Ce ne facem cu anxietatea? | Forumul Medical ROmedic

Ce ne facem cu anxietatea?

83 comentarii 1 2 3
0
18-10-2012, ora 14:26
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Nu are nici-o legatura Rhodiola Rosea cu Macesul(Rosa Canina), asemanarea se regaseste doar in asocierea numelor, dar la Maces este primul cuvint din nume -Rosa=/Trandafir in spaniola, iar Rhodiola este verde cu flori galbene si seamana mai curind cu ghetisoara.Ca aspect si substante nutritive sunt total diferite Rhodiola de Maces-Trandafirul salbatic.(nu inteleg de ce a primit denumirea de Rosa Canina):
http://blog.suplimente-naturiste.com/tag/rhodiola-rosea

In aritmii Rhodiola are o actiune benefica, contrar macesului?



E bine ca oamenii sunt preocupati sa nu-si adapteze organismul la stress prin suplimente adaptogene, dar nu prin reducerea stresului interior si exterior ci inhibind medicamentos efetele lui.Si la produsele obtinute din plante exista dozaje, oamenii sunt foarte atenti la ele, uneori o cantitate infima de Ginseng-i pune pe ginduri, dar o doza dubla de Antipsihotic nu e absolut nici-o problema, e bun la orice:sa dormi, sa uiti, sa te ingrasi, sa creezi vid in interior...s.am.d

Ce ne facem cu Rhodiola Rosea?

http://www.youtube.com/watch?v=6MmhlQFdZmQ
0
18-10-2012, ora 18:04
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu stiu ce face fiecare cu rhodiola, eu personal o colectionez, pt ca am o cutie aproape plina de mai mult de un an ! :))
Ideea principala este ca nu se potriveste deloc ca supliment in monoterapie la acest subiect, tocmai pt ca este usor psihostimulant ori anxiosii au nevoie intai de linistire !

" In aritmii Rhodiola are o actiune benefica, contrar macesului? "

Nu e buna nici in aritmii, tot pt motivul de mai sus !

Pt anxietate incipienta sau cel mult medie recomand urmatorul supliment naturist cu extract de catusnica, cam singurul pe care l-am gasit, si anume Nutricalm Liquid, cu o compozitie excelenta pt anxietate : L-triptofan, extract din radacina de valeriana (Valeriana officinalis), extract de Ashwaganda (Withania somnifera), extract de catusnica (Nepeta cataria), Kava kava (Piper methisticum), aspartat de calciu, aspartat de magneziu. E cam scump dar cred ca ar merita incercat, este o cantitate destul de mare la 120 ml !
Se poate comanda de aici :

http://www.happypets.ro/rx-nutricalm-liquid-p-1101.html

Bon soir !
0
18-10-2012, ora 22:32
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Fiecare om trebuie sa-si cunoasca afectiunile care le are, este important sa citeasca toate componentele remediului ce urmeaza sa-l ia astfel incit sa-si asume urmarile oricare ar fi ele.
Ca atare punctez cele mai importante efecte ale Rhodiolei:
-Cardio protector
-Hepatoprotector
-Normalizarea glicemiei
-Oxigenare celulara.etc

Nutricalmul pare un produs bun, am intilnit insa informatii referitoare la kawa-kawa si este contraindicata la cei cu afectiuni ale ficatului sau Parkinson.
Toata lumea este impotriva adaptogenelor in cazul anxietatii?o persoana anxioasa este una plina de energie?.
Pina la urma Rhodiola este o specie de Maces sau nu?
0
02-11-2012, ora 02:51
vikigabytza
Nu este medic/terapeut
vikigabytza
va salut pe toti si nu stiu cum sa incep...de fapt am inceput si o sa va spun pe scurt cam ce mi se intampla mie.Aproximativ de o luna jumatate am niste stari pe care nu le_am mai avut pana acum.A inceput ca din senin cu ameteala si batai ale inimi accelerate..am ajuns de urgenta la spital cu un "atac de panica " cred din cate am citit aici pe forum la multi dintre voi...ma regasesc in aceste stari...am mainile reci si transpirate mai tot timpul, imi pierd controlul de mai multe ori pe zi, mi se pare ca o iau razna sau ca am vreo boala grava la inima...intr_un cuvant nu mai sunt cum eram...nu am fost la un specialist inca dar la sfatul unei prietene am luat magneziu si vitamina b6 tablete iar cand simteam ca devin mai agitata am luat calmante pe baza de valeriana...pot sa ma controlez dar imi este foarte greu...am renuntat la cafea si incerc sa fumez mai rar.Daca poate domnul doctor sa_mi dea un sfat cum as putea sa previn din timp aceste stari pentru ca eu nu ma simt asa de mult timp si vreau sa cred ca imi pot revenii de tot din aceste stari...multumesc anticipat Multa sanatate tuturor va doresc
0
15-11-2012, ora 05:10
Il iubesc pe DUMNEZEU!
Nu este medic/terapeut
Il iubesc pe DUMNEZEU!
Pt Rica Venturianu:Eu urmez un tratament cu Doxepin 25 mg, o capsula la ora 4:30 dimineata(atunci ma bag la culcare, datorita programului de lucru) si una la 16:30.As dori sa stiu daca pot sa asociez remediile recomandate lui costiholo?Mentionez ca nu pot renunta la Doxepin, sunt dependenta, il administrez deja de 3 ani de zile.
0
15-11-2012, ora 17:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ vikigabytza

