Clavicula fracturata + operatie

05-09-2021
ionutss9
Nu este medic/terapeut
ionutss9
Buna seara. In urma cu vreo 7 ani am avut un accident cu bicicleta in Franta, si am fost internat intr-un spital din franta pentru operatie de clavicula.. mi s-a pus o tija sau nu stiu ce au bagat ca nu prea am inteles foarte bine limba lor... Ok, problema e ca eu nu am mai fost sa o scot, si o am si azi in umar..Si de vreo 3 luni am inceput sa merg la sala de fitness, nu ma prea deranjeaza exagerat de tare, nu e durere sau ceva, doar putina incomodare si mi-e frica sa nu fortez si sa se intample ceva la umar..pentru ca unele exercitii nu le pot executa chiar corect. De exemplu flotarile cu priza apropiata, afecteaza un pic partea claviculara la coborare, fiind priza foarte apropiata, palma dreapta ating palma stanga pe podea ( sper ca ati inteles la ce ma refer ) si nu pot sa finalizez exercitiul, pentru ca se vede putin tija prin piele cumva cand ma duc in jos spre podea... se intampla ceva daca il fac pana la capat? nu doare doar ca e jenant si uneori parca il simt obosit umarul sau amortit.
Multumesc.
4 comentarii
0
05-09-2021, ora 17:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
In acest caz se impune extragerea materialului metalic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
05-09-2021, ora 17:35
ionutss9
Nu este medic/terapeut
ionutss9
mai mai merge dupa atata timp? 7 ani? am auzit ca daca nu il extragi in timpul necesar se depune material osos peste tija..si e mai complicat de extras.
0
05-09-2021, ora 18:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Se poate aprecia printr-o radiografie.
Intr-adevar, uneori e greu de extras materialul metalic.
Dar, daca va deranjeaza, puteti incerca sa-l extrageti.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
05-09-2021, ora 18:19
ionutss9
Nu este medic/terapeut
ionutss9
Ok multumesc mult. O zi buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: