale cavitatii bucale si limbii.
Pentru diagnostic se face un examen pentru candida de pe limba, care se recolteaza dimineata pe nemancate si fara sa va spalati pe dinti, in orice laborator.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: