Care e cea mai buna și recomandata pasta de dinți?

22-05-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Apa de gura poate înlocui spălatul pe dinți?Îmi sângerează gingiile mereu când mă spăl pe dinti și am și câteva masele dureroase.
2 comentarii
1
22-05-2022, ora 15:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu, nu poate.
Du-te si rezolva-ti problemele cu dintii si fa detartraj la 6 luni.
Daca iti gaseste medicul inceput de parodontoza fa tratament cu laser.
0
19-03-2023, ora 10:37
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

apa de gura nu poate inlocui cu succes spalarea pe dinti cu periuta si pasta de dinti, dar poate fi un supliment util pentru a completa rutina zilnica de igiena orala.

Spalarea pe dinti cu periuta si pasta de dinti este esentiala pentru a indeparta placa bacteriana, care este principalul factor de risc pentru aparitia cariilor si gingivitei. In timp, placa bacteriana se poate acumula pe dinti si poate duce la inflamarea gingiilor si sangerari la spalarea pe dinti.

Apa de gura poate ajuta la indepartarea temporara a mirosului neplacut al gurii si poate ajuta la prevenirea gingivitei, dar nu poate indeparta placa bacteriana in mod eficient ca o periuta de dinti si pasta de dinti. De asemenea, trebuie sa fie constient de faptul ca anumite tipuri de apa de gura pot fi iritante pentru gingii si pot provoca chiar mai multa inflamatie si sangerare.

Este important sa mentineti o rutina zilnica adecvata de igiena orala, care include spalarea pe dinti de cel putin doua ori pe zi timp de doua minute si folosirea apei de gura ca supliment, daca este necesar. In plus, ar trebui sa consultati un medic dentist pentru a determina cauzele sangerarii gingivale si a durerii la masele si pentru a primi tratamentul adecvat.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: