este vorba despre ciroza?

23-07-2008
yzzzy
Nu este medic/terapeut
yzzzy
Buna ziua va rog sa imi spuneti care ar fii diagnosticul in cazul in care analizele sunt urmatoarele: FIBRINOGEN 580 mg/dl, TGP 47 U/l, TGO 112 U/l, GGT 251 U/l, VSH 90mm/h. Va multumesc
2 comentarii
0
24-07-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Seamana cu o boala hepatica de cauza alcoolica. Ca sa se stie daca este ciroza, trebuie si alte teste (palparea ficatului, ecografie abdominala, timpi de coagulare, albumina, bilirubina). VSH-ul si Fibrinogenul crescute arata inflamatie, poate fi de la ficat (hepatita alcoolica? ar trebui atunci sa fie si febra, stare generala alterata, la analize leucocitoza - ar trebui internare). Dar inflamatia poate fi si de la altceva fara legatura (de ex. o infectie respiratorie). Este destul de greu de spus doar dupa aceste analize.
Atentie si la alte medicamente care pot fi hepatotoxice, mai ales Paracetamolul.

Daca s-a consumat alcool mai mult, s-au facut si alte analize si acestea sint singurele anormale, mai probabil ca nu este ciroza, doar steatoza hepatica sau hepatita alcoolica.

Numai bine!
0
24-07-2008, ora 00:00
yzzzy
Nu este medic/terapeut
yzzzy
Alte analize a mai facut si rezultatele sunt urmatoarele: hepatomegalie moderata, proces inlocuitor de spatiu intrahepatic hipovascular, steatoza hepatica, ficat cu aspect cirotic, splenomegalie omogena, adenopatii celiace interaortico-cave, lama de lichid intraperitoneal perihepatic. VA MULTUMESC.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: