candida sau stafilococ auriu?

14-02-2009
Lumi24
Nu este medic/terapeut
Lumi24
Acum 1 an de zile mi-a aparut in gat un fel de mucoasa de care nu puteam scapa, am luat si Flucovim, Diflucan, gargara cu bicarbonat si multe altele si toti medicii la care mergeam imi ziceau ca e candida.Am ajuns intr-un final sa fac si un vaccin de la Cantacuzino...insa dupa asta mi-au aparut alte simtome, dureri de gat si un fel de apasari in piept si in spate!am reusit sa merg in Iasi la un medic orl si mi-am facut o fungigrama...mi-a zis ca am stafilococ auriu.Am luat antibiotice...dar nu mi-a trecut nici in ziua de azi!!ma chinui in permanenta cu durerea si usturimea in gat si nu stiu ce sa mai fac, plus ca am si acele apasari in piept si spate!!va rog sa-mi dati un sfat, sincer am impresia ca se transforma intr-o boala psihica, am in minte doar problema asta si cum sa fac sa scap de ea!multumesc anticipat!
3 comentarii
0
15-02-2009, ora 17:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Buna seara!
este foarte important sa faci un consult si investigatii la Gastroenterologie..
O problema gastrica.. foarte des poate sta la originea problemelor faringiene!
0
05-04-2009, ora 23:59
ritzi
Nu este medic/terapeut
ritzi
Ia-ti analize de sange si cere testele de Chlamydia, Mycoplasma.
Eu am avut Chlamydia pneumoniae si simptomele erau asemanatoare cu ce descrii tu - faringita permanenta - ajunsesem sa incalzesc si apa de baut ca sa nu ma mai usture gatul.
Partea buna e ca, daca e Chlamydia (si asta numai o analiza poate sa-ti spuna - eu am facut analiza la 2 laboratoare, ca sa fiu sigura), se trateaza perfect cu claritromicina (10 zile pe luna, pauza 20, iar 10 antibiotic si tot asa 3 luni de zile). Si da, trece definitiv. Eu am repetat testele in fiecare an de la episodul cu pricina (care a avut loc acum 6 ani) si de fiecare data a iesit negativ..
Succes
0
06-04-2009, ora 22:00
Lumi24
Nu este medic/terapeut
Lumi24
multumesc mult...faza e ca acum m-a lasat gatul, dar problema mea e alta...am acea apasare in spate si nu am idee de unde poate proveni ptr ca medicul de familie imi da calmante in loc sa ma trimita la o radiografie sau altceva...in fine...!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Candidoza pe limbă - cum o recunoști și tratezi
  • O combinație de probiotice ar putea preveni sindromul șocului toxic
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •