Ce diagnostic pot sa am? | Forumul Medical ROmedic

Ce diagnostic pot sa am?

19-04-2010
catalinalex
Nu este medic/terapeut
catalinalex
Salutare tuturor, ma numesc Catalin si de ceva timp sufar de o anumita tulburare. Am momente in care simt ca imi bate tare inima, niste furnicaturi in palme, durere de stomac, teama de a nu innebunii si o senzatie nasoala ca nu mai sunt in apele mele, ca parca nu as mai fii eu. Dupa ce ma lasa aceasta stare ma gandesc la simptomele care le-am avut si ce ingrozitor a fost si parca mai pune de inca un atac. Tin sa precizez ca am fost la medic si prima oara mi s-a pus diagnosticul de "tulburare afectiva cu elemente atipice" dupa care mi s-a pus un alt diagnostic si anume " tulburare de panica". Daca stie cineva vreun remediu mai bun sau daca cineva a avut aceasta tulburare si acum i-a trecut dupa un anumit tratament i-as ramane recunoscator. Va multumesc frumos.
5 comentarii
0
19-04-2010, ora 16:59
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Aceste tulburari se trateaaza foarte efectiv cu remedii homeopate si foarte greu cu medicamente chimice. Iti recomand sa mergi la un medic homneopat cu experienta care practica homeopatia clasica.
0
21-04-2010, ora 14:44
Cori100
Nu este medic/terapeut
Cori100
Catalin,
Desi stiu ca nu te ajuta sa auzi lucrurile astea, sa stii ca nu esti singura aici pe acest "front de lupta". Suferi ca si mine de altfel de o tulburare afectiva, care oricum a avut un teren unde sa se dezvolte si asta a intilnit anumiti factori declansatori. Ideea este ca starile sunt urite, innebunesc pe cei din jur cu care stai in casa, la facultate sau unde iti desfasori tu viata. Putin te inteleg. Si nici nu ii invinovati ca nu pot intelege. Eu m-am gindit la mine. Ce eu ii intelegeam inainte de asta pe cei care aveau astfel de probleme. Credeam ca asa ceva nici nu este pe lumea asta. Si iata. Esti poate o persoana foarte reactiva la tot ce se intimpla in jurul tau, esti empatic si pe un fond de surmenaj intelectual si nu numai, ai ajuns aici. Exista variante alopate cu zecile si sutele de medicamente. E greu de zis care anume dintre ele ti se potriveste tie. Dar trebuie sa fie o varianta compatibila cumva cu problema ta. Eu am luat ceva naturist si iti impartasesc si tie: ulei de manadarin (capsule), ceai sedativ, Valerinal (al firmei Alevia), poti sa incerci si Distonocalm, care intr-adevar ajuta (se adreseaza tulburarlor neurovegetative) de care noi astia care suferim asa, avem parte din plin. O sa vezi ca o sa se remita ceea ce simti tu acum, dar terenul tau ramine, felul tau de a reactiona la stres este tot acelasi, si de fapt asta e problema cea mai mare. Mergi la un duhovnic bun. Citeste acatisul Sf. Marta, Sf. Rafael, S. Pantelimon. Doamne Ajuta!
0
22-04-2010, ora 19:53
aura.b
Identitate neconfirmată
aura.b
Iti recomand un psihoterapeut si un nutritionist.
0
22-04-2010, ora 21:55
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Buna Catalin.

Cel mai important este durata a atacului de panica.Cum este prezenta saptaminala?lunara sau episodica?sau poate fi mai frecventa.

Ai o stare de evitare a situatiei, a obiectului sau altceva intim ce-ti provoaca atacul?Daca iti gasesti scaparea prin evitarea, acest este singur ajutor fara medicamente.

Catalin, acest atac este deosebit de cealalte, este un atac mai rar, mi-am adus aminte de un caz recent, ce prezinta dimensiunea nevrotismului;gusturile alimentelor, stilul verbal, furnicaturi in palma sau in alte parti ale corpului, o atentie deosebite ale simturilor.Aceste tendinte psihopate cu reactii neadecvate la mediu de care bolnavul este constient, nu sunt violenti ci chiar foarte normali cu perioade sau episoade de panica.
0
26-04-2010, ora 00:08
catalinalex
Nu este medic/terapeut
catalinalex
Va multumesc mult pentru sprijin, credeti-ma ca vorbele voastre ma ajuta foarte mult. Momentan m-am programat la un control si astept un verdict. O sa revin cu amanunte. Va multumesc inca odata!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Teama de ace a copiilor ar putea fi influenÈ›ată de comportamentul părinÈ›ilor
  • Tratamentul fobiilor cu o metodă bazată pe inteligenÈ›a artificială
  • Cum recunoÈ™ti atacul de panică?
  • E normal să-È›i simÈ›i inima bătând?
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Cauzele atacurilor de panică È™i cum ne putem calma
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii È™i pulsului crescut)
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect È™i asupra unei fobii din altă sferă
  •