Ce sa fac in caz de arsura cu apa calda?
Buna ziua!
Băiatul meu în vârstă de 7 ani a suferit un accident cu apa fierbinte (dar nu clocotită) turnată in cap.
Pe moment din nestiinta sau prostie, ii spuneti cum vreti dar asta e, am facut-o... i-am dat cu ulei pentru ca asa auzisem.
L-am lasat asa peste noapte pt ca usturimea a disparut in cateva ore.A doua zi am vazut ca are 3 basici mici in partea laterala a fruntii iar in par, acolo unde a cazut apa pielea este putin inflamata, si pe alocuri se vede cate o picatura de apa. Pielea are un aspect putin lucios.
Acum l-am spalat usor de ulei, pt ca am inteles ca nu este buna grasimea aplicata in aceste cazuri, si l-am dat cu rivanol.Stiu ca exista tot felul de creme si spray-uri dar credeti ca e cazul sa merg la medic? El se simte bine si spune ca nu il ustura decat daca atinge cu mana.
Este indicat sa ii dau cu Baneocin pudră sau crema ?
Băiatul meu în vârstă de 7 ani a suferit un accident cu apa fierbinte (dar nu clocotită) turnată in cap.
Pe moment din nestiinta sau prostie, ii spuneti cum vreti dar asta e, am facut-o... i-am dat cu ulei pentru ca asa auzisem.
L-am lasat asa peste noapte pt ca usturimea a disparut in cateva ore.A doua zi am vazut ca are 3 basici mici in partea laterala a fruntii iar in par, acolo unde a cazut apa pielea este putin inflamata, si pe alocuri se vede cate o picatura de apa. Pielea are un aspect putin lucios.
Acum l-am spalat usor de ulei, pt ca am inteles ca nu este buna grasimea aplicata in aceste cazuri, si l-am dat cu rivanol.Stiu ca exista tot felul de creme si spray-uri dar credeti ca e cazul sa merg la medic? El se simte bine si spune ca nu il ustura decat daca atinge cu mana.
Este indicat sa ii dau cu Baneocin pudră sau crema ?
3 comentarii
Puteti folosi cicatridina spray de 2-3x/zi
Buna seara! Va multumesc pentru informatie.
Am observat acum ca exista o pată de mărimea unghiei mici care supureaza, curge din ea un lichid. Necesita inlaturarea lichidului?
Am observat acum ca exista o pată de mărimea unghiei mici care supureaza, curge din ea un lichid. Necesita inlaturarea lichidului?
Pentru orice arsură termică, aplicarea rapidă de oțet pe zona afectată este deosebit de benefică ! Leac utilizat in alte ținuturi, probat personal !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Arsura cutanata - coaja dupa un an si jumatate
- 1Arsura
- 1Intrebare arsura - Tratament
- 0Reconstrucție piele după arsură
- 2Arsura la trei degete-mana dreapta
- 2Arsura cu apa clocotita - infectata, am dureri
- 4Arsura cu apa clocotita
- 2M am oparit cu apa clocotita
- 1Arsura pe fata
- 1Arsura care nu se mai vindeca!!!
- 0Arsura in cerul gurii
- 0Pată de la arsură cu spray de gheață
Mai multe informații despre: arsurile pielii oparirea ingrijirea arsurilor tratarea arsurilor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: