coloana vertebrala - adancituri de-a lungul ei

09-07-2010
marra1
Nu este medic/terapeut
marra1
Am pe lungimea coloanei, 3 adancituri ce se vad cu ochiul liber pe piele. Nu cred ca este o problema dermatologica, ar fi aparut si in alta parte, de aceea cred ca este ceva inneregula la coloana vertebrala. Am fost diagnosticata in urma cu multi ani cu maladia Romberg- Perry, maladie care coloreaza pielea si afecteaza oasele si muschii dar mai mult la fata, nu pe corp. Sa aiba legatura cu asta? Unde sa merg, ce anume sa fac? Din pacate medicul meu de familie nu e prea.priceput nu m-a ajutat cu nimic. Sa fac o ecografie sau ce se face la coloana?
Va multumesc !
5 comentarii
0
09-07-2010, ora 14:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este esential un consult clinic la un specialist in coloana vertebrala (doar 1-2% dintre ortopezi se pricep si la coloana vertebrala, avand si specializari in domeniu plus experienta necesara).
Nu faceti absolut nici o investigatie pana la consultul clinic.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-07-2010, ora 22:58
simona_trandafir83
Nu este medic/terapeut
simona_trandafir83
am 30 de ani acum 4 ni am facut operatie la coloana[ hernie] mam simtit bine pana acum 5 luni can a anceput sa ma doara piciorul si nu mai puteam sa merg am flat ca am coxartroza mam dus la spitalul COLENTINA UNDE AM auzit ca PROFES. DR. ANDREI FIRICA este cel mai bun, ma operat la piciorul drept spunandumi ca am o necroza bilaterala, ma costat proteza de sold 140 mil. proteaBHR, la 2 zile dupa operatie am observat ca piciorul operat este mai lung am simtit ca mor acum am la piciorul ne operat un papuc mai analt cu4 cm. mai mare.ACUM am 2 saptamni de la operatie si meg cu carje ma doare si obosesc repede, fac gimnastica acasa cu sotia pentru ca nu mai am bani sa ma duc la o sala.Profesorul FIRICA MIA spus sa vin si cu piciorul celalalt cand ancepe sa ma doara pentru operatie si aceasi bani [prin CAS NU SE POATE ASA NEA SPUS] SI PICIORUL O SAL FACA LA FEL DE LUNG CU 4 cm. VA ROG FRUMOS DOMNULE DOCTOR, DACA PUTETI SA AMI SPUNETI DECE PICIORUL OPERAT cut.4LA FACUT MI LA FCUT MAI MARE [de la dansul nu am avut un raspuns] si ce ma andrumati sa fac.Am vazut ca dati sfaturi si explicati pe antelesul tuturor.Va multumesc SANATATE
0
10-07-2010, ora 23:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Necroza capului femural determina "prabusirea" acestuia si scurtarea membrului pelvin bilateral.
Normalizarea centrului de rotatie al soldului presupune si re-alungirea membrului (la lungimea lui anterioara, cea normala de dinaintea necrozei).
Singura problema este adevarata necesitate a protezei la aceasta varsta.de fapt operatia de protezar ar trebui amanata cat mai mult, pana spre 40-50 de ani..
Acum, ca deja ati luat hotararea protezarii unui sold, urmatoarea etapa este fie sa va obisnuiti cu diferenta de lungime, fie sa operati si celalalt slod.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
11-07-2010, ora 23:19
simona_trandafir83
Nu este medic/terapeut
simona_trandafir83
va multumesc, domnule doctor.ce credeti boala va avansa asa repede si la stangu an 2-3 ani ? proteza
BHR o pot lua prin casa de asigurari? va multumesc
0
11-07-2010, ora 23:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este absolut imposibil de prevazut evolutia bolii.
De fapt, ceea ce comteaza este numai durerea si impotenta functionala (posibilitatea de deplasare), motiv pentru care ar trebui sa mai amanati operatia de protezare vreo 10-20 de ani.
In Romania absolut toate protezele sunt decontate 100% de catre Casa de Asigurari. Nu ar trebuie nimeni sa dea banii pe proteza, atata timp cat exista un Program National de Endoprotezare, care se ocupa cu repartizarea fondurilor pentru proteze la clinicile din tara.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.