Ce ar putea fi? tremur si nu de la frig, ma simt mereu obosita, nu ma pot concentra

02-04-2019
Cristinaaa153
Nu este medic/terapeut
Cristinaaa153
Buna seara! Ma numesc Denisa si am 17 ani. Nu stiu cum sa incep.. e prima data cand postez.
De la o vreme ma simt ciudat.. sa va explic putin.
In clasa a 8a cand aveam de dat examene m-am stresat foarte tare, nu puteam sa dorm noptile, ma gandeam incontinu ca o sa iau note mici si ca trebuie sa invat mult.. invatam de la ora 14:00 pana seara la 21:00 cu pauze. Dupa examen m-am sumtit mai linistita. A venit momentul cand trebuia sa merg la liceu.. si aici am inceput sa ma comport altfel, adica de fiecare data cand ma gandesc ca maine trebuie sa merg la liceu incep sa tremur putin, nu dureaza mult.
Au trecut 7 luni si parca sintomele s-au inrautatit ca sa zic asa. La scoala intruna tremur si nu de la frig, ma simt mereu obosita, nu ma pot concentra, imi e greu sa vorbesc cu ceilalti, daca vorbesc putin in fata clasei ma fac rosie instantaneu:)) sau daca cineva necunoscut se uita la mine ma simt ciudat si inrosesc.
Dar e putin si ciudat.. am momente cand plang de la cea mai mica greseala.. si cand pur si simplu nu imi mai pasa si trec peste. Cateodata nu ma pot concentra, citesc o fraza si pur si simplu nu o inteleg.. sa zicem ca azi sunt fara chef, dorm mult, nu raspund la nimeni si maine sunt energica, rad din orice, am o gramada de idei nu prea bune:)) incep sa cant sa dansez etc. Vreau sa imi ajut prietenii, parintii, pe toata lumea.. toate bune si frumoase, raspund pozitiv, dau sfaturi si dintr-o data imi vine sa ii ignor pe toti, sa stau singura, sa nu mai socializez cu nimeni.. ma enervez repede si nu stiu de ce..
Am scris cam mult, dar va rog sa imi spuneti ce as putea avea.. daca e vreo boala sau nu stiu..
9 comentarii
1
02-04-2019, ora 23:32
Izzo
Nu este medic/terapeut
Izzo
Adolescența e o perioadă dificilă, cu instabilitate emoțională. Există posibilitatea să ai tulburare de anxietate. Depistează ce factori te fac să te simți bine în zilele când ai energie și ești bine dispusă și ce factori apar în acele zile când nu ai chef de nimic și nu-ți place să socializezi. Apoi caută să faci cât mai des lucrurile care-ți aduc bucurie. :)
1
03-04-2019, ora 00:04
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna seara! Denisa, nu esti singura adolescenta care se confrunta cu astfel de probleme. Asa ca nu trebuie sa te jenezi sa vorbesti cu persoanele apropiate despre temerile tale. Consilierul scolii te poate ajuta sa te intelegi mai bine.
1
03-04-2019, ora 15:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergi la un medic psihiatru. Posibil debut de tulburare bipolara. E bine sa vorbesti cu un psihiatru despre asta. Starile se pot agrava.
1
03-04-2019, ora 18:25
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Eu îți recomand o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, iar pe baza diagnosticului ți se va recomanda ce să faci mai departe. Un diagnostic sigur se pune numai în cabinet pentru că în cabinet sunt toate mijloacele necesare.
1
03-04-2019, ora 23:32
Cristinaaa153
Nu este medic/terapeut
Cristinaaa153
Multumesc mult pentru raspunsuri! M-am informat despre tulburare de anxietate si tulburare bipolara.. si cam din amandoua am simptome.. o sa merg la un psihiatru.. sper sa fie totul bine.
1
08-04-2019, ora 11:00
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna Denisa
Având 17 ani caută un pediatru pediatru și un psiholog pediatru.
Succes !
1
08-04-2019, ora 14:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Până nu mergi într-un cabinet pentru evaluare, nu poți ști dacă suferi de o tulburare sau nu. Pot fi prezente simptome specifice unui anumit diagnostic, dar nu suficiente pentru a se putea spune că persoana suferă de o anumită tulburare. Sunt și simptome care apar în cadrul mai multor tulburări, de aceea diagnosticul diferențial e foarte important. Informându-te de pe internet de multe ori îți poți induce o anumită tulburare, chiar dacă nu o ai.
0
10-04-2019, ora 15:05
Cristinaaa153
Nu este medic/terapeut
Cristinaaa153
Va multumesc pentru raspunsuri.. o sa merg si la un specialist dar mai intai as vrea sa ma informez.. de ce tulburare as putea suferii.. poate trece de la sine
0
11-04-2019, ora 16:40
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Draga Denisa
Nu putem să ne dăm cu părerea și da punem diagnosticul pe net nu e etic și nici profesional.Diagnosticarea se face in cabinet în maxima confidențialitate in urma unor evaluări psihotice și psihiatrice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul