Carie incisiv

Buna ziua
Am si eu nevoie de o parere..am probleme cu un dinte, acel incisiv mai mic de langa canin, a fost plombat, in urma cu ceva ani, si de ceva luni, am simtit o sensibilitate, si o senzatie deranjanta la acesta, plus la gingie, nu era o durere a dintelui propriu-zisa, era mai mult ca o nevralgie sa zic asa..m-am tot uitat la plomba si era intacta, si nu am mai dat importanta..insa de ceva zile s-a spart acolo la plomba, precizez ca era la baza dintelui, caria tratata, si plomba pusa..si acum mi se pare ca s-a mai marit "gaura", sa zic asa..intrebarea mea este daca se mai poate salva, fara scos nerv sau dintele, din fata nu se vede nimic, e afectat spre interior, si simt acea sensibilitate la dinte.multumesc
Am si eu nevoie de o parere..am probleme cu un dinte, acel incisiv mai mic de langa canin, a fost plombat, in urma cu ceva ani, si de ceva luni, am simtit o sensibilitate, si o senzatie deranjanta la acesta, plus la gingie, nu era o durere a dintelui propriu-zisa, era mai mult ca o nevralgie sa zic asa..m-am tot uitat la plomba si era intacta, si nu am mai dat importanta..insa de ceva zile s-a spart acolo la plomba, precizez ca era la baza dintelui, caria tratata, si plomba pusa..si acum mi se pare ca s-a mai marit "gaura", sa zic asa..intrebarea mea este daca se mai poate salva, fara scos nerv sau dintele, din fata nu se vede nimic, e afectat spre interior, si simt acea sensibilitate la dinte.multumesc
1 comentarii

Trebuie sa faceti un consult stomatologic. Daca este o carie simpla, se curata si se pune din nou plomba fara sa se scoata nervul. Daca, nervul este afectat, va trebui scos (nervul) in nici un caz dintele

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8mi se cariaza dintii foarte repede
- 3Situatie cronicizata
- 2multe carii
- 3dinti din fata mancati de carie
- 4Nerv scos, senzatie de durere
- 1Consumul regulat de iaurt protejează dinţii copiilor de carii
- 5Scuipat cu sange !
- 7Water laser MD inlocuieste freza
- 9Infectie dentara ce impiedica inchiderea canalelor la doi dinti dupa extragerea nervului
- 1tratare masea dureri de cap
- 0Durere de masea
- 11Umflatura sub falca
- 7Eficienta radioviziografului
- 0Dureri continue la masea
- 3puroi lângă meseaua cu coroana
- 2Carie sau nevralgie?
- 2masele cariate si masea de minte
- 2umflatura gingie desupra incisivului
- 4Durere insuportabila
- 3carie intre masele
Mai multe informații despre: Cariile dentare