Ce pot face pt ca am dureri destul de suparatoare, ameteli (nu tot timpul), greata

19-01-2009
sim1973
Nu este medic/terapeut
sim1973
Femeie, 35ani, 173, acum 3 ani am facut o urogr si s-a const. ca am ptoza gr3 rinichiul drept. in acest interval de am mai facut diverse inf urinare, am fost tratata in spital, dar nu reusesc sa scap de pietricele. Acum 4 zile am fost iar internata si in urma unei urogr mi s-a spus ca rinichiul nu este asa de ptozat, nu este de operat, dar am multe pietricele. Pt un 37cu 2 mi-au administrat cefort iar acum la domiciliu iau no-spa ketonal si o cefalosporina(5zile). Ce pot face pt ca am dureri destul de suparatoare, ameteli(nu tot timpul), greata. Sumar, urocult le-am facut inainte de internare si erau fara probleme. Mentionez ca am dureri si in partea toracala pe linga coloana, amorteli cateodata pe picior, dureri oasele bazinului in dreapta, sub coaste in dreapta( toate probl sunt doar pe dreapta). Mai precis incep de sub sanul drept si se termina la oasele bazinului, cu iradiere in spate pe aceeasi portiune. Va rog mult un sfat ca nu stiu la cine sa mai apelez. Toate investigatiile sunt fara rezultat favorabil, mentionez ca nu sunt ipohondra.
4 comentarii
0
19-01-2009, ora 23:27
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Un pacient poate avea mai multe boli, nu doar una...e posibil sa ai si probleme cu coloana pe dreapta.Durerea cu origine la niv coloanei e accentuata de miscare si se amelioreaza / dispare la repaus.Ea poate merge si pe picior.Cea renala e continua.Coloana poate suferi daca ai o greutate mai mare(80-90 kg in cazul tau), daca ai o pozitie vicioasa la locul de munca sau ridici greutati.
De asemenea sub coaste in dreapta, in fata, mai doare si fierea...durerea de fiere e accentauta de mesele grase.
Dupa cum vezi sint multe probleme ce po apare pe dreapta.basca si probleme ginecologice gen anexita.
De pietre nu prea ai cum sa scapi prin tratament alopat.Daca sint mari pot fi bombardate cu ultrasunete si sparte in fragmente mici eliminabile.Cela mici se elimina singure.Consuma multe lichide ca sa "speli" rinichiul
0
20-01-2009, ora 18:22
sim1973
Nu este medic/terapeut
sim1973
Multumesc pt raspuns. Am 62kg, 1.73, am facut sport( volei), iar acum stau mult in picioare(lucrez in domeniul farm.). Am facut diverse investigatii, iar prin prisma meseriei am incercat diverse medicamente. Ideea este ca pt aceste pietricele, care nu merg bomb cu ultra pt ca sunt mici( aceasta este parerea mai multor specialisti) nu am gasit inca un leac si ma cam chinui cu ele. Beau lichide(mai mult apa), folosesc antispast., nu mananc gras, ginecol ma controloz des, durerile le am in schimb si pe picior, dar si la nivel toraco-lomb. si in miscare si in repaus, cateodata sunt nevoita dimineata sa ma ridic din pat de durere lomb.
0
20-01-2009, ora 20:22
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Verifica totusi coloana...Rx...CT...RMN.
Ai incercat si alternativa naturista?nu sint neaparat un fan, dar daca altceva tot nu marge.Oricum rau nu face
0
20-01-2009, ora 20:42
sim1973
Nu este medic/terapeut
sim1973
Multumesc pt raspuns. Am sa mai incerc si varianta naturista.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum pot fi eliminate pietrele la rinichi
  • Schimbările climatice vor influența incidența cazurilor diagnosticate de pietre la rinichi
  •