Ce sa iau ptr declinul cognitiv?
Cauzat de tratamentul psihiatrul și de schizo.
Sa îmi reducă simptomele negative aducă cognitive ale bolii și ptr o minte mai "ascutita", limpede s-o concentrata.
Cred ca am declin cognitiv serios.:(
Nu știu ce sa mai iau.
Voi ce ați luat?Ce ați făcut în acest sens?
Mulțumesc!
Sa îmi reducă simptomele negative aducă cognitive ale bolii și ptr o minte mai "ascutita", limpede s-o concentrata.
Cred ca am declin cognitiv serios.:(
Nu știu ce sa mai iau.
Voi ce ați luat?Ce ați făcut în acest sens?
Mulțumesc!
2 comentarii
Buna. Mie mi a recomandat Un medic psihitru(nu medicul meu currant), Ginko Biloba extract standardizata.Si eu ma confrunt cu aceeasi problema ca a ta, dar n am luat, pentru ca nu mai cred in suplimente(am luat destule, Fara nici Un rezultat)
Dar tu poti intreba medicul psihiatru de ce ti am zis, sa vezi ce parere are. Iti Sugerez sa nu iei fara sa I zici doctorului tau.
Toate cele bune!
Dar tu poti intreba medicul psihiatru de ce ti am zis, sa vezi ce parere are. Iti Sugerez sa nu iei fara sa I zici doctorului tau.
Toate cele bune!
Un studiu recent dublu-orb și controlat cu placebo, cu 66 de pacienți cu schizofrenie stabilă, au fost randomizați pentru a primi fie 2500 mg/zi de supliment nutrițional citicolină, fie placebo în plus față de risperidonă timp de 8 săptămâni. Grupul cu citicolină a demonstrat o îmbunătățire semnificativ mai mare a scorurilor negative în comparație cu placebo.
Pacienții au fost alocați aleatoriu pentru a primi fie 2500 mg/zi citicolină, fie placebo plus risperidonă. Titrarea CDP-colină a fost efectuată în 1 săptămână. Participanții au primit 1.000 mg/zi de CDP-colină timp de 3 zile; în ziua a patra, doza de CDP-colină a fost crescută la 2000 mg/zi în două prize divizate timp de 4 zile. La începutul săptămânii 2, pacienții au primit doza fixă maximă de 2500 mg/zi în două prize divizate, pe tot parcursul studiului. Titrarea dozei placebo a urmat aceeași schemă. Toți participanții au primit risperidonă (Risperdal, Janssen Pharmaceuticals) până la 6 mg/zi pe parcursul studiului. Un studiu de supraveghere a medicamentelor asupra citicolinei la 4191 de pacienți cu AVC de către Cho și Kim (2009) a raportat că au fost observate rezultate mai favorabile la pacienții cărora li s-au administrat doze mari de citicolină (2000–4000 mg/zi) timp de 6 săptămâni. Prin urmare, am decis să folosim o doză relativ mare de citicolină în studiul nostru. S-au folosit tablete orale cu gust și aspect identic pentru a masca alocarea tratamentului. Comprimatele au fost furnizate la fiecare 2 săptămâni în ziua de urmărire.
Studiul a concluzionat că terapia suplimentară cu Citicoline la risperidonă poate îmbunătăți în mod eficient simptomele negative primare ale pacienților cu schizofrenie.
Pacienții au fost alocați aleatoriu pentru a primi fie 2500 mg/zi citicolină, fie placebo plus risperidonă. Titrarea CDP-colină a fost efectuată în 1 săptămână. Participanții au primit 1.000 mg/zi de CDP-colină timp de 3 zile; în ziua a patra, doza de CDP-colină a fost crescută la 2000 mg/zi în două prize divizate timp de 4 zile. La începutul săptămânii 2, pacienții au primit doza fixă maximă de 2500 mg/zi în două prize divizate, pe tot parcursul studiului. Titrarea dozei placebo a urmat aceeași schemă. Toți participanții au primit risperidonă (Risperdal, Janssen Pharmaceuticals) până la 6 mg/zi pe parcursul studiului. Un studiu de supraveghere a medicamentelor asupra citicolinei la 4191 de pacienți cu AVC de către Cho și Kim (2009) a raportat că au fost observate rezultate mai favorabile la pacienții cărora li s-au administrat doze mari de citicolină (2000–4000 mg/zi) timp de 6 săptămâni. Prin urmare, am decis să folosim o doză relativ mare de citicolină în studiul nostru. S-au folosit tablete orale cu gust și aspect identic pentru a masca alocarea tratamentului. Comprimatele au fost furnizate la fiecare 2 săptămâni în ziua de urmărire.
Studiul a concluzionat că terapia suplimentară cu Citicoline la risperidonă poate îmbunătăți în mod eficient simptomele negative primare ale pacienților cu schizofrenie.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Intrebari despre halucinatii
- 3Stare de sanatate alterata precara subreda
- 0PENTRU CEI CE AU O BOALA PSIHICA DIAGNOSTICATA SI LUCREAZA
- 9Boala vs Dumnezeu.
- 31Schizofrenie
- 1Poti sa faci un episod psihotic de la paranoia accentuata?
- 32Pentru persoanele cu boli psihice : cat de functionali sunteti?
- 4Trist pentru că nu fac dragoste. Vreau răspunsuri de specialitate!
- 1Depersonalizare si derealizare
- 1Cumulare pensie de invalidate si pensie de schizoferenie cu castiguri de la bursa
Mai multe informații despre: declinul cognitiv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: