Ce înseamnă de fapt virginitatea? PSIHOLIGIC/ANATOMIC

18-02-2018
Malinna28
Nu este medic/terapeut
Malinna28
Bună! Cu riscul sa vii se para o întrebare "idioata": ce înseamnă, de fapt, virginitatea?
As prefera sa îmi raspunda un specialist sau o persoana care are cunoștințe în domeniu, științific vorbind.
Ideea este următoarea: am puțin sub 19 ani și mi-am început viața sexuală acum o lună, din oarecare motive, virginitatea a fost importanta pentru mine și ei bine, aparent încă este. Nu pot sa zic ca am dus totala lipsa de educație sexuala, iar ceea ce s-a întâmplat nu a fost o totala greșeală, am folosit prezervativ, iar băiatul cu care am făcut acest pas ține îndeajuns la mine, suntem un cuplu de 4 luni.
În primul rand, prima data nu am sângerat. Știu însă ca acest lucru este normal și ca foarte multe dintre fete nu sângerează de fapt la dezvirginare, deci nu este ceva ce obligatoriu trebuie sa se întâmple.
Dar CUM FUNCȚIONEAZĂ HIMENUL? Am citit ca acesta este o membrana elastica, deci nu "se rupe" teoretic, așa ca virginitatea e mai mult o noțiune psihologică. Deci, dacă e o membrana elastica, iar dacă nu este "stimulată" pt mult timp, ea revine la normal, asta nu ar însemna că atunci când o sa fac din nou sex, partenerul poate sa creadă ca sunt virgină? Pentru ca acesta este de fapt motivul curiozității mele. Nu știu dacă regret cu adevărat, mi-am dorit în momentul ăla sa se întâmple, dar a fost și rezultatul unei presiuni din partea lui - înțeleg ca la 20 de ani, ca băiat, ai niște nevoi, dar oricum - nu a fost dorința 100%. Am fscut-o de 2 ori, de fiecare data a durut la început foarte tare, sânge însa nu a curs.
Problema este însă urmatoarea: Eu nu îl iubesc, iar el clar tine la mine mai mult decât eu țin la el și nici măcar nu ma mai simt atrasa de el. Așadar, în condițiile în care eu nu o sa mai fac sex pentru o perioada mai mare de 6 luni, as putea sa fiu, din punct de vedere fizic, din nou virgină? Acum realizez de ce am ținut la virginitate și de ce am pastrat-o pana la 19 ani, îmi doresc sa îl iubesc pe barbatul cu care o sa fac intr-adevăr dragoste, și vreau ca el sa creadă ca e primul, căci din punct de vedere psihologic pentru mine va fii (căci va fiI primul cu care o sa fac dragoste, nefiind vorba doar de o oarecare penetrare).

Toate cele bune,
Malinna
2 comentarii
2
19-02-2018, ora 14:56
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Himenul este o membrana subtire ce inchide, partial intrarea in vagin. Poate avea diferite feluri si structuri: rotund, neregulat, zimtat, septat etc.
De cele mai multe ori himenul este rupt la prima penetrare, indiferent daca aceasta a fost in cadrul unui act sexual, a jocurilor sexuale (introducerea degetului sau a altor obiecte in vagin), un accident care s-a soldat cu penetrarea sau o interventie chirurgicala care a sectionat himenul.
Uneori himenul este mai elastic si permite penetrarea fara a se rupe, se poate rupe mai tarziu sau va ramane asa. Alteori are o structura mai groasa si nu permite penetrarea fiind nevoie de o interventie chirurgicala pentru deschiderea/indepartarea lui.
Existenta himenului atesta virginitatea, desi in cazul himenului elastic asta nu poate fi relevant.
Mai exista intr-adevar un tip de virginitate care este mai degraba emotional-psihologica si abordeaza situatia prin perspectiva actului sexual, considerând ca o femeie care a inceput viata sexuala nu mai este virgina, indiferent daca are himen elastic sau alte situatii.
Repararea himenului nu este echivalenta cu restabilirea virginitatii, femeia stiind intotdeauna care este situatia de fapt.
Cred ca incerci cumva sa te pacalesti si sa revii la o stare care nu mai este posibila. Chiar daca repari himenul nu vei mai fi virgina niciodata si este cazul sa accepti asta.
A fi cu barbatul pe care il iubesti si a face dragoste cu adevarat tine de relatie si de sentimente, nu de existenta himenului.
0
07-03-2018, ora 13:55
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Acum ceva vreme, The Kinsey Institute a inclus intr-un sondaj o intrebare legata de sexul oral: Atunci cand practicati satisfacerea orala a partenerului, considerati ca faceti sex? Sase din zece adolescenti au raspuns ca nu e vorba de sex. Daca e sa evaluez unele postari de pe forumuri, mitul ca sexul oral sau masturbarea reciproca nu inseamna sex, e asemanator si azi.
In multe cupluri de tineri activitatea sexuala depaseste stadiul simplu al saruturilor si include petting-ul, mangaierea zonelor erotice, insotita sau nu de o finalizare a activitatii sexuale prin practicarea masturbarii, realizate de baiat sau de fata.
Este bineineles optiunea fiecarui cuplu de a da semnificatia dorita virginitatii, insa poate e de pus intrebarea: daca ne satisfacem reciproc dorintele prin intermediul sexului oral, mai suntem oare virgini? Psihosexual as spune virginitatea nu e pastrata in acest caz. Virginitatea e mai degraba un statut mintal, asociat unei caracteristici sexuale fizice, decat un statut fizic asociat cu o activitate sexuala mintala de tip adult.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Virginitatea - din punct de vedere medical
  •