O nouă abordare în tratamentul candidozei orofaringiene

©

Autor:

O nouă abordare în tratamentul candidozei orofaringiene
Specialiștii în microbiologie de la McGovern Medical School, din cadrul Universității Texas au descoperit că o proteină antimicrobiană a redus dramatic numărul leziunilor cauzate de candidoza orală, într-un studiu preclinic. Cercetările au fost publicate în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Candidoza orofaringiană este o infecție micotică a cavității bucale și a gâtului ce afectează în special persoanele cu o imunitate slăbită. O problemă a acestui tip de infecții este capacitatea ciupercii Candida albicans de a deveni rezistentă la medicație.

Specialiștii de la McGovern Medical School au testat eficiența proteinei EntV la șoarecii cu candidoză orală. Animalele tratate cu proteina au avut mult mai puține simptome decât animalele de control. Proteina EntV este produsă de bacteria Enterococcus faecalis, ce se regăsește în tractul gastrointestinal, și are proprietatea de a bloca dezvoltarea biofilmului ce permite Candidei să se dezvolte și să capete rezistență.

„Din cauza faptului că poate deveni rezistentă la medicamente, întotdeauna va fi nevoie de noi medicamente antifungice pentru Candida”, a spus Dr. Luis Ostrosky-Zeichner, director al departamentului de epidemiologie. Potrivit Dr. Michael Lorenz: „Ideea este să creăm un tratament ce blochează capacitatea de îmbolnăvire a ciupercii, fără a-i afecta creșterea. Medicamentele tradiționale doar stopează dezvoltarea, dar nu ucid ciuperca, motiv pentru care aceasta capătă rezistență.”

Următorul pas pentru cercetători va fi să afle mai multe despre mecanismele moleculare prin care proteina inactivează Candida și testarea efectelor pe alte tipuri de infecții fungice.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-04-2017 | creare: 18-04-2017 | Vizite: 6968
Bibliografie
Microbiologists discover possible new strategy to fight oral thrush, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/04/170411104542.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: