Cer un sfat - spune ca „nu ma iubeste si ca vrea altceva”

23-02-2019
Anonim 79
Nu este medic/terapeut
Anonim 79
Buna ziua!
Sa incep cu inceputul, suntem casatoriti de 7ani avem un copil de 4.8ani pana sa ne casatorim am fost impreuna 3ani
Probleme au fost ca si in orice cuplu certuri minore dar fara violenta, totodată vreu sa mentionez ca din punct de vedere financiare nu erau probleme(nu fumez nu beau alcool nu am vicii)
Am fost destul de apropiat de ea si dupa nastere o ajutam in casa cu curățenia cat si cu copilul sa ii faca baita desi eu cand vedeam manutele alea mici imi era frica. Tin sa mentionez ca in ultimi doi ani jumate eu petreceam minim 5 -6 ore pe zi cu copilul de la ora 17 pina 21 ca peatunci ajungea sotia acasă de la firma iar in pat dormeam toti trei. Totul era bine intre noi pana cand a dat sora ei a divort si au facut o firma imobiliara inpreuna. De atunci sotia mea sa schimbat si incetul cu incetul sa indepartat de familie spunând in ultimul timp ca ""nu ma iubeste si ca vrea alt ceva."" Va rog dati-mi niste sfaturi. A bagat divort.Multumesc !
7 comentarii
0
24-02-2019, ora 10:36
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Bunaziua. De obicei, semnele de destramare a relatiei apar treptat, in timp. Atunci este momentul cel mai potrivit sa actionati, Daca s-a pronuntat cuvantul "divort", deja lucrurile sunt avansate. Va recomand terapie de cuplu pentru a se revizui prioritatile individuale si de cuplu, pentru binele copilului in primul rand.
Numai bine!
0
24-02-2019, ora 14:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
De obicei o femeie cu copil mic nu ajunge la divorț decât după ce a luat în calcul toate posibilitățile.S-ar putea ca de-a lungul timpului să fi dat semne de nemulțumire pe care nu le-ați luat în seamă, pentru că o ruptură în cuplu nu apare dintr-o dată.
Încercați să aveți o discuție să vedeți ce o nemulțumește și ce și-ar dori în relație, dar fără să o învinovățiți și păstrându-vă calmul ca să puteți afla ce o deranjează.
Dacă nu o puteți face singuri, propuneți-i să mergeți la terapie de cuplu.
0
24-02-2019, ora 23:58
Anonim 79
Nu este medic/terapeut
Anonim 79
Tin sa mentionez ca eu totdeauna o întrebam cesi dorește si daca o supăra ceva iar ea zicea ca totul este ok. Am uitat sa precizez când am cunoscut o ea avea datorii la banka in jur de 70mii€ pe un apartament pe care la pierdut. Am rugat o sa mergem sa facem o terapie de cuplu sa vedem daca chiar asa de rea este situatia si sa salvăm familia, ea a refuzat zicand ' ca daca o facem so cred eu ca ne înpacă ' Mai mult ia spus copilului ca ea nu ma iubeste si ca ma uraste si de asta a plecat de acasa.
0
05-03-2019, ora 13:28
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Totusi la un moment dat a spus ca ‘nu te mai iubeste si ca vrea altceva’. Ai intrebat atunci ce e acel ‘altceva’? Ai intrebat de ce anume a spus ca ‘te uraste’?

Din cele povestite pare ca situatia voastra e destul de departe de o posibila impacare. Daca vei apela insa la sprijinul unui terapeut de cuplu poate vei avea tu ceva de invatat pentru o noua relatie

Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
0
06-03-2019, ora 00:21
Anonim 79
Nu este medic/terapeut
Anonim 79
Da am întrebat-o si mi-am răspuns ca nu am fost dragostea aia auuu si ca nu m-am schimbat.
0
06-03-2019, ora 15:27
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Faptul că discută problemele cuplului cu copilul, nu-i bine deloc. Copilul trebuie să știe că amândoi sunteți doi oameni minunați care-l iubesc și chiar dacă se va ajunge să nu locuiți împreună nu înseamnă că nu-l iubiți la fel de mult.
Chiar dacă nu vrea să vă împăcați, e nevoie să mergeți împreună la un terapeut de cuplu să vă învețe cum să gestionați lucrurile în ceea ce privește relația ca părinți, astfel încât să nu-i faceți rău copilului.
0
07-03-2019, ora 00:46
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Da este o mare greala sa il bage la mijloc pe copil. Adica ea vine cand vine pe acasa(defapt de acolo cred ca a plecat problema, timp liber prea mult ptr sotie), dvs aveti grija de copil foarte mare parte din timp, si ea sa ii umple capul de prostii la copil. Judecata ei este de om imatur.
Imi aduce aminte de un fapt real dintr-o carte numita :"Cand cei doi devin una"- de schiarhimandrit Joachim Parr. Vine o femeie la parintele si ii spune parintelui: "Fata mea nu ma respecta"
Parintele o intreaba :"Tu iti respecti sotul"
Raspuns :"NU! Dar ce legatura are asta ?"
"Are, ca ce vede copilul la tine, aia face si el."
Deci invatam copilul sa respecte, va respecta si el pe cei din jur, il invatam sa nu respecte, la fel nu va respecta si el la randul lui.

Deci doamna psiholog are dreptate, copilul trebuie sa creada ca sunte-ti doi oameni valorosi. Si daca ei i s-a urat cu binele, si vrea sa plece, copilul nu trebuie sa aiba traume legate de situatia voastra.
Deci situatia dvs a plecat tocmai si de la asta ca i-ati oferit totul, si nu i-ati cerut sa aiba si ea niste indatoriri. Si probabil consumandu-si energia cu copilul, nu ii mai veneau alte idei.
Dumnezeu sa va ajute!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul