Care este starea dupa operatie de tiroida?

3520 comentarii 1 2 ..... 818283 ..... 117 118 Înainte ›
0
12-03-2018, ora 22:12
Utilizator00
Nu este medic/terapeut
Utilizator00
Multumesc mult cSimion 70.Sa inteleg din spusele dv.ca nu avem voie cu pijamale si prosoape de acasa si nici apa.Pe acea hartie data de dn.dr.scrie sa avem5-6 per. Apa ne dau ei? Eu sunt din provincie aprox.330km.Ceva atentii la dn.dr si la pers med.?
0
13-03-2018, ora 06:58
csimion70
Nu este medic/terapeut
csimion70
Pe 28 septembrie 2017 cand am fost pentru terapia cu iod nu ne-au lasat cu nimic de acasa, si eu ini luasem cam tot ce scrie pe acel bilet.Toat ce am avut de acasa in afara de sampon, prosoape, periuta de dinti si sapun, atrebuit sa le lasam la magazie.Alte persoane au venit cu baxuri de apa etc... Tot au lasat la magazie.
0
13-03-2018, ora 20:31
dany1273
Nu este medic/terapeut
dany1273
Pt. bluetux.buna seara si multumesc pentru promptitudinea si bunatata de care dati dovada pentru cei care la un moment dat au nevoie de niste raspunsuri si de cele mai multe ori nu au la cine apela.pentru ca, ce sa vezi medicii nu mai au timp sa raspunda la nelamuririle pacientilor.dar asta e o alta problema grava pe care am sa o relatez ulterior si spun asta din proprie experienta de cand a inceput povestea tiroidei.Deci ultimile analize arata cam asa= TSH-44.39 TG-13.84.Aceste rezultate sunt facute la 3 saptamani dupa extirparea tiroidei si fara tratament de substitutie.as vrea sa stiu parerea d-voastra d.p.d.v. al resturilor si bineinteles dozarea euthyroxului de inceput.Am uitat sa specific de programarea la Cluj in aprilie pt. iod radioactiv.Multumesc anticipat bluetux si o seara placuta.
0
13-03-2018, ora 22:37
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
A fost o tiroida operata destul de mare cu focare de tiroidita, probabil au ramas cateva grame de resturi si de aici valoarea de 13 a TG stimulate. TSH e foarte mare (nu iei tratament ?) si stimuleaza tesutul restant.
Probabil, inainte de operatie, daca ai fi masurat, TG depasea 100.
Deocamdata, TG nu poate fi folosita ca marker tumoral pentru ca nu deosebeste tesutul normal/inflamator de cel tumoral, de abia dupa ablatia cu I131 resturile vor fi eliminate si se va urmari trendul TG si AntiTG.
Spuneam ca TSH e mare, adica normal daca ai intrerupt tratamentul pentru iodul din aprilie. Daca esti pe tratament cu levotiroxina, doza este insuficienta.
0
13-03-2018, ora 23:27
dany1273
Nu este medic/terapeut
dany1273
Inainte de operatie si fara tratament rezultatele erau bune, Anti-tiroglobulina 10.82. Anti-TPO- 7.37 FT4 14.43 TSH-1.75 CEA -2.58 VSH-4 calcitonina <0.5.eu nu am luat tratament pt.tiroida.Primul euthyrox a fost imediat dupa recoltare de sange la 3 saptamani de la extirpare de glanda.
1
13-03-2018, ora 23:34
dany1273
Nu este medic/terapeut
dany1273
Rezultatele mari TSH-44 siTG-13 sunt dupa operatie si fara nici un tratament.Acum i-au treptat 50-100-125 pana la iod.dupa mai vedem.Deci??!!!
0
14-03-2018, ora 07:05
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Analizele postate facute inainte de operatie nu demonstreaza nimic, eu vorbeam de TG in principal.
TSH va fi reglat dupa iod, cu analiza la minim 6 saptamani, ar trebui tinut sub 1 dupa terapie, deocamdata.
Nu am inteles de ce iei levotiroxina pana la terapia cu iod, trebuie intrerupt tratamentul cu 4-6 sapt inainte, plus regim. Cred ca ceva imi scapa aici...
0
14-03-2018, ora 12:40
laura_laurickha
Nu este medic/terapeut
laura_laurickha
Am fost internata vineri 9.03 pt terapia cu iod..tot ce pot sa spun este ca aveti nevoie de foarte multa pozitivitate si moral ridicat..vineri la 7:30 mi s a spus sa fiu la spital pentru internare..pana s au facut analize acte etc am ajuns in salon pe la 13:00..la 15:00 ne au chemat pe rand pentru pastiluta de iod..in prezenta dnei asistente sef iei pastiluta si apoi fuga in salon.am stat internata pana luni timp in care nu am interactionat cu nimeni..se stau cate doua persoane in salon..trebuie sa faci 2 dusuri pe zi sa bei multe lichide si sa mananci bine..luni mi s a facut externarea si multumesc lui Dumnezeu totul a iesit bine..
