Ce medicamente folosiți pentru somn ?

10-12-2017
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Întreb pentru că medicul meu se resemnează să mă lase să dorm 2 (două) ore pe noapte.
Și nici nu-i de azi, de ieri, situația asta. Ci trenează de mai bine de jumătate de an.
12 comentarii
1
10-12-2017, ora 11:17
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Abordeaza direct problema atra cu medicul sau vorbeste cu alt medic. Pastilele nu se iau la recomandari pe forum. Poti avea diverse probleme de sanatate, alte tratamente cu care pot interfera, etc.
1
10-12-2017, ora 11:39
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Aș fi dorit un răspuns punctual. Pe care să îl discut / să îl nuanțez cu medicul meu.

Dar trebuie să ne obișnuim și cu teoretizările psihologilor.
1
10-12-2017, ora 12:08
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
..Si cu efectele secundare ale medicatiei autoprescrise/autoadministrate. Va doresc multa toleranta la frustrare.
1
10-12-2017, ora 12:17
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Psiholog Neacsu Virginia
Va doresc multa toleranta la frustrare.



Păi observ că nici dumneavoastră NU aveți toleranță la frustrare - deși sunteți psiholog.


Eu, mai modest din fire, nici NU îmi închipui că aș avea toleranță la frustrare.
1
10-12-2017, ora 13:01
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Apreciez mult raspunsul dvs!
1
10-12-2017, ora 13:04
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Salut,
Si eu am probleme cu somnul si caut de mult ceva care sa ma faca sa dorm (in afara de medecamente chimice) dar fara succes. Am incercat si ceaiuri si degeaba...
De curand am descoperit o noua chestie. Cica monitoarele de la laptopuri / tablete / telefoane pe care le folosim noi in fiecare zi au o lumina "albastra" (rece) si daca stai cu ochii in ele inainte de culcare nu mai poti sa adormi, ca lumina asta albastra inhiba productia de melatonina, substanta care este responsabila cu somnul. Pe timpul zilei e ok, dar nu noaptea inainte de culcare. Iar eu stau pana la 1 noaptea cand ma culc, cu ochii in calculator :(
1
10-12-2017, ora 13:36
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Acum mi-am amintit că meridianul ficatului este depozitarul unora dintre cele mai toxice emoții cronicizate, ba chiar..., , mumificate, , în ficat... de ani de zile (prin mici formațiuni maligne).

De unde și starea de insomnie provocată de toxinele ce suprasaturează ficatul.

De aceea, am să mă întorc un pic înspre medicina populară. Și voi încerca să alung insomnia bând ceaiul (pentru ficat) TREI FRAȚI PĂTAȚI.
3
10-12-2017, ora 14:22
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Incearcă înainte de culcare un exercițiu pe care eu l-am adaptat după metoda Silva:
Numără descrescător de la 100 la 1 si VIZUALIZEAZĂ fiecare număr cum se îndepartează încet.
Dă fiecărui număr o formă și o culoare, și imaginează-ți-l cum se îndepărtează încet. Lasă cam 2 secunde între numere.
Pentru un rezultat bun: îți imaginezi că fiecare cifră colorată după ce o pronunţi, străbate un spaţiu de circa 500m sau mai mult, după cum simți și ajunge într-un bol aflat pe o măsuță în jurul căreia se găsește un peisaj încântător ( ex.de munte, dintr-o grădină, sau un peisaj care ți-a plăcut din concedii, vacanţe, etc.). când pui fiecare cifră, privești și peisajul cu ochii minții, ca să te poți relaxa.
Peisajul ți-l poți construi și singur așa cum ți-l imaginezi tu că te-ar relaxa.
La foarte multe persoane a funcționat așa, la altele a funcționat făcând exercițiul după alte exerciții de relaxare. Sper să funcționeze și la tine. Merită să-l încerci.
Succes!
2
10-12-2017, ora 21:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Diazepam, Bromazepam, Calmepam, Rivotril, Tritico, Stilnox, Imovane, Gerodorm, Sanval, Seroquel, Olanzapina, Tiapridal, orice numai la prescriptia medicului psihiatru.
1
21-12-2023, ora 14:26
Puss
Nu este medic/terapeut
Puss
Buna ziua,

In trecut m-am confruntat cu o forma de TOC (BED) ( mancat compulsiv) la care s-a adaugat si insomnie neorganica plus tulburare depresiv anxioasa. Am tratat TOC ( anafranil a fost un miracol plus vointa mea ) insa am ramas cu starea de anxietate si lipsa somnului. Am luat pentru somn toate combinatiile posibile( trittico, doxepina, mirzaten, eglonil, imovane) toate fara succes. Mi-a fost dat leponez, bingo.Daaar mi-a intors obsesivitatea anterioara si am renuntat la el. Mi-a prescris Gerodorm. Minune as zice eu ( dorm -desi este somn agitat cu vise tampite, somn activ si vise vii, sau/si sculat la intervale scurte de timp). Combinat cu anxiar este fix ce trebuie, daca analizez punctual aspectul somn. Insa, din cauza lui ma lasa memoria, de fapt are ca si efect advers acest simptom. Am consultat al medic, care mi-a dat quetiapina/seroquel. Il tot evit de la inceputul depresiei din cauza efectului advers- cresterea poftei de mancare. Nu vreau sa mai trec prin oroarea TOC ( mancam pana abuzam de diuretice sa pot sa golesc stomacul, apoi ma infometam ca pedeapsa ca nu am fost calculata, duceam exercitiile fizice la extrema sa nu ma ingras etc). Aveti propunere de un alt tratament penstru insomnie?
1
21-12-2023, ora 15:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Rugati medicul sa va dea Zolpidem.
1
21-12-2023, ora 16:20
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
In general ce sta la baza insomniei este anxietatea, FRICA fara obiect, de cele mai multe ori NECONSTIENTIZATA, de aceea oamenii se plang doar de insomnie pura si tot de asta un simplu somnifer ( stilnox, imovane, gerodorm) NU rezolva problema ! La randul ei anxietatea este un simptom comun atat pt nevroze ( depresii, TOC,..) cat si pt psihoze ( schizofrenii, tulburari bipolare, ..), asadar tratamentul bolii de baza (cu ad, antipsihotic, stabilizator de dispozitie..) este OBLIGATORIU ! Deci in principiu un anxiolitic bun luat seara, plus un somnifer potrivit, adaugate tratamentului de baza, ar trebui sa rezolve problema insomniei !

Urmatorul pas, de parca nu era suficient de complicat :), in timp nevrozele tratate incorect/ineficient sau insuficient (tratamente intrerupte, intermitente..) pot capata o tenta de psihoticism si atunci oricate anxiolitice si somnifere ai incerca nu mai functioneaza nimic si trebuie adaugat o doza mica de antipsihotic (olanzapina, quatipina, sulprida..) tratamentului, care poate inlocui foarte bine anxioliticul, somniferul, sau pe ambele, iar psihozele tratate cu doze mari antipsihotice pot da in timp episoade depresive si atunci trebuie adaugate doze mici sau intermitente de antidepresiv ! La insomnia din psihoze functioneaza foarte bine la unele persoane Leponexul sau Solianul in dozele potrivite dar asta doar medicul.poate hotara si prescrie ! Cam.asta ar fi in mare teoria dar practic aveti nevoie de un medic bun, atent la cerintele si simptomele voastre, daca nu va gasiti rezolvarea unui simptom intr-un timp rezonabil atunci cautati urgent alt medic cu alta abordare, fiindca fara un somn bun, odihnitor nu exista nici o sansa de ameliorare, nu mai vorbim de insanatosire totala !

Deci concluzia ar fi ca insomnia se trateaza doar cu MEDICI BUNI !

:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul