Cate ore, minim trebuie sa dorm?

30-01-2014
daniel1986
Nu este medic/terapeut
daniel1986
Eu sunt in perioada sesiunii si am nevoie sa dorm cat m ai putin dar am nevoie de acest lucru si pe o perioada mai mare, 3 luni de zile, 4 luni de zile, nu stiu exact.

Este sanatos sa dorm numai 3 ore.Sau as putea lua anumite medicamente pentru a fi treaza cel putin 20 de ore.Sau organismul cat poate sa reziste, Stiu ca este vorba de diferente majore intre organisme.Sunt nefumator, nu sunt bautor de alcool in exces, nu beau mult, nu ratez mesele.Droguri nu am consumat si nu consum.
Am o inaltime de 178 cm, greutate 65 kg aprox.Tensiune 12/8.Parametri normali aproape peste tot, glicemie buna, etc.

Multumesc pentru raspuns
5 comentarii
0
30-01-2014, ora 18:35
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Sesiune sau nu, sau mai ales in timpul sesiunii, trebuie sa dormi cel putin 8 ore la virsta ta. Nu inteleg chestia cu "am nevoie sa dorm cit mai putin". Cred ca ai nevoie sa dormi cit mai mult ca sa te poti concentra la examene. Daca ai fi invatat tot anul in loc sa duci "o viata studenteasca" (apropo, hotaraste-te daca esti fata sau baiat; din exprimarea ta...), nu ai fi avut nevoie de medicamente care sa te tina treaz(a). Viata voastra "studenteasca" deranjeaza si vecinii dar voua nu va pasa. Iar in sesiune sinteti disperati.
Nu, nimic nu te va ajuta sa stai treaz(a) peste 20 de ore si sa fii si lucid(a). Poate o zi, fiindca organismul nu a acumulat suficienta oboseala. Dupa asta, cazi. Ratezi examene, tot.
0
30-01-2014, ora 18:36
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Ideal ar fi sa dormi 8 ore pe noapte, dar depinde si cum ai fost invatat pana acum organismul se invata sa doarma si 5-6 dar pe un timp mai indelungat vor aparea si alte efecte vizibile cum ar fi: obodeala mare, culoarea pielii mai galbuie, ficatul sar putea sati faca ceva probleme, cearcane, iritabilitate, nervozitate, probleme cu tensiunea, dureri de cap, concentrare mai slaba si altele.
Daca te inneci cu cafea, energizante si altele cola pepsi, sar putea sa dai in partea cealalta si sa ajungi la urgenta.
GANDESTETE BINE LA RISCURI INAINTE SA IEI O DECIZIE.
0
30-01-2014, ora 18:54
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Orele necesare de somn pentru o persoană sănătoasă sunt de regulă, 7-8. Organismul poate suporta o perioadă de stres, pot să fie nopti la rând cu somn mai puţin, 2-3 ore sau o noapte fără somn. Lipsa de somn duce la scăderea puterii de concentraţie, creează confuzie şi nu mai poţi rezolva problemele cotidiene. În cazuri mai grave, nu te mai poţi mobiliza pentru o reacţie normală şi firească (cum ar fi de exemplu: un conducător auto care se apropie de viraj, nu ridică -de lene- piciorul să-l pună pe frână pentru a reduce viteza. În astfel de cazuri, nu merge metoda de a aştepta prima parcare, de scos capul pe geam în frig, de pălmuire... Pot fi momente când fiind cu ochii deschişi, îţi dispare imaginea din creier -aţipeşti cu ochii deschişi-. Deci, pentru o asimilare bună de cunoştinţe trebuie să vă păstraţi mereu în zona optimă de funcţionare. Chiar dacă faceţi excese, recuperaţi cu prima ocazie, oricum tonusul este altul.
0
30-01-2014, ora 22:44
Dr. Claudia G.
Medicina generala
Dr. Claudia G.
3-4 luni de zile este exclus! Poti sa faci asta in jur de 2 saptamani, cu cafea sau alte stimulente care au un efect de "biciuire" (obligi creierul sa reactioneze vigil cand de fapt are nevoie de refacere prin somn - by the way, informatia acumulata prin invatare se reorganizeaza in timpul somnului si astfel va fi mai usor de accesat in starea de constienta, de ex., la examen sau oricand ai nevoie de informatia respectiva).
Ce vrei tu sa faci poate duce la un surmenaj extrem, care poate duce la afectare neurologica cu pareze (adica paralizie), pana la instalarea starii de coma! Dar pana acolo, mai pot fi afectate inima, stomacul, deci daca vrei sa iti cunosti limitele...
Este miza asa de mare incat sa merite sa iti produci leziuni grave ireversibile?
0
31-01-2014, ora 18:16
daniel1986
Nu este medic/terapeut
daniel1986
Multumesc frumos pentru raspuns.Vreau sa stiu daca daca cei care au lasat comment-urile sunt doctori sau cadre specializate medicale.Programul meu este unul foarte incarcat, sunt programator si web developer.Sex masculin.Am pus aceasta intrebare fiindca am fost odata la urgente din cauza oboselii.Dormeam in jur 4 ore si jumate pe noapte, pana mi-a venit rau.Ideea este ca muncesc din greu sa-mi castig existenta cat mai cinstit, lucrez la o fabrica de tricotaje, munca extrem de solicitanta apoi vin spre casa si lucrez la site-uri, programare, studiu plus scoala.Problema este ca incerc sa imi schimb o nenorocita de scoala care am facut-o degeaba pentru a invata o alta meseria.Da asta e miza.Si sa raspund domnului cu problema vietii studentesti, nu toti iau droguri sau se distreaza pe rupte si afla tocmai in ultima saptamana ca trebuie sa aiba examen, oricum ii multumesc pentru raspunsul dat si multumesc frumos inca o data.
Toate respectele pentru dumneavoastra(toti userii implicati in acest topic), care ati scris toate comentariile.Foarte folositoare.Cu stima si va urez numai sanatate.
Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient?
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • Tulburările de somn influențează apariția demenței
  • Somnul, afectat de utilizarea iPhone-ului sau e-reader-ului înainte de culcare
  • De cât somn avem nevoie? Noi recomandări de la Fundația Națională a Somnului
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Folosește-ți simțurile pentru un somn odihnitor
  •