Din nefericire, dr. T nu mai activeaza de o lunga perioada pe acest forum.
Daca simptomele tale dateaza de mai mult de 2 saptamani, inseamna ca ai facut o afectiune care se numeste anxietate si pentru care iei niste pastilute de la medicul psihiatru.

Tratamentul trebuie urmat pe o perioada de minim 6 luni, timp in care te vei duce la control lunar si ti se va evalua starea de sanatate. Daca medicul constata ca totul este ok, dupa cele 6 luni, iti va face o schema de reducere a tratamentului pina la renuntarea completa.

In caz contrar si fara medicatie, boala se pot agrava.
0
16-11-2012, ora 02:51
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna, in cazuri complexe, în care apare şi dependenţa sau habituarea organismului, vă sugerez să încercaţi şi interventia psihologica la nivel clinic, pornind de la psihoterapia cognitiva si comportamentala. Studiile clinice au demonstrat ca in anxietate se obtin rezultate mai favorabile decat cu tratamentul medicamentos.
0
13-12-2012, ora 22:00
elena_beautiful
Nu este medic/terapeut
elena_beautiful
Draga Vikigabytza daca simptomele pe care le ai sunt de putina vreme eu te.as sfatui sa mergi la un psiholog medicamentele ajuta dar inainte de a ne indopa cu ele trebuie sa incercam sa ne tratam mai putin daunator sa zic asa...poti sa ei magneziu si ceva naturist pt calmare cum este valeriana..a trecut ceva vreme de cand ai postat ceia ce te doare dar eu nu am intrat de ceva vreme pe forum..am avut probleme in urma cu multi ani cu atacurile de panica si axietatea..m-am tratat si medicamentos si mi-am revenit dar aceste simptome reapar si eu mai am din cand in cand stari de axietate dar credema ca incerc sa ma controlez..in urma cu ceva timp am postat ceva in legatura cu asta dar acum sunt bn si nu am reluat tratamentul..poate ar fi trebuit dar acum multumesc lui Dumnezeu sunt ok.. Eu iti doresc Sanatate si ai incredere in tine si mai ales treb sa intelegi ca nu ai nici.o boala grava nici la inima nici in alta parte..este vb de lipsa de serotonina din creier care apare datorita unor probleme ale vieti..dar aceasta se reface daca ai o alimentatie sanatoasa si o viata linistita..sanatate maxima
0
20-08-2014, ora 15:48
liluta
Nu este medic/terapeut
liluta
As dori si eu sa imi spuneti daca exista un medicament alopat care trateaza insomnia dar care sa nu actioneze impotriva memoriei. Am luat gerodorm, doar doua zile, cate o jumatate, si pe langa faptul ca in ziua urmatoare mi se golise mintea de nu mai stiam pe unde sunt, urmatoarea noapte nu am mai putut adormi absolut deloc. Am luat naturiste, dar nu au nicio putere. Nu stiu ce sa mai fac...sunt nopti si zile, la rand, in care nu dorm... :(( cad din picioare... dar somn, nici vorba
Va rog, ajutati-ma!
0
20-08-2014, ora 17:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati si melatonina, daca nu adresati-va medicului psihiatru. Un anxiar seara la culcare cred ca v-ar rezolva problema. Nu are rost sa va chinuiti asa la infinit.
0
22-08-2014, ora 13:38
liluta
Nu este medic/terapeut
liluta
Nici melatonina nu ma ajuta, am luat chiar mai mult decat are nevoie organismul, dublu... La psihiatru nu am fost... am crezut ca nu e nevoie...dar, poate ca am sa trec si pe acolo, sa vad ce-mi spune...multumesc!
0
15-09-2014, ora 11:41
trecator
Nu este medic/terapeut
trecator
Am luat si iau anxiar de peste 7 luni cate o pastila pe zi, dimineata dar nu prea mai este eficient cum era la inceput, am dezvoltat dependenta.
N-am mai luat 2 zile, si cand am iesit afara simteam ca ma prabusesc efectiv pe strada, picioare moi, tremuraturi ale mainii, transpiratii pe fata cel mai mult, simteam o rusine cand am intrat in supermarket sa-mi cumpar ceva, nu puteam sa privesc pe nimeni, si parca toti se uitau la mine, nu reuseam sa platesc la casa, imi venea sa fug de acolo.
0
24-10-2014, ora 19:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ trecator