1
14-03-2018, ora 13:05
laura_laurickha
Nu este medic/terapeut
laura_laurickha
va trebuie doar prosoape gel de dus lamaaiiiii si telefonul mobil..va dau ei pijamale de unica folosinta papuci pasta de dinti periuta sampon..acum sa va zic despre experienta mea..timp de 4 zile nu am putut sa beau si sa mananc nimic mancarea era oribila si apa bauta din cana de inox si mai oribila lucru care nu a fost ok deoarece am iesit cu indicele de radiatie mare din spital si trebuie sa stau izolata acasa mai mult timp..in fiecare dimineata si seara ti se da zeama de lamaie sa bei..mirosul de acolo si mancarea proasta m au traumatizat si inca nu pot sa mananc cum trebuie..respectati instructiunile date de medic o sa fie mult mai bn pt voi
0
14-03-2018, ora 14:56
Utilizator00
Nu este medic/terapeut
Utilizator00
Multumesc mult d-na Laura. As dori daca sunteti de acord si dv.mai multe detalii in privat.Sant foarte debusolata si cred ca, cateva sfaturi mi-ar fi benefice.Va multumesc anticipat.7
1
14-03-2018, ora 15:06
maria.daniela
Nu este medic/terapeut
maria.daniela
Buna ziua! D-na Laura va inteleg perfect, mi-au luat 10 zile dupa iesirea din Parhon (dupa iod) ca sa pot manca normal. Si acum dupa aproape 9 luni imi amintesc acel miros oribil. Trebuie o rabdare de fier si mult optimism. Oricat de greu mi s-a parut tratamentul cu iod, am stat 6 sapt fara sa imi vad copilul de 3 anisori, pentru ca m-au externat cu 150 la nivelul pielii. Tratamentul a dat rezultate si asta este cel mai important lucru. Pentru toti cei care merg, oricat de grea ar fi izolarea ganditi-va ca tot raul este spre bine.
0
14-03-2018, ora 22:03
dany1273
Nu este medic/terapeut
dany1273
Pt.bluetux...conform indicatiilor medicului meu endocrinolog intreruperea tratamentului va fi cu doua saptamani inainte de internare iar regimul consta in reducerea cat mai mult posibil in alimentatie a iodului.Pe langa asta am primit si o lista cu ce este permis, pregatirea inainte de terapie si continutul bagajului la internare emis de institutul de oncologie.Nu pot spune ca nu sunt speriata dar incerc sa ma linistesc gandindu-ma la faptul ca va fi suficienta o singura terapie si imi voi vedea mai departe de viata.O seara placuta si multumesc.
0
14-03-2018, ora 23:33
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Dupa rezultatul histopatologic se pare ca nu este de eliminat decat tesutul remanent operatiei. Nu a existat tendinta de invazie tumorala, asa ca cel mai probabil o doza minima de 30 sau 50 mci va fi de ajuns.
Doua saptamani mi se par totusi prea putin pentru intrerupere pentru tratament, nivelul TSH-ului procedural va fi probabil la limita minima acceptabila pentru ablatie si pentru scintigrafia de diagnostic a intregului corp.
0
15-03-2018, ora 09:29
laura_laurickha
Nu este medic/terapeut
laura_laurickha
Utilizator 00 profil facebook laura kurt whatsapp 0764058455
0
16-03-2018, ora 15:11
nidar
Nu este medic/terapeut
nidar
Tocmai am primit rezultatul HP. Mi se pare foarte evaziv fata de ceea ce am citit pe aici. Doctorul spune ca e bine.Ce parere ai bluetux ?
Macroscopie:
Piesa 1 – Lob tiroidian stang cu dimensiunea de 4, 5/3, 5/2 cm.
Piesa 2 – Lob tiroidian drept cu dimensiunea de 4, 5/3/3 cm si istm cu dimensiunea de 3/0, 5/1 cm. Pe sectiune, in
treimea inferioara si mijlocie, se observa o formatiune nodulara aparent bine delimitata, cu diametrul de 1, 2 cm.
Microscopie:
Materialul examinat este reprezentat de parenchim tiroidian, format din foliculi de diferite dimensiuni, unii cu
proiectii papilare benigne (CK -19 negativ), focal cu prezenta vacuolelor de resorbtie, stroma cu vase cu staza,
sufuziuni hematice si benzi fibroase.
Concluzie:
Aspectul microscopic descris corespunde unei gusi nodulare.
Cod de boala:
Cod de localizare:
1
16-03-2018, ora 20:40
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Gusa cu un nodul benign, nu e "evaziv" deloc
Mai bine de atat nu prea se poate.
0
16-03-2018, ora 21:33
nidar
Nu este medic/terapeut
nidar
Mulțumesc bluetux ! Dar nu ți se pare descrierea sumara ? Nu ar fi trebuit sa scrie clar "adenom"? Tu ești foarte documentata, știi dacă exista sanse în care rezultatul sa nu coincida cu realitatea ? Luni voi trimite rezultatul la endo și sper sa mi confirme. Sunt f fericita ca e benign, îmi pare rău un pic ca am scos toată tiroida, dar am urmat indicațiile medicilor. Bluetux ești o persoana deosebita, ajuți oamenii de aici cu răspunsuri clare și încurajatoare ! Sănătate multa multa tuturor !
0
17-03-2018, ora 07:34
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Macroscopic (vizual) a fost o formatiune nodulara, la microscop s-au identificat unele arii tumorale benigne nesemnificative chiar pentru diagnosticul de adenom. In plus s-au pus in lucru si testele imunohistiochimice, CK -19 care iese pozitiv la orice tumoare foliculara (maligna sau adenom) a iesit negativ.
In conditiile astea tiroidectomia totala ar putea parea excesiva, dar volumul tiroidei a fost mare, cel putin dublu fata de una normala, asa ca nu merita sa astepti sa se tranforme in altceva mai grav mai tarziu.
0
17-03-2018, ora 12:58
nidar
Nu este medic/terapeut
nidar
Mulțumesc bluetux ! Voi intreba totuși de ce nu au nici o descriere pt lobul stâng. Acolo, ecografic apăreau niște chisturi, cel puțin trei la număr.Sper ca au analizat și lobul stâng, dar nu au considerat necesar sa mai treacă și pe rezultatul HP.
0
17-03-2018, ora 14:30
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Chisturile simple, nevascularizate, sunt acumulari de lichid, trans-sonice, asa ca nu prea ai ce sa descrii acolo.
0
18-03-2018, ora 17:35
StefanaDobre
Nu este medic/terapeut
StefanaDobre
Buna ziua,
Am descoperit un nodul la tiroida in 2014 fara simptome, anul acesta in ianuarie la ecografie dimensiuni:23/13/25mm cu macrocalcificari de 13mm, un TG de 245, calcitonina de 4, 49; F4 si F3 in limitele intervalului de referinta si TSH la limita inferioara nu mi s-a dat tratament ptr acest nodul, F3, F4 normali de cand am descoperit nodull si TSH la limita inferioara.
Am facut punctie la acest nodul si am primit rezultatul de mai jos:

Descriere microscopica :
Specimen procesat si examinat dupa metoda Papanicolau pentru citologie tiroidiana si evaluat dupa sistemul Bethesda, SIAPEC- IAP Italian
Working Group - 2013 ( pentru citologie tiroidiana ) si Royal College of Pathologist ( RCP )-2016.
Frotiuri din punctie tiroidiana sunt satisfacatoare pentru evaluare cu un continut moderat de coloid si hematii in numar moderat (
corespunzatoare pentru evaluare ).
Frotiurile sunt alcatuite din celule foliculare cu morfologie pastrata reduse numeric cu dispunere izolata, rare histiocite incarcate cu pigment
de depozit si limfocite mici.
Frotiurile contin un numar important de celule Hurtle cu dispunere in grupuri si izolate, cu pleomorfism nuclear moderat, cu nuclei neomogeni,
citoplasma relativ abundenta si nucleoli evidenti precum si cu prezenta izolata de incluzii nucleare.
Concluzie :Bethesda tip 3 / TIR 3B ( conform SIAPEC-IAP Italian Working Group / 2013 si BTA/RCP and Bethesda System ).
Recomadarea anatomopatologului : aspectul citopatologic necesita investigatii suplimentare intru-cat se impune diferentierea unui adenom
folicular cu diferentiere oncocitica de un neoplasm cu celule oncocitare si o tiroidita Hashimoto.

Imi puteti spune daca are caracter malign? Acest TG mult marit fata de intervalul de referinta ce inseamna?
0
18-03-2018, ora 21:01
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Nici o punctie cu ac fin nu poate garanta caracterul benign sau malign, macar pentru ca nu ia proba decat dintr-o singura portiune a nodulului.
Calcificarile si celulele oncocitare nu suna prea bine.
TG nu inseamna inca nimic intr-o tiroida marita cu noduli de peste 2 cm.
Diagnosticul cert va fi dat numai dupa operatie.
0
19-03-2018, ora 09:48
StefanaDobre
Nu este medic/terapeut
StefanaDobre
Multumesc frumos pentru raspuns bluetux. Eu toate investigatiile le-am facut pana acum la o clinica private dar operatia vreau sa o fac la parhon cu domnul doctor Ghemigian sau Brasoveanu, ma puteti ajuta cu in numar de telefon fie chiar si fix pentru o programare?
1
19-03-2018, ora 10:35
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Nu te programeaza fara sa te vadă. Eu așa știu. Încearcă să ajungi la Dr Brașoveanul că te vede intre operații. Din câte știu dl Dr Ghemigean are program de văzut viitori pacienți.Asa era acum 2 ani când m- am operat.
0
19-03-2018, ora 11:20
Madalina.E
Nu este medic/terapeut
Madalina.E
Stefana, trebuie sa mergi direct la spital pt Consulatie. Intr-adevar, la dl Ghemigian este exista o lista f lunga de pacienti, dar poti vorbi cu dl Brasoveanu. Deobicei dupa ora 14 termina operatiile, sau, te poti duce mai devreme si sa te consulte intr-o pauza.
Eu m-am operat pe 14.02.2018 la Brasoveanu. Este un doctor f bun.
Multa sanatate.
0
19-03-2018, ora 12:31
StefanaDobre
Nu este medic/terapeut
StefanaDobre
Multumesc pentru raspunsurile voastre dragilor, intradevar vreau sa obtin o consultative prima data, dl. doctor Ghemigian este prima mea obtiune dar daca operatia se programeaza tarziu voi merge la dl. Brasoveanu. Multa sanatate si ganduri bune.
0
20-03-2018, ora 20:00
csimion70
Nu este medic/terapeut
csimion70
Am rezultatele la markeri (cu intrerupere euthyrox timp de 3 saptamani): TG=0, 20 ng/ml;ATG=20 Ul/l;TSH >100.Am inteles ca rezultatul este foarte bun. O intrebare - TG poate in timp sa se modifice? sa se mareasca?
0
20-03-2018, ora 21:35
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Daca si ecografia e negativa, rezultatul e foarte bun intr-adevar.
TG poate creste, dar in cazul pacientilor de risc scazut pana la intermediar lucrul asta e rar dupa raspunsul excelent la terapie.
Scaderea de la 27 la 0 arata ca tesutul restant nu continea resturi maligne, desi chirurgul de la Parhon ti-a lasat o minitiroida dupa operatie, iar o doza minima de iod radioactiv a distrus tot.
Practic, poti sa te consideri vindecat. O a doua TG nedetectabila masurata peste vreo 2 ani iti va confirma vindecarea. Pana atunci poti sa faci analiza sub tratament.
0
21-03-2018, ora 07:05
csimion70
Nu este medic/terapeut
csimion70
TG nu a fost exact 0, ci 0, 20 ng/ml, iar la ecografie au mai aparut cateva resturi ff mici (pe partea stanga unde nu era maligna).Multumesc bluetux, deci peste 2 ani voi sti cu certitudine daca m-am vindecat total
0
21-03-2018, ora 12:13
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Limita de detectie pt kiturile folosite de regula la Parhon este 0.2 (met. Immulite-Siemens).
Ghidurile internationale in vigoare stabilesc ca tinta dupa ablatia cu iod radioactiv o valoare a TG stimulate <1 sau TG sub tratamentul de substitutie < 0.2.
Studii retrospective pe sute de pacienti indica TG stimulata nedetectabila daca este < 0.5 si/sau TG nestimulata <0.28 la 6 pana la 12 luni de la ablatia cu I131. In conditiile astea un pacient de risc scazut/intermediar se considera vindecat daca si imagistica e negativa. Recidiva e rara in conditiile astea.
Resturile alea foarte mici s-ar putea necroza in timp, dar trebuie urmarite.
Daca au tendinta sa creasca trebuie intervenit cu iod, cel mai probabil.
Ar fi bine sa urmaresti la 6 sau 12 luni nivelul si trendul TG si ANTITG, ca sa fii sigur, sub tratament, cu un kit de precizie de 0.04 (Synevo are asa ceva, met. ECLIA), chiar daca doctorul nu recomanda
Adaugă un comentariu / răspuns
3520 comentarii 1 2 ..... 818283 ..... 117 118 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •