Control oftalmologic

12-10-2009
Vyrgyl
Nu este medic/terapeut
Vyrgyl
Ma numesc Virgil-Ionut, am varsta de 16 ani si de aproape 2 ani port ochelari cu dioptrii pe (-) la ochiul stang -1.00 si la ochiul drept -0.50. Maine as vrea sa ma programez la un consul oftalmologic si intrebarea mea ar fi : daca medicul imi spune ca ochelarii pe care ii am trebuie modificati (si asa as vrea sa ii schimb deoarece au cateva zgarieturi si ma incurca), ce ar fi mai bine sa fac? : sa imi pun lentile de contact cu dioptrii sau sa imi pun tot ochelari (care sunt avantajele si dezavantajele ochelarilor si lentilelor de contact?)


Va multumesc pentru timpul acordat si astept un raspuns!!!
3 comentarii
0
13-10-2009, ora 02:44
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ia-ti ochelari !
Lentilele de contact au mari dezavantaje pt. sanatate, nu numai pt. ochi:

1. Bloceaza 100% intrarea de lumina ultravioleta in ochi, raze care care sunt f. necesare pt.ochi si intregul organism. La ochelari lumaine patrunde pe langa lentila sau prin ea daca este din sticla.
2. Apare frectie mecanica cu cornea car edauneaza ochiului.
3. Apar infectii si f. des ochi rosii la cei mai multi purtatori de lentile.

Pt. ochelari cere lentile de sticla cu un flitru cat mai slab la ultraviolete (ideal ar fi zero, dar nu se fabrica!) si nu lentile de plastic caci cele din sticla au un filtru de UV mult mai mic decat cele de plastic si in plus sunt mai ieftine. Singurul dezavantaj este ca sticla este putin mai grea, dar la dioptriile acestea nu se simte diferenta.

Ochelarii cu lentila de sticla este cea mai buna optiune pt. sanatate si pt. ochi. Moda si comfortul sunt in general in defavoarea sanatatii.

Daca faci un tratament homeopat te poti scapa de nevoia de ochelari la aceste dioptrii mici si la aceasta varsta frageda. Daca incepi sa porti ochelari dioptriile vor creste caci boala vine de la slabirea muschilor ochiilor care nu este corectata prin ochelari.

Cumpara-ti ochelari cu gauri, de plastic, pentru a-ti antrena muschii ochilor zilnic si nevoia de a purta ochelari dispare repede. Costa in jur de 7 euro.
Eu imi mentin ochii asa de 10 ani si dioptriile nu au crescut deloc, in ciuda pc-ului zilnic...oscileaza intre 0 si -0, 5 doar.

de.wikipedia.org/wiki/Rasterbrille
0
29-01-2010, ora 22:47
cita
Nu este medic/terapeut
cita
Buna ziua!
De cativa ani (3-4) imi simt ochii uscati, inrositi aproape tot timpul, am usturimi, pleoape putin umflate si mi-a scazut cam brusc vederea (+1) Am peste 40 ani. Nu mi se pare normal pt. ca inainte aveam o vedere f. buna. Mentionez ca obisnuiesc sa ma culc la ore f. tarzii, am plans peste masura de mult, am stat mult in fata calculatorului sau televizorului neprotejata. Ma alimentez cu ce se intampla - nu cu ceea ce mi-ar face bine - ma refer la vitamine si minerale (luate din legume si fructe). De 2, 5 ani iau tratament antidepresiv -cu efectin (doza fiind in scadere).
Ma deranjeaza f. mult aceasta problema. Am primit de la medicul oft. niste picaturi -care ma iritau.
Poate-mi recomandati un remediu potrivit. Multumesc.
0
09-08-2011, ora 18:15
Dr. Andrei
Nu este medic/terapeut
Dr. Andrei
Salutare!

Eu mi-am vindecat vederea tot in mod natural multumita domnului Daniel Dinu -*

Prin alimentatia corespunzatoare pe care am adoptat-o si prin exercitiile si obiceiurile sanatoase si folositoare ochilor folosite zi de zi intr-un anumit interval de timp pentru minim 15 minute a facut ca in mai putin de 9 saptamani sa-mi renunt la ochelari!

P.S: Nu fac reclama, ci recomand celor care au probleme de vedere pentru ca si mie mi-a recomandat cineva. O fac din pur altruism. Nu-mi iese niciun castig din asta :)


(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: