Ce as putea face?

11-11-2015
Ilinca322
Nu este medic/terapeut
Ilinca322
Buna ziua! Ma numesc Ilinca si am 16 ani. Mi am inceput viata sexuala acum 10 saptamani. Un incident neplacut m a facut sa iau escapelle. Am avut 3 menstre regulate de atunci si 5 teste negative. Am auzit ca riscul unei sarcini e mic. Dar nu imi pot scoate frica unei sarcini din minte. Ma gandesc tot timpul ca asta poate sa imi distruga viata. Nu pot vorbi cu mama mea pentru ca mi e rusine de ceea ce am facut si nu ar intelege deloc situatia. Nu am cu cine vorbi despre nelinistea mea. Nu mai pot dormi, nu pot invata, nu ma pot concentra, nu pot face nimic deoarece gandul imu e mereu acolo. Am nevoie de un sfat. Cum as putea invinge aceasta teama? Va multumesc anticipat!
7 comentarii
0
11-11-2015, ora 20:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Uite ce faci. Faci rost de 50-100 lei si te duci si faci o ecografie pelvina cu plata intr-un cabinet unde nu te cunoaste nimeni. Cu prietenul de mana. Sa vina cu tine.

Zici ca ai avut niste intepaturi la un ovar.

Vrei asa ?
0
11-11-2015, ora 21:10
Ilinca322
Nu este medic/terapeut
Ilinca322
Nu am nevoie de vreun parinte pentru asta?
0
11-11-2015, ora 21:13
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Ilinca draga, are dreptate Clara! Daca nu e nicio sarcina si totusi te framanta grija asta (ceea ce face parte din normalitate; totusi ai doar 16 ani!), poti merge si la un psiholog femeie, fata de care sa iti descarci grijile si care sa te ajute sa te informezi si sa actionezi sanatos, fara riscuri. Daca esti din Bucuresti si ai dori sa vii, iti pot oferi o sedinta gratuita, pt a gasi o minima linistire si numai dupa ce ai constatat ca nu esti gravida, insa pentru mai mult de atat, e nevoie sa vorbim si cu unul din parinti, deoarece esti minora si e nevoie de acordul parintelui. Dar ai putea incepe si cu psihologul liceului unde inveti - solicita consiliere, pt ca e gratuita si e treaba consilierului sa vorbeasca cu voi liceenii. E si confidential, la fel ca la cabinetul privat. Inteleg sa te temi de reactia mamei, insa nu inteleg de ce te-ai teme asa tare! Poate exista neintelegeri intre voi doua, insa oricat te-ai feri tu, o sarcina tot va deveni vizibila la un moment dat, deci si mama ar afla! Sarcina nu e ca gripa, sa treaca daca nu te gandesti la ea (nici gripa nu trece daca nu te gandesti la ea, m-am exprimat metaforic:)), sau daca te feresti de ochii lumii.
Deci, du-te la un control, nu te baza pe teste (daca ti-a trecut prin minte, sa stii ca ele mai dau erori) si apoi daca doresti, te astept cu drag la cabinet - in conditiile mentionate mai sus. Gasesti datele de contact in profilul meu.
Sanatate!
0
11-11-2015, ora 21:26
Ilinca322
Nu este medic/terapeut
Ilinca322
Multumesc pentru timpul acordat! O sa imi fac curaj sa ii spun mamei
0
11-11-2015, ora 21:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nici un parinte. Am scris foarte clar. Cu prietenul.
Daca te intreaba de ce nu te-ai dus la medicul de familie sa iei trimitere si sa vii gratuit, ii spui ca medicul de familie e in concediu 2 saptamani. Parintii ti-au dat bani sa faci direct, fara sa mai astepti 2 saptamani.

Mai multe persoane mature ti-au zis pe forum ca nu ai nimic.
Dar tie iti trebuie dovada si mai clara.
Nu poti sa te duci la ginecolog sa faci test de sange ca iti e rusine. Asa-i ?

Cauti si tu o policlinica de stat unde se fac ecografii si va duceti direct.
Iei dovada ca nu ai nimic si gata, te-ai linistit. Inteles ?
0
11-11-2015, ora 22:24
Ilinca322
Nu este medic/terapeut
Ilinca322
O sa incerc si varianta asta. Cred ca imi imaginez eu singura anumite stari si senzatii. Ar trebui sa ma autocontrolez mai intai. Iti multumesc
0
13-11-2015, ora 16:34
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Pavaza buna trece primejdia grea.
Mai intai Control ginecologic si daca starea de anxietate persista este necesara consilierea psihologica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •