Cazul unui barbat cu "retard mintal" nediagnosticat

19-03-2018
NicoletaI
Nu este medic/terapeut
NicoletaI
Buna ziua.
Am nevoie de indrumare pentru urmatorul caz, daca se poate sa ma ajutati.
Cumnatul meu este un tanar de 27 de ani.
Tot ce va povestesc este strict din ce am aflat din spusele familiei, cu greu ce e drept, pentru nu se vorbeste despre asta absolut deloc.
La cateva luni dupa nastere, cumnatul a fost internat (nu stiu de ce).
Ideea este ca acesta a crescut ca un om incapabil sa se dezvolte normal din punct de vedere intelectual. S-a incercat sa fie dat la scoala dar nu a facut fata (doar cateva saptamani in clasa I). Nu l-au dus mai departe la specialisti pentru ca ei erau de la tara si era extrem de dificil sa se duca la oras cu el.
A crescut cu parintii si bunicii langa el. Toti i-au facut pe plac, a avut si are o viata linistita, dar nu l-au ajutat sa isi dezvolte partea intelectuala (nici nu au stiut..a fost principiul "lasa ca merge asa"), sa faca ceva mai mult care sa il ajute mai departe, sa poata sa fie pe picioarele lui.
De cand il cunosc eu pe el am observat ca acesta are niste calitati care totusi nu il fac atat de "retardat" cum zic cei din jur.
Este comunicativ, foarte muncitor (el singur tine o intreaga gospodarie la tara) si foarte ordonat. Singur face curatenie si totul e luna in urma lui.
Cand am avut timp sa stau cu el am repetat alfabetul de cateva ori si il invatase. Intr-o perioada chiar reusisem sa facem impreuna niste adunari. Dar daca a trebuit sa plecam s-au pierdut toate astea.
As dori sa il aduc la Bucuresti si sa incerc sa il inscriu intr-o institutie specializata, care sa il ajute sa se dezvolte.
Stiti cumva o astfel de institutie? Ma puteti indruma spre un specialist care sa ne ajute?
Va multumesc frumos!
1 comentarii
0
20-03-2018, ora 01:03
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Poate fi inscris oricand in clasa intai din localitate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul