control la ochi (astept pareri mai multe va rg frumos)

16-10-2009
Vyrgyl
Nu este medic/terapeut
Vyrgyl
Ma numesc Virgil-Ionut, am varsta de 16 ani si de aproape 2 ani port ochelari cu dioptrii pe (-) la ochiul stang -1.00 si la ochiul drept -0.50.As vrea sa ma programez la un consult oftalmologic si intrebarea mea ar fi : daca medicul imi spune ca ochelarii pe care ii am trebuie modificati (si asa as vrea sa ii schimb deoarece au cateva zgarieturi si ma incurca), ce ar fi mai bine sa fac? : sa imi pun lentile de contact cu dioptrii sau sa imi pun tot ochelari (care sunt avantajele si dezavantajele ochelarilor si lentilelor de contact?)
Eu as vrea sa imi pun lentile ca sa scap de ochelari si sa nu mai am grija loc ca se sparg sa mai stiu eu ce.


Va multumesc pentru timpul acordat si astept un raspuns!!!
4 comentarii
0
17-10-2009, ora 11:22
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
lentilele au avantajul că îţi oferă tot câmpul vizual, nu eşti limitat ca la ochelari şi poţi face multe lucruri pe care cu ochelari nu poţi. dar trebuie igienă foarte bună, şi nu trebuie purtate mai mult de câte ore au ele recomandarea pe zi. în plus trebuie să suporţi să îţi bagi degetele în ochi şi să scoţi şi să bagi lentila. eu una nu am suportat deloc. am purtat numai ochelari mereu care au tot felul de dezavantaje- se aburesc pe frig şi ploaie etc...nu ai câmpul vizual complet..
0
18-10-2009, ora 12:11
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Dioptriile nu sunt mari, nu cred ca se va modifica prescriptia foarte mult; poti sa pui si ochelari, iti recomand lentile din plastic ca sa nu se sparga( de exemplu, Essilor Physio); de asemenea, pe lentilele de plastic, se pot pune o serie de tratamente, de dezaburire, durificare, strat oleofob, strat antireflex; lentilele de contact au un foarte mare avantaj estetic, apoi da, asigura un camp vizual larg; iti recomand lentile lunare, le porti ziua 15 ore( le pui dimineata, le scoti seara si le pui intr-o solutie speciala, de curatire), este bine, sa lasam corneea libera noaptea, sa respire, sa se refaca dupa hipoxia suferita in cursul zilei, prin portul lentilei de contact( trebuie sa stii, corneea respira, ia oxigenul din aer, dizolvat in filmul lacrimal, pentru desfasurarea proceselor metabolice); Sau poti purta lentile de contact zilnice, le porti in cursul zilei, seara le arunci( sunt un pic mai scumpe); Este foarte important sa te speli pe maini inainte de a le pune sau a le scoate, pentru a preveni infectiile oculare; daca simti lentila ca pe un corp starin, uscata, sa pui lacrimi artificiale, nu orice fel de lacrimi, ci unidoze care nu contin conservant( Lubristil unidoze sau Eyestil colir unidoze) 1 picatura in AO, numai la nevoie; si inca ceva, daca ochiul se inroseste, lacrimeaza, apare durere, dai jos lentila de contact si te prezinti urgent la un consult oftalmologic; numai bine
0
20-10-2009, ora 13:02
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Deci sa facem un rezumat. Daca porti lentile de contact :
1. trebuie sa le scoti si pui mereu
2. trebuie sa le speli in solutii chimice toxice si cu efecte secundare asupra ochiului (iar ieftine nu prea sunt aceste solutii)
3. nu-ti respira corneea atata vreme cat le porti
4. ai risc de infectii si deci trebuie sa te speli f. bine pe maini
5. ai riscul sa ajungi des la oftalmolog din cauza lor
6. prin lentile de contact nu trec undele ultraviolete indispenasbile sanatatii

Singul avantaj este ca lentilele nu se vad atunci cand le porti (daca intre timp nu ti s-au inrosit ochii !)
0
21-10-2009, ora 17:02
Vyrgyl
Nu este medic/terapeut
Vyrgyl
Am fost la cotrol si dioptriile au ramas aceleasi dupa un an de purtare a ochelarilor. asta ma face mai fericit, iar doctorul oftalmolog mi-a spus ca pot purta aceeasi ochelari sau pot purta lentilele : lentilele ma costa aproximativ 280 RON pe jumatate de an (primesc un set de 6 lentile pentr fiecare ochi care trebuie schimbate la 30 de zile si puse dimineata, scoase seara).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cameră foto pentru retină ce elimină necesitatea dilatării cu atropină
  • Igiena şi folosirea corectă a lentilelor de contact
  • FDA a aprobat lentilele de contact cu efect de protecție solară
  •