Dupa doua luni de anxiar daca simptomele nu dispar, trebuie sa va duceti la medic sa va prescrie un medicament.
Exista medicamente pentru asa ceva.
Nu aveti ceva grav.
De ce va chinuiti ?
0
24-10-2014, ora 20:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ trecator

Si eu am luat odata anxiar 7 luni o pastila pe zi.
E doza mica.
Nu ai dezvoltat nici o dependenta.
Nu ti s-a vindecat sau nu a remis boala.
Asta e altceva.

Cu antidepresive remite.
Mergi la doctor si fa tratament 6 luni cu un ad cum trebuie.
0
18-04-2015, ora 18:14
mambel
Nu este medic/terapeut
mambel
Din nou buna. pfuai... ce vad pe acest topic stau si citesc si ma ingrozesc!
Cipralex pentru atacuri de panica? Cand bunicii mele i s-a prescris pentru Alzheimer si a prostit-o in asa hal, in cat i-a grabit moartea.
Unii de pe aici sunt chiar masochisti, sa ma scuzati ca spun. Exact cum am fost si eu o perioada, recunosc. Pe de o parte stau si va inteles, dar.. cand unii tot o continua din medicatie in medicatie si vad ca nu au niciun rezultat, devenind dependenti de ele pana la urma.. incep sa rama cu provirea ca la aprozar.
Nimeni nu specifica aici de cea mai cunoscuta planta specificata inca din Biblie, cea mai buna si cea mai benefica.
Nimeni nu spune de nevoia organismului de sursele naturale, precum acizii grasi de omega 3, 6 si 9.
Nimeni nu specifica de interdependenta mineralelor si vitaminelor din organism care o data date peste cap de deregleaza tot organismul.
Nimeni nu specifica despre stresul OXIDATIV!
Nimeni nu vorbeste despre o hidratare corecta si ce fel de apa trebuie sa bem.
Etc, etc...
Multe lacune...
O zi frumoasa, cu prietnie. Monica.
0
19-04-2015, ora 15:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cand planta Chia sau biorezonanta vor fi declarate vindecatoare de depresie, anxietate si atacuri de panica, sute milioane de milioane de oameni din intreaga lume vor fi vindecate si persoana care a descoperit minunea va lua precis premiul Nobel.

Verifica sa nu ai ciclotimie nu depresie.
0
19-04-2015, ora 18:29
mambel
Nu este medic/terapeut
mambel
Cred ca din nefericire suntem oameni care traim in aceiasi lume, dar in realitati paralele.
Nu ma pot abtine sa nu rad copios, cand milioane de oameni sunt de partea mea sau eu de partea lor. Putem sa o luma cum o fi, ideea este ca sunt intr-o barca.
Bineinteles nu aici, si ca sa nu va stric feng shui-ul si energiile negative o sa plec de pe aceste forum.
Cu riscul ca poate sa mi se blocheze accesul cu acest nume, voi face altul, si altul, si tot asa... si pe oamenii care vor intr-adevar sa se faca bine ma vor urma in pofida a tot ceea ce altii promoveaza aici.
Stiu ca voi iesi invingatoare, drumul e foarte anevoios, nu va fi usor deloc, dar voi castiga.
LA REVEDERE.

PS. iti recomand sa incerci si tu.. daca eu nu am murit, slabe sanse ca semintele de chia sa omoare pe altcineva.
0
19-04-2015, ora 22:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu am incercat deja. Sunt niste seminte mici negre pe care le-am pus in apa. Nu am avut absolut nici o reactie.

Pe tine te-a bagat in remisie tratamentul cu seroxat care e un medicament foarte mult de la care multi au avut remisii.
0
05-12-2015, ora 16:07
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua tuturor

In anumite situatii anxietatea este produsa de felul in care gandim, de ideile si convingerile noastre disfunctionale, de care, de multe ori, nu suntem constienti. Durerile din zonele toracica si abdominala, precum si senzatia de caldura corporala pot fi efecte ale anxietatii. Starea de tensiune psihica sau de stres poate da anumite somatizarii, adica sa genereze senzatii de durere in diverse zone corporale.
In asemenea situatii, sfaturile, pastilele, ceaiurile etc, nu modifca stilul de gandire si convingerile noastre eronate. Prin urmare, nu actioneaza asupra cauzelor ci, cel mult asupra efectelor.
Stilul de gandire si convingerile disfunctionale pot fi modificate cu ajutorul psihologului in cadrul sedintelor de psihoterapie.
Acestea se pot tine si online, efectele fiind la fel de bune.

Toate cele bune!
0
05-12-2015, ora 22:58
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
Buna seara, sper sa nu va suparati pe mine ca am adaugat acest text si mahnire ale mele.Nu am stiut unde se incadreaza aceste stari?la ce rubrica?Dar totusi detaliez un pic poate ma poate ajuta cineva.Atat eu cat si familia mea suntem disperati pt ca nu stim ce sa facem si unde sa mai mergem cu tatal nostru.Va rog sa-mi spuneti DE CE se intampla ceea ce o sa va spun si unde sa mai mearga.Inca de anul trecut din luna noiembrie, tatalui meu simte continuu pana la ora actuala ca-i arde pielea pe el din cap pana in picioare, senzatie continuua zi si noapte de fierbinteala, furnicaturi, amorteli.Totul a incepul intr-o zi cand i s-a umflat degetul mare de la picior cu mont cu tot, de se umflase rau pana la glezna.Dupa masaje cu fel de fel i s-a desumflat talpa, degetele de la picioare.Seara are senzatia ca sta cu picioarele ca pe jaratec asa sunt de fierbinti, iar ziua sunt inghetate, indiferent de vreme, chiar si vara.Trebuie sa mentionez ca a facut toate analizele si tomografie amdomen+pelvis+cap si toate sunt perfecte chiar si la varsta de 84 ani cat are acum.A f si la psihiatrie de a descris starile crezand ca este pe fond nervos si plus ca sufera de insomnii de ani si ani, doarme 2-3 ore pe noapte cu patile.Dl dr psihiatru ia dat pt somn exraveral, xanax si pt starile descrise seroxat.Cel mai rau este ca nu stim ce sa mai facem, cum sa-l ajutam pt ca ni se rupe sufletul de el cat se chinuie zi si noapte cu aceasta senzatie de fierbinteala, amorteli, furnicaturi in tot corpul.Toate aceste stari din corp ii da stari de iritabilitate maxima, normal cu asa ceva in tot corpul.A slabit f rau.Nu fumeaza, nu bea alcool, nici excitante cum ar fi cafea, cola, ceai negru etc, nu consuma.Nu mananca gras, nu carne porc decat pui, legume.Este hipertensiv ia cloridina.Va rog din suflet sa-mi dati un sfat, un indiciu ce poate sa fie si ce se mai poate face.S-a facut un an si o luna decand se chinuie asa.Chiar nu exista un diagnostic, un leac?Doctorii nu prea il baga in seama din cauza ca daca are 84 ani trebuie aruncat la gunoi.Mii de multumiri!
0
06-12-2015, ora 13:07
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Daca tot nu doarme si este agitat sa incerce o cantitate f mica de antipsihotic seara, cine stie poate il va ajuta si la senzatia cutanata de fierbinteala !

Sanatate !
0
06-12-2015, ora 13:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Il duceti la alt medic psihiatru care sa ii dea tratament adecvat. E pe fond nervos totul. Tratmentul actual nu i se potriveste.
0
31-12-2015, ora 18:15
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Noul an să vă aducă speranţă, sănătate şi fericire!
La mulţi ani!

Gabriel PÈ‹rvan psihoterapeut
Adaugă un comentariu / răspuns
83 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •