ce diagnostic poate fi fobie, trauma sau ce???

16-04-2009
need2know
Nu este medic/terapeut
need2know
am nevoie de ajutor.prietena mea in urma unui curs de autocunoastere (formare pentru a deveni psihoterapeut) a inceput sa aibe urmatoarele simptome :
frica de moarte (considera ca daca doarme o sa moara)
frica de intuneric (noaptea vrea lumina aprinsa)
a devenit confuza incepe o discutie care nu o termina (ca si cum ar fi distrasa sau isi pierde brusc ideea)
sustine ca nu isi da seama cui apartin anumite actiuni sau aminitiri si ca nu se recunoaste pe sine
dupa aproximativ 3 zile lipsite de somn a inceput in timpul nopti sa aibe halucinatii in special legate de moarte (vede anumite persoane ca draci dar numai pe timpul noptii si numai ocazional halucinatiile nu sunt permanente)
are atacuri de panica
incearca sa gaseasca afectiune (in special a parintilor si protectia lor)
se desprinde de ralitate (sau incerca) dar are si perioade constiente
incearca sa socializeze
are episoade cand are tendinta sa puna lucrurile in ordine sa faca curatenie
spune des ca incerca sa se gaseasca

a mai avut un episod de genul acesta acum 3 ani din care si-a revenit dar a fost declansat de un curs asemanator (nu stiu daca nu au fost chiar aceiasi terapeuti... poate e relevant)

intrebarea mea este ce ar putea declansa asa ceva? ce se intampla? mimeaza? este taumatizata de ceva si acel curs a declansat ceva?? este mai grav.. un inceput de schizofrenie?
cei care predau acel curs nu ar trebui sa isi dea seama de ceea ce se intampla si sa nu ii permita sa ia parte la asemenea activitati daca ii pot fi daunatoare?

mentionez ca aflandu-se in italia momentan si neputand sa comunice cu medici de acolo(nu cunoaste cursiv limba) am nevoie de ajutor.

daca aveti nevoie de detalii va rog sa imi spuneti
multumesc
2 comentarii
0
17-04-2009, ora 11:24
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga needknow, dupa trei zile de nesomn poate aparea orice de genul acesta unui om perfect sanatos!
Cat despre cursurile acelea de autocunoastere, cred ca au sugestionat-o foarte mult.
Conteaza mult sugestia. Enorm.
parerea mea este ca prietena ta are o usoara sensibilitate, dar e cale lunga pana la schizofrenie.Iti spune o persoana care are aceasta afectiune.
Sa isi schimbe profesia daca ii face asa rau.
Adevarul este insa ca din cateva descrieri nu pot sa imi dau seama exact de ce se intampla cu ea.
cand va veni in tara, saftuieste-o sa vorbeasca cu un medic bun.
Imi mentin parerea ca, fiind mai sensibila si sugestionabila ar trebui sa se reprofileze.
Sarbatori fericite!
0
17-04-2009, ora 16:31
need2know
Nu este medic/terapeut
need2know
multumesc mult pentru raspunsul promt si daca cineva mai are vreo sugestie sau are nevoie de informatii suplimentare pentru o parere astept sa imi spuneti
va multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul