Ce sa fac? Sunt casatorita, dar uneori ma gândesc la primul meu iubit

20-07-2020
Andreia2
Nu este medic/terapeut
Andreia2
Buna Sunt Andreia am 30 ani si de 6 ani căsătorită si un baietel de 3 ani.
M-am căsătorit cu soțul meu din dragoste la prima vedere nu zic ca nu ne intelegem avem divergente avem momente când nu prea comunicam simt ca îl iubesc dar uneori ma gândesc la primul meu iubit.
De exemplu azi ne-am certat puțin si cum viața asta e așa pătimașă fostul a postat o poza cu el pe fb avea aceias privirea de care nu pot sa o uit...
Eu eram îndrăgostită de el din generală si in casa a 8 ne-am combinat relația a durat 5 ani ne am despărțit din cauza ca mamei lui nu ma plăcea...
Ideea este ca uneori ma ia un dor de el...
6 comentarii
0
20-07-2020, ora 12:00
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna Andreia. Tu ne prezinti niste informatii, dar unde e problema din punctul tau de vedere? Cu ce iti doresti sa te ajutam noi aici? Ca nu prea inteleg ce nevoi ai.
2
20-07-2020, ora 18:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Buna! Nu dai prea multe amănunte din relatia trecuta.Acolo unde e iubire adevărată, ori cât de mult ar interveni parinții, ori câte piedici li s- ar pune, cei doi luptă pentru relatia lor. Să- nțeleg că el a fost inflùentat de mama lui si nu a luptat pentru relație ? Daca e această variantă atunci nu ai fost vindecată și dragostea pe care o numesti la prima vedere cu sotul tău a fost ca o rampă de salvare, ca un pansament care sa te ajute să- l uiți pe fostul iubit. Ar fi bine sa mergi la un psiholog care sa te ajute să- ti uiți trecutul si să înveți să traiesti în prezent. Altfel ori de câte ori vei avea probleme de comunicare cu soțul tău, vei ajunge să suferi dupa vechiul iubit, mai ales ca odata cu trecerea timpului se păstrează mai mult clipele frumoase dintr- o veche relație si cele mai puțin plăcute se estompează.
0
21-07-2020, ora 10:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
O sa il uiti cu timpul. Incearca sa nu il mai cauti si sa traiesti in prezent. Deja ai o familie cu tatal copilului tau.
0
21-07-2020, ora 14:17
Andreia2
Nu este medic/terapeut
Andreia2
Nu îl caut nu vorbim nu ne-am văzut de vreo 4/5 ani...
Imi iubesc soțul nici nu imi vad viața altfel, doar ca uneori imi vine in minte probabil cum Spune-ți am rămas cumva in urma.
Va multumes
1
21-07-2020, ora 15:57
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Fie că tu conștientizezi sau nu, ceva lipsește în relația voastră și acel ceva te face să te gândești la celălalt. Iar atunci când apar discuții între voi, sau ceva care nu-ți convine, îți fuge gândul la fostul.
Îți impui practic să-ți iubești soțul, dar dacă ar exista iubire așa cum spui, nu l-ai mai compara cu nimeni. Una e ce declari și alta e ce simți. Acolo unde e iubire nu mai există loc pentru altceva. De aceea îți repet: nu ai fost vindecată total în momentul în care ți-ai întâlnit soțul, pentru că timp de 6 ani amintirile cu celălalt s-ar fi estompat și la ora actuală nu ar mai însemna nimic pentru tine. Când iubești pe cineva, acesta e tot timpul în mintea și gândurile tale și nu mai găsești loc să te gândești la alte persoane.
Pe Fb. nu vezi decât ce-ți dorești și dacă ai un motiv să urmărești ceva. De obicei vezi ce postează un număr minim de prieteni și mai ales postările celor pe care-i urmărești mai des.
0
06-08-2020, ora 17:56
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Te-ai intrebat Andreia, tu ce ai gandi daca dupa certurile voastre sotul tau ar consulta pagina Facebook a ‘fostei’. La-i invita oare la terapie de cuplu pentru a afla ce nu merge in relatia voastra? Daca raspunsul tau e afirmativ, poate nu strica sa programati o sesiune.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul