Carile, un raspuns va rog!

As dorii sa stiu si eu cat de repede se dezvolta o carie daca e un mic punctulet pe masea si a ramas un mic punctulet de unu/doi ani, si ce mai pot face in aceasta situatie, si daca mai pot amana o consultatie.Va multumesc!
4 comentarii

In cazul descris probabil ca va evolua lent, dar atentie!!!!!: ceea ce pt dvs poate parea doar un mic punctulet e posibil ca sub el sa fie un adevarat crater de carie. Va sfatuiesc sa nu aminati prea mult. Daca este o carie in evolutie si n-o tratati la timp, se va ajunge la scos de nerv, ceea ce inseamna mai multe sedinte de tratament plus cresterea costurilor.
In general vorbind, cariile evolueaza diferit de la pacient la pacient: la unii f repede, la altii f lent, iar la norocosi deloc :).
In general vorbind, cariile evolueaza diferit de la pacient la pacient: la unii f repede, la altii f lent, iar la norocosi deloc :).

Eu pana la 17 ani nu am avut nici macar o micuta carie, insa la 17 ani mi-am plombat prima carie imediat ce am observat-o, doamna doctor la care am fost imi spusese ca am niste dinti foarte puternici si sanatosi si nu crede ca voi avea curand probleme cu ele insa cred ca de la tutun s-au cariat..insa foarte putin la suprafata in interior nu stiu.Si inca ceva..dureri nu am avut pana acum.
Cariile se pot dezvolta si intre masele sau apar doar din mijloc si incep sa "manance" restul??Va multumesc frumos pentru raspuns!!
Cariile se pot dezvolta si intre masele sau apar doar din mijloc si incep sa "manance" restul??Va multumesc frumos pentru raspuns!!

Cariile pot sa apara oriunde pe dinte.

Va multumesc frumos doamna Nicoleta Grosu pentru raspunsuri !!Va doresc sanatate!!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nevralgie?
- 25Toti dintii mi se cariaza la radacina
- 8mi se cariaza dintii foarte repede
- 5Prima data cand mi se intampla: maxilar umflat si dureros
- 3am o carie intre 2 masele de mult timp
- 3Carie dentara - coroana solutie?
- 4Canin dreapta sus cazut
- 5Dureri ciudate dupa plombare
- 1Canin cariat. foarte dureros. normal ca in perioada sarbatorilor doare:(
- 3carie sub plomba
- 3inflamatie osoasa la masea
- 0Durere de masea
- 0Dureri continue la masea
- 0masea cariata, gingie umflata si ganglion la gat!!!
- 3puroi lângă meseaua cu coroana
- 1Masea putrezita
- 4Măsea plombată cariată
- 3Carie masea
Mai multe informații despre: Cariile dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: