Ce ar putea fi?

11-01-2018
x-treme
Nu este medic/terapeut
x-treme
Buna seara,
De ceva timp intampin niste simptome care ma scot din sarite, nu stiu unde sa le clasific si mi-e sa nu fie/sau sa nu devina ceva grav.
acum 2 ani si ceva, la o ecografie de rutina mi s-a decoperit splina marita - 13, 4 cm (de atunci am mai facut 2 ecografii si a iesit 13, 1 respectiv 13, 5) - in ultima perioada simt un usor discomfort in partea stanga a abdomenului, nu este continuu, ci apare mai degraba la anumite miscari...am incercat sa palpez sub ultima coasta si se simte splina usor mai jos. Pe langa asta, incepand de-acum un an si din ce in ce mai des, ocazional - nu prea vad o legatura cu alimentatia sau altceva, imi apare o roseata pe corp - precum cea de dupa un dus fierbinte, dar bine delimitata...in principal exact in partea de sus a pieptului, mergand pana la sanul drept, fara sa se simta o oarecare mancarime, ci mai mult ca si cum e fierbinte zona - se intampla cam o data sau de 2 ori per saptamana si...cel mai curios, dispare de la sine cam dupa 30 min - o ora dupa ce a aparut - roseata se mai manifesta si in alte zone cum ar fi degetele de la maini, brat sau in zona splinei sau a tiroidei si uneori pe frunte, dar mult mai vag si nu in acelasi timp. (anul asta am facut analizele la un panel de alergeni respiratorii si mi-a iesit ca as fi alergic cam la toate plantele, cu cateva exceptii - doar ca roseata asta apare si in sezonul rece si simt ca respir un pic mai greu cand apare).
am 31 de ani, nu fumez si nu beau, nu simt oboseala, am o greutate normala, pofta de mancare - de 4 ori (datorita serviciului) am facut analize de sange in ultimii ani - homoleucograma perfecta, frotiu de sange ok, electroforeza proteinelor ok, nu sufar de boli ale ficatului, EKG ok, plamani ok - deci nu stiu de la ce ar putea proveni roseata asta ocazionala si splina care inca e marita. Daca m-ar putea ajuta cineva cu vreo idee as fi recunoscator. Multumesc.
3 comentarii
0
13-01-2018, ora 08:26
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Din păcate sunt foarte multe boli care au ca simptom splina mărită de la infecții cu diferite bacterii, probleme hepatice până la leucemie. Mergi la medicul de familie pentru lista analizelor pe care trebuie să le faci pentru depistarea cauzei. Sănătate!
0
13-01-2018, ora 21:21
x-treme
Nu este medic/terapeut
x-treme
am inteles, dar cum spuneam... analizele au iesit de fiecare data ok... doar panelul de alergeni a fost complet aiurea. de-aia nu prea pricepeam.
oricum. multumesc frumos.
0
29-05-2022, ora 18:57
Jitaru2005
Nu este medic/terapeut
Jitaru2005
Buna.in final ai gasit ceva in legatura cu splina marita?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.