Testul oftalmologic ce permite diagnosticarea problemelor de vedere la domiciliu

©

Autor:

Testul oftalmologic ce permite diagnosticarea problemelor de vedere la domiciliu
Cele mai multe persoane evită sau amână vizitele periodice recomandate la medicul oftalmolog, chiar și atunci când sunt diagnosticate o serie de boli sau când persoana în cauză petrece mult timp în fața unui calculator.

Acum este o soluție și pentru această problemă, și anume un dipozitiv numit EyeQue Personal Vision Tracker, un kit de testare înglobat într-un smartphone, cu un cost redus.

Efectuarea testului este foarte simplă și presupune atașarea unui microtelescop la smartphone și ulterior poziționarea după o serie de puncte de reper de pe ecranul telefonului, pentru a analiza și diagnostica viciile de refracție.

Dispozitivul a fost testat în cadrul unui studiu, prezentând eficientă crescută. Testele pot fi efectuate ori de câte ori se dorește, iar rezultatele rămân în memoria aplicației, putând fi utilizate pentru monitorizarea trendului viciului de refracție.

Costul minitelescopului este de 29.99$, iar aplicația care este compatibilă iOS și Android este gratuită.

Dezvoltatorii menționează că acest dispozitiv nu trebuie însă să înlocuiască vizitele la medicul oftalmolog, dar este indicat a fi utilizat periodic pentru identificarea posibilelor modificări și când timpul sau alți factori nu ne permit să mergem la consult. Mai mult, dispozitivul permite doar monitorizarea viciilor de refracție, nu și a altor probleme ce pot afecta sănătatea ochilor.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 05-01-2017 | creare: 05-01-2017 | Vizite: 3348
Bibliografie
Portable vision testing kit puts an eye doctor in your smartphone, link: https://newatlas.com/eyeque-personal-vision-tracker/47148/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ochelari care pot reduce progresul miopiei la copii
  • Vedere din ce în ce mai în ceață (agravare în timp)
  • Problemele de vedere sunt asociate cu mortalitatea
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum