Carcinom scuamocelular keratinizat - tumoare?
Tatal meu (67 de ani) are probleme de raguseala de citiva ani care sa permanentizat de vreo 2 luni. Dupa microlaringoscopie suspendata s-a practicat biopsie. Examenul histopatplogic e urmatorul:Fragmente coarda vocala stinga si comisura anterioara. Examen macroscopic: 3 fragmente tisulare brun-albicioase, elastice, cel mai mare fragment cu diametrul de 0, 5 cm, care se orienteaza in totalitate la numarul 14/16470. Celelalte 2 fragmente, cel mai mic avind diam. de 0, 4 cm, se orienteaza in totalitate la numarul 14/16471.Examen histopatologic: Carcinom scuamocelular keratinizat, mediu diferentiat G2, asociat carcinom 'in situ'.
Va rog foarte mult sa ne explicati ce inseamna rezultatul scris mai sus deoarece nu intelegem nimic din cifrele si termenii folositi. Astazi a primit acest rezultat tatal meu si i s-a recomandat extirparea totala a coardelor vocale. Este nevoie de aceasta operatie drastica? Este atit de grav? Ce posibilitati are ?
Va multumesc foarte mult!
Va rog foarte mult sa ne explicati ce inseamna rezultatul scris mai sus deoarece nu intelegem nimic din cifrele si termenii folositi. Astazi a primit acest rezultat tatal meu si i s-a recomandat extirparea totala a coardelor vocale. Este nevoie de aceasta operatie drastica? Este atit de grav? Ce posibilitati are ?
Va multumesc foarte mult!
1 comentarii
este nevoie de aceasta operatie urgent
fiindca formatiunea tumorala.. creste ( de la lactate, carne, zahar)si peste ceva timp o sa fie cazul de scos TOT laringele !!!
fiindca formatiunea tumorala.. creste ( de la lactate, carne, zahar)si peste ceva timp o sa fie cazul de scos TOT laringele !!!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Sangerari nazale de vreo 2 zile cand suflu nasul
- 1Limba alba uscata
- 1Pata Rosie pe cerul gurii
- 0Sept perforat
- 1Surzire neurosenzoriala brusca
- 1Ajutor! Adenopatii multiple!
- 2Tinitus după o răceală de 4 zile
- 1Hiperpneumatizarea celulelor mastoidiene
- 4Posibilă rinită atrofică sau inceput de perforatie sept nazal?
- 3Ameteli si presiune in urechi.
Mai multe informații despre: