Carie masea de minte

30-04-2011
valentina81
Nu este medic/terapeut
valentina81
Buna ziua si bine v-am gasit.Am si eu o problema cu maseaua de minte care se afla jos in partea dreapta.Pe data de 15 am fost la dentist deoarece am avut o carie pe care am neglijat-o si s-a rupt din masea.Am facut o radiografie, eu initial am crezut ca o va scoate dar domnul doctor mi-a pus un pansament cu arsenic acolo cu care a trebuit sa stau o saptamana.Toate bune si frumoase, nu am avut nici o jena de la acel pansament.Ieri am fost ca sa imi scoata pansamentul si sa-mi scoata nervul de la masea.Mi-a umblat cu freza pe acolo si am constatat ca nervul nu a vrut sa moara asa ca mi-a pus iar acel pansament cu arsenic.De data asta s-a schimbat ceva, in sensul ca mi s-a umflat gingia, ma doare si ma doare cu tot cu gat numai in partea dreapta, abia pot sa inghit.Ce ma sfatuiti sa fac in cazul asta? E mai bine sa scot maseaua sau sa o tratez?
1 comentarii
0
02-05-2011, ora 08:48
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Decizia de a o scoate sau a o pastra trebuie luata de medicul care va trateaza pt ca in functie de situatia radiologica va sti daca poate sa obtureze corect radacinile. In cazul molarilor de minte este dificil de multe ori sa se realizeze o obturatie corecta de canal datorita pozitiei maselei, formei radacinilor (care de cele mai multe ori sunt curbe)etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Dacă mănânci dulciuri faci carii
  • Cariile de biberon
  • Respirația pe gură în timpul somnului ar putea crește riscul apariției cariilor dentare
  • Când tratăm molarul de minte
  • Nanoparticulele pot ajuta la spargerea plăcii bacteriene și la prevenirea cariilor
  • Cariile de colet
  • Tehnica imagistică ce permite depistarea precoce a cariilor dentare
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Vaccinul pentru prevenirea cariilor dentare
  •