Ce decizie sa iau?

12-11-2021
MONICAMONICAMONI
Nu este medic/terapeut
MONICAMONICAMONI
Buna ziua! Poate voi fi criticată de unele persoane, dar am urgent nevoie de un sfat, ma aflu într-o situație in care pur si simplu nu stiu ce sa fac.
Problema mea este ca acum cativa ani, am facut greseala de a începe o relație cu un barbat căsătorit, cu copil si mai mare ca mine cu mulți ani. L-am cunoscut în orașul meu natal, în ultimul an de liceu, el locuind în alt oraș, aflandu-se acolo în vizita la cineva.
Pentru a fi mereu aproape de el, am hotărât împreună ca eu sa merg la facultate în orașul în care el locuia. Asa am si facut, între timp angajandu-ma si la magazinul pe care el îl deține, și plătindu-ma ca pe orice alt angajat, cu un salariu foarte mic ce e drept, dar m-am multumit ca puteam face si facultatea în același timp si în plus te simti mult mai comod cand lucrezi la cineva apropiat. Totul a fost bine, financiar nu m-a ajutat, cu exceptia salariului pe care mi-l dadea, financiar am fost ajutată de părinți, dar s-a implicat totusi ca eu sa stau in conditii cat mai bune aici, spre exemplu gasirea unui apartament de închiriat, m-a ajutat cu mutatul, etc. Problema este ca, cu trecerea timpului am început sa îmi doresc din ce în ce mai tare o relație normala, o relație în care poti petrece cat mai mult timp cu persoana iubită, în care puteți merge în vacanță, va puteti cunoaște familia, prietenii...noua fiindu-ne imposibile aceste lucruri din cauza faptului ca el e căsătorit. Mi-au trecut 4 ani din viata ( perioada facultății) în care nu am iesit, nu m-am distrat, nu am simtit ca pot face activitati specifice tinerilor de varsta mea. Relatia noastra a devenit foarte monotonă, plictisitoare si pur si simplu nu imi mai aduce niciun entuziasm, poate si diferenta mare de varsta este o cauză, el nemaiavînd energie ca si mine. Acum, ca tocmai ce am terminat facultatea, am început sa ma gandesc, si la insistențele părinților care Nu stiu de acesta relatie, sa ma întorc în orasul meu natal. Dar pur si simplu îmi e teama de un nou început, de plecarea de la un loc de munca unde m-am obisnuit si ma simt confortabil, de plecarea din orasul acesta unde m-am acomodat atat de mult, dar cel mai important, de plecarea de lângă un om, cu care stiu ca nu voi putea fi niciodata in adevăratul sens, si cu care relația a devenit monotonă, dar pe care eu încă il iubesc enorm. Pur si simplu imi e frica ca o sa sufar prea mult, ca nu o sa imi mai revin, imi e frica ca si el o sa sufere, chiar nu as vrea sa il ranesc in vreun fel. O alta problema, mai este si cea financiara, castig putin, solicit mereu ajutorul parintilor, platesc aici chirie, iar în orașul meu natal am apartament care sta gol deoarece părinții stau la tara, apartament in care eu as putea sta singură. Va rog din suflet, ajutati-ma cu un sfat, ce sa fac, sa ma reîntorc acasa si sa incep o viata noua si normala desi stiu ca voi suferi enorm, sau sa rămân aici captiva in aceasta relatie fara viitor? Va mulțumesc mult ca ati citit mesajul meu si chiar am nevoie de susținere deoarece ma aflu într-o perioada in care sufar destul de mult.
3 comentarii
1
13-11-2021, ora 12:18
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Ceea ce a parut o relatie care (poate) a satisfacut niste nevoi de moment ale fiecaruia s-a transformat in altceva, intr-un atasament nepotrivit.

Situatia in care sunteti acum arata ca ati evoluat, ati crescut, si sunteti altfel decat acum 4 ani, si este normal ca nevoile dumneavoastra sa se schimbe, sa evolueze si ele. Ceea ce descrieti incepe sa sune a tinerete ratata, a timp pierdut. Relatia in cauza v-a adus pana aici, este timpul sa mergeti mai departe.
Fricile despre care vorbiti sunt normale intr-o masura, dar le-am avut toti in tinerete, ideea este ce faceti cu ele. Le lasati sa va controleze sau, dimpotriva, va luati viata in maine si va construiti viitorul si relatiile pe care vi le doriti?
0
13-11-2021, ora 17:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mutati-va in orasul dv., in apartamentul dv. si intemeiati-va o familie.
Nu va pierdeti timpul si tineretea in relatii care nu se vor materializa niciodata.
0
14-04-2022, ora 04:53
abd289
Nu este medic/terapeut
abd289
Buna! Eu in locul tau ma mutam de mult de acolo, mai ales ca ai apartamentul tau, nu trebuie sa te stresezi nici cu chiria, pana la urma un job tot iti vei gasi. Pleaca si gaseste-ti o persoana care sa te puna pe primul loc si care sa te merite. Nu ai de pierdut nimic, nu e o situatie in care sa stai. Multa sanatate si putere!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul