copilul meu se trezeste noaptea aproape din ora in ora sa bea lapte

31-03-2010
Tee
Nu este medic/terapeut
Tee
Baietelul meu de 1 an si 8 luni se trezeste noaptea aproape din ora in ora sa bea lapte. Doctorita pediatra mi-a recomandat Romergan o lingurita la culcare. Nu i-am dat pentru ca nu mi s-a parut normal, am zis ca e prea mic, asta se intampla la 1 an. Acum dupa 8 luni parca face si mai rau, din nou doctorita mi-a recomandat sa-i dau Romergan. Nu stiu ce sa fac?
Stiu ca ar fi bine sa nu ii dau, dar ce ne facem cu somnul, si trezitul si mancatul toata noaptea?
Vreo parere, sugestie, poate cineva sa-mi dea?
Va multumesc!
5 comentarii
0
31-03-2010, ora 17:28
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu-i da Romergan, mergi la o farmacie naturista ci ia un sirop calmant natural. De ce-i dai atat de mult lapte ? Altceva nu mananca ? Cate kg are ? la 2 ani nu ar mai trebui sa manance si noaptea, hrana zilnica trebuie repartizata in 4 mese, ultima la ora 20-21, cu doar 500 ml lapte /24ore si alimente cat mai variate pentru a evita pericolul unor carente si lipsuri de principii alimentare. Merge singur ? Au erupt dintisorii ?
0
31-03-2010, ora 17:47
narcisa
Nu este medic/terapeut
narcisa
Nu vreau sa contrazic pe nimeni, dar sa stii k si eu i-am dat baietelului meu romergan inca de cand avea aceeaasi varsta cu al tau.Acum are 5 anisori.Cand tusea sau era prea agitat noaptea, la recomandarea medicului, i-am dat.Si sa stii k ajuta enorm.Atata timp cat se respecta indicatiile medicului...nu vad d c ar fi periculos.Multa sanatate.
0
01-04-2010, ora 09:57
Tee
Nu este medic/terapeut
Tee
Este perfect sanatos, merge singur, are toti dintisorii si 4 masele, mananca mancare de 3-4 ori pe zi, depinde cat de obosit e, cateodata adorme pe la 8 si nu mai apuca sa manance seara, dar de cele mai multe ori mananca si seara, orez cu lapte, macaroane cu branza, piure de cartofi cu branzica, biscuiti cu lapte si altele. Mananca multe fructe, dulcuri mai putin, adica nu ii dau de loc, doar daca fac vreo prajitura, altfel nu.
Are 13 kg, este vioi, ce sa va mai zic, este un copil normal, insa mananca mult lapte. Numai noaptea incepand cu ora 21 mananca cam 700 ml, iar la somnul de dupa amiaza mai mananca in jur de 150ml. La 1 an manca numai noaptea 1 l de lapte, am reusit sa scadem la 700-900ml. Are nopti cand doarme pana la 6 fara sa ceara nimic, dar asta se intampla foarte rar.
Va multumesc!
0
01-04-2010, ora 16:45
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Copii care cer mult lapte au problleme la nivel de calciu ionic (celular) care insa nu este livrat de lapte si din nimic de fapt din cauza ca asimilarea lui este dereglata. Cam la peste 70% din copii mici si sugari calciul ionic este dereglat mai mult sau mai putin si se arata des in astfel de dorinte pt. anumite alimente cu mult calciu. DExista copii care rod si varul de pe pereti. Insa cu calciul ionic dereglat cel din alimente sau din pastile nu poate fi deloc asimilat cum trebuie si ramane o dorinta permanenta de lapte sau produse care contin calciu.
Mergeti la un medic homeopat pt. un check si un remediu constiturional sau cumparati de la o farmacie homeopata remediul Calcarea phoshorica CH7 daca copilul este slab sau Calcarea carbonica CH7 daca copilul este mai plinut si dati sa suga cate o granula de 2 ori pe saptamana timp de 4-6 saptamani si vedeti efectul.
Unul din aceste 2 remedii homeopat din calciu rezolva aproape 80% din problemele sugarilor si copiilor mici, mai ales cele legate de dinti, oase, crestere, rahitism, alimentatie, etc.
Un doctor de familie ar putea face minuni la copiii mici daca ar intelege si ar apela la aceste 2 remedii.

Dar nimeni nu face asta in afara de medicii homeopati. De zeci de ani se da absolut de pomana si spre dauna copiilor calciu alopat (anorganic si neasimilabil) asociat cu vitamina D3 (care deregelaza si mai rau metabolismul calciului). Calciul pt. celula este ca si uleiul pt. motor. Daca lipseste sau este dereglat vai si amar de sanatatea omului.
0
02-04-2010, ora 10:49
narcisa
Nu este medic/terapeut
narcisa
Draga Tee, parerile sunt intotdeauna impartite.Ceea ce spune scarface poate k este adevarat.Eu vorbesc din experienta proprie cu baietelul meu.Ceea ce descrii tu am trait si eu cu el.Dak mi-as fi pus mintea cu el nu ar fi spus niciodata nu la lapte!Chiar si acum, la aproape 5 ani bea aprox 1L lapte pe zi.Si f multe lichide.Diferenta este k acum stie sa ceara.Cere ceva de baut.Cand piciul tau o sa se faca mai mare.o sa avansati si voi.si nu va mai bea numai lapte.Poti sa incerci si de acum k peste noapte sa nu-i mai dai numai lapte ci si ceai.O sa vezi k nu o sa se mai trezeasca peste noapte.Mai ai putina rabdare si nu-ti mai face probleme.Pt k el bea lapte pt k ii dai tu, dar p[oate k vrea doar sa bea ceva...asa cum spune al meu acum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul alimentației copilului în primii ani de viață asupra sănătății mentale și personalității acestuia
  • Importanța monitorizării alimentației în primele 24 de luni de viață
  • Un nou program îi ajută pe copiii mici să capete autocontrol și obiceiuri alimentare sănătoase
  • Importanța accesibilității alimentelor acasă pentru o dietă sănătoasă a copilului mic
  •