Dinte polizat, fara smalt, descoperit

01-04-2024
popo
Nu este medic/terapeut
popo
Am avut o coroana, latime de 3 dinti, care mi-a fost data jos.
Unul din dintii din margine coroana, dinte care a fost polizat, slefuit, a ramas dezbracat momentan. Dintele in interior este intreg, cu nerv.
Intrebare : cit timp poate sa stea asa, ca sa nu se degradeze si sa se puna pe el o alta coroana ?
1 comentarii
0
01-04-2024, ora 12:57
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Dintele care a fost slefuit și lăsat dezbrăcat, fără protecția unei coroane, este mai vulnerabil la factorii externi, cum ar fi temperaturile extreme (fierbinte sau rece), presiunea exercitată în timpul masticației și posibila acumulare de bacterii care pot duce la carii sau alte probleme dentare. Deși nu există un răspuns universal valabil pentru toți pacienții, deoarece rezistența dintelui poate varia în funcție de mai mulți factori (cum ar fi starea generală de sănătate a dintelui, igiena orală a pacientului și altele), este important să nu lăsați dintele neprotejat pentru o perioadă îndelungată.

În general, este recomandat să luați legătura cu medicul dentist cât mai curând posibil pentru a discuta despre opțiunile de protecție temporară sau permanentă a dintelui. Unii medici pot recomanda aplicarea unei coroane temporare dacă există o întârziere în aplicarea celei definitive. Coroana temporară poate proteja dintele de factorii externi și poate reduce riscul de sensibilitate sau deteriorare în timpul așteptării.

Ideal ar fi să nu lăsați dintele neprotejat mai mult de câteva săptămâni. Cu toate acestea, acest interval poate varia, și cel mai bine este să urmați recomandările specifice ale medicului dumneavoastră dentist. Acesta vă poate oferi sfaturi personalizate bazate pe evaluarea stării dintelui și a nevoilor dumneavoastră specifice.

Pentru a preveni orice deteriorare suplimentară, mențineți o igienă orală riguroasă, evitați alimentele prea dure sau lipicioase care ar putea pune presiune suplimentară pe dintele afectat și evitați expunerea la temperaturi extreme. Asigurați-vă că discutați cu medicul dentist despre toate opțiunile disponibile și planificați aplicarea unei noi coroane cât mai curând posibil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: