Cariile și candidoza

13-07-2017
Ammmy
Nu este medic/terapeut
Ammmy
Buna seara! În urma unui tratament antibiotic, am făcut o candidoza bucala, acum vreo 3 luni. Este extrem de supărătoare, am senzația de par in gura un permanenta, este un chin groaznic. Bacteria nu este rezistenta, în fungigrama, însă nu a cedat la fluconazol și nistatin. Ce a pare sa o întrețină. Am făcut tot felul de analize, tot ce este omenește posibil. Singura problema care ar mai fi sunt doua masele, una din care a mai rămas un colt, care mai face cate un abces când și când și alta care este distrusa dar nu ma deranjează. Pot fi aceste doua masele cele care intretin candidoza? Mulțumesc!
4 comentarii
0
13-07-2017, ora 21:13
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna seara,
Candidoza bucala este data de Candida Albicans care este o ciuperca, nu o bacterie, deci nu este intretinuta de puroiul de la masea care este cauzat de bacterii.
In timpul tratamentului candidozei pe langa medicamentele antifungice trebuie sa tineti si un regim alimentar: nu aveti voie sa consumati lapte, dulciuri, bauturi acidulate. Toate acestea" hranesc" ciuperca.
Tratamentul cu Nistatin/ Stamicin trebuie administrat o luna de zile. O tableta pe zi.
Seara este recomandat sa va clatiti cu o solutie alcalina, la 250ml apa calda, o lingutita de bicarbonat de sodiu.
Multa sanatate.
0
13-07-2017, ora 21:18
Ammmy
Nu este medic/terapeut
Ammmy
Mulțumesc din suflet. Nu consum acidulate și nici dulcer, fac bafijonari, plus gargara și bicarbonat, partenerul urmează și el tratament. Chiar nu știu ce investigații sa mai fac, nu știu de ce nu trece:( Dacă aveți vreun sfat, îl primesc cu mare drag. Seara frumoasa!
Încă ceva, ultimul medic mi-a recomandat voriconazole 200mg, 7 zile, din alte surse am.aflat ca pe lângă prețul exorbitant este și foarte tare. Un sfat!
0
14-07-2017, ora 08:34
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Asa cum am scris mai sus luati Nistatin/Stamicin o luna de zile. O tableta pe zi dimineata.
0
14-07-2017, ora 11:45
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
eu va recomand sa folositi tratamente naturiste pentru aceasta candida care dau rezultate foarte bune si n sfera stomatologica cat si genitala, si la barbati si la femei. Uleiuri esentiale pure 100%. Vedeti ca nu toate uleiurile esentiale sunt cu grad terapeutic si nu va recomand sa luati din Plafar asa ceva. Ma puteti contacta si va pot spune concret ce sa luati si cat...ca sa va rezolvati problema!
Din punctul meu de vedere chimicalele isi fac treaba dar doar partial si va mai intoxicati si corpul cu ele si nici nu rezolvati problema.Infectia cu Candida care are nevoie de perseverenta pt a fi inlaturata din organism si cu tratamentul corespunzator...iar din ce vad eu la dumneavoastra este rezistenta.
Cauta ti ma si va dau recomandarile si schema de tratament cu mare drag.
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Candidoza pe limbă - cum o recunoști și tratezi
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  •