Coroana dentară din zirconiu integral care și-a schimbat culoare

07-02-2023
Laura_laura_
Nu este medic/terapeut
Laura_laura_
Buna ziua,
Acum circa 1 an mi-am pus un implant dentar iar acum circa 4 luni o coronița din zirconiu integral.
Acum câteva zile am observat faptul ca baza dintelui și o parte din dinte au devenit gri. Acest schimb de culoare a devenit practic peste noapte. Am trimis o poza medicului care mi-a făcut implantul iar acesta a precizat ca poate fi datorită plăcii bacteriene. M-am programat la un consult stomatologic pentru a vedea despre ce este vorba. Însă doresc sa va întreb de ce și-a schimbat zirconiu culoarea ?
1 comentarii
0
16-03-2023, ora 07:11
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

schimbarea culorii coroniței din zirconiu poate avea mai multe cauze posibile, iar numai un medic dentist care vă examinează și vă evaluează personal poate oferi o evaluare precisă. Cu toate acestea, iată câteva dintre cauzele comune pentru schimbarea culorii coroniței dentare din zirconiu:

Placa bacteriana: dacă nu aveți o igienă orală adecvată, poate apare o acumulare de placa bacteriana pe coroniță, ceea ce poate duce la decolorarea și pătarea acesteia.

Alimentația: consumul frecvent de alimente și băuturi care pătează, precum cafeaua, ceaiul sau vinul roșu, poate contribui la schimbarea culorii coroniței dentare.

Fumatul: fumatul poate cauza depuneri de placa bacteriana și pătarea coroniței dentare.

Probleme cu îmbinarea coroniței: Dacă coronița nu a fost atașată corect, aceasta poate permite bacteriilor și altor particule să intre sub coroniță, ceea ce poate duce la decolorare și alte probleme.

În general, este important să consultați un medic dentist atunci când observați orice schimbare în culorile coroniței dentare sau alte probleme dentare. Medicul dumneavoastră poate evalua cu precizie cauzele schimbărilor de culoare și poate recomanda un tratament adecvat.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

---------*

Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: