ce vreau eu nu vrea el

17-01-2010
sofia27
Nu este medic/terapeut
sofia27
Buna ziua, ma numesc Sofia, am 27 de ani si m-am gandit sa apelez la acest forum pentru a primi cateva raspunsuri sau pareri la problema cu care ma confrunt de ceva vreme in fiecare zi.
Am un prieten cu care lucuiesc in aceiasi casa, mai exact la el acasa, unde sunt toate bune si frumoase pana la un punct...eu imi doresc enorm sa intemeiez o familie, sa ma casatoresc, sa fac un bebe...lucruri pe care el le cunoaste foarte bine dar nu face nimic in sensul asta...i le-am facut cunoscute in nenumarate randuri fiind acuzata prin urmare de presare, stres, deranj, sufocare, citez " cutitul in coaste".am incercat sa nu mai pomenesc despre m dar nu reusesc..si asta pentru ca pentru mine aceste lucruri sunt foarte importante, iar el la randul lui spune ca daca eu nu ma potolesc nu o sa facem nimic.
Acum intrebarea mea ar fi cam urmatoarea: Tre sa ma opresc?Daca da, cum sa o fac pt ca nu prea reusesc?Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
17-01-2010, ora 11:53
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
draga sofia, te inteleg ca iti doresti sa te casatoresti si sa ai un bebe, dar poate prietenul tau nu este pregatit inca pentru asta.
Daca tot ii pomenesti despre aceste dorinte ale tale se poate simti cicalit si poti obtine efectul contrar, va certati si se raceste relatia voastra.
daca va veni de la el aceasta dorinta bine, daca nu, cu sila nu i-o poti impune.
Sa iti ajute Dumnezeu sa ai ce iti doresti!
0
18-01-2010, ora 14:32
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna Sofia,

Din cate spui, prietenul tau stie din ce in ce mai bine ce anume iti doresti de la viata si de la el.
Cu alte cuvinte jumatate din drum e deja parcurs. Tu insa stii la fel de bine care sunt NEVOILE lui in acest moment ? Care este prioritatea dupa care simte nevoia sa si le satisfaca ?
Poate simte ca dintre voi doi tu te gandesti doar la tine si asta il obliga pe el sa fie cel care se gandeste la el si la viitorul lui.
Asta ar fi pasul numarul doi: sa afli de la el, DESPRE EL conform caror nevoi actioneaza. Evident, pentru a afla asta cu adevarat e nevoie de un mediu calm si de incredere intre voi, pentru a simti ca se poate deschide vizavi de tine.
Abia dupa ce afli lucrurile astea puteti sa va ganditi ce e de facut in continuare...

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul