ciroza decompensata cu virus C si varice esofagiene de gr.IV

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Buna ziua.Ma numesc, Anghel Monica, si va cer in disperare de cauza un sfat cu privire la boala mamei mele, care se afla intr-o situatie grava.
Mama mea sufera de ciroza decompensata cu virus C si varice esofagiene de gr.IV., la acest moment i s-a mai dat o durata de viata de 2 ani.
Se afla la acest moment internata in spital unde i s-au facut analize complete, nu am in fata datele, dar se pare ca partea cu ciroza decompensata se poate trata, insa exista riscul major de hemoragie in ceea ce priveste aceste varice.Mi s-a spus ca nu exista nici-un fel de tratament prin care acestea sa -si micsoreze dimensiunile.Din ceea ce cunoasteti, exista vre-un tratament care sa reduca riscul de sangerare, vreo noutate in domeniu, si in general in Bucuresti exista specialisti in asa ceva?
Pot incerca un tratament naturist?
Orice sfat este binevenit in speranta ca ii pot prelungi viata.Mentionez ca mama mea are 60 de ani si nu sufera de alte boli.Va multumesc.
2 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Imi pare rau de mama dv care sufera de o boala serioasa in stadiu avansat. Varicele esofagiene reprezinta o complicatie care tine de decompensarea vasculara, nu de decompensarea parenchimatoasa. Se datoreaza faptului ca ciroza brambureste circulatia sangelui prin abdomen in asa masura incat sangele e nevoit sa-si caute noi drumuri spre inima. Moduri simple de a trata astfel de cazuri reprezinta administrarea de diuretice (care arunca afara o parte din apa si scad astfel presiunea in vene) si betablocante dintre care mai folosit e propranololul. Mai exista posibilitatea plasarii unui fel de balonase in esofag care se umfla si scad (o vreme) volumul varicelor. In Bucuresti, experienta mai multa in tratarea cirozelor cu virus C are Institutul Matei Bals (fosta Colentina - infectioase). In privinta unor procedee chirurgicale privind varicele esofagiene se distinge Sp Universitar si Spitalul Militar Central.
Tratamentul naturist care ar putea fi cat de cat indicat este homeopatia. Aceasta se face numai la pacienti care nu iau medicamente cu actiune pe sistemul imun, asa cum sunt Prednisonul sau antiretroviralele.
Sanatate va doreste
dr. Mihnea DRAGOMIR
www.doctordragomir.ro
0
17-10-2009, ora 23:38
rrux88
Nu este medic/terapeut
rrux88
chiar dak probabil urmeaza un tratament alopat, va recomand sa vb si cu d-na doctor Craciun Laura, homeopat.cautati pe net nr dansei de tel.o doamna de 75 ani traieste de 10 ani cu ciroza alcoolica, in ciuda numeroaselor hemoragii avute si a varstei avansate.orikm fiecare om reactioneaza diferit dar contactati-o neaparat